joi, mai 30, 2024
AcasăDezvăluiriGAFA SĂPTĂMÂNII: Poza lui Rareș Bogdan cu infractorul fugar Cristian Rizea. Europarlamentarul...

GAFA SĂPTĂMÂNII: Poza lui Rareș Bogdan cu infractorul fugar Cristian Rizea. Europarlamentarul ori minte, ori cauționează minciuna fostului deputat PSD

-

Gafa săptămânii îi aparține europarlamentarului Rareș Bogdan. După o vizită oficială la Chișinău, în care s-a întâlnit inclusiv cu președinta Maia Sandu, prim-vicepreședintele PNL a apărut într-o fotografie alături de infractorul fugar Cristian Rizea.

Ex-deputatul PSD dă de înțeles că s-a întâlnit acolo cu Rareș Bogdan și îi mulțumește acestuia „pentru vizită și pentru susținerea candidaturii mele la Primăria orașului Bălți”. Delimitarea ulterioară a fostului jurnalist este neconcludentă și insuficientă.

Fugarul Cristian Rizea a anunțat marți, pe Facebook și pe Instagram, că Rareș Bogdan susține candidatura sa la primăria orașului Bălți din Republica Moldova. Alături de fotografia jovială a celor doi, fugarul a scris: „Îi mulțumesc vechiului meu prieten Rareș Bogdan europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL pentru vizită și pentru susținerea candidaturii mele la Primăria orașului Bălți!”.

Rizea a speculat faptul că Rareș Bogdan s-a aflat, zilele trecute, în Republica Moldova, într-o vizită oficială.

„Am făcut peste 100.000 de poze cu el în ultimii doi ani” / „Poza e mai veche. Acum sunt mai slab, în poza aia eram mai gras cu vreo 4-5 kilograme”

Rareș Bogdan a avut două intervenții publice pe această temă. În prima dintre ele, europarlamentarul PNL a declarat pentru „Adevărul”: „La câte poze am făcut cu el în ultimii doi ani, peste 100.000, e ultima mea problemă. Am văzut şi eu postarea. El, ca să se vorbească de el, trebuie să se lege de persoane cu notorietate. Face bine ce face, din punct de vedere al imaginii lui. Ce treabă am eu cu oraşul Bălţi sau cu Cristi Rizea? Deci, nu am nicio treabă, dar el reuşeşte să facă o ştire, ceea ce este un lucru exceptional pentru el. Să fie sănătos, dar nu am treabă cu alegerile din Bălţi. Nu mă interesează deloc, nu ştiu de alegeri, nu am nicio treabă. Nici nu ştiam că sunt alegeri”.

- Advertisement -

În acea declarație, Rareș Bogdan nu a negat că s-ar fi întâlnit și fotografiat cu Cristian Rizea în recenta vizită la Chișinău. În schimb, el l-a apelat pe infractorul fugar cu prietenescul „Cristi”.

Ulterior, Rareş Bogdan a declarat, pentru Mainnews.ro, că nu s-au întâlnit în timpul vizitei la Chişinău. „Poza e mai veche. Acum sunt mai slab, în poza aia eram mai gras cu vreo 4-5 kilograme. (…) Mă delimitez de orice fel de asociere cu alegerile din Bălţi, cu susţinerea unui candidat la Bălţi”, a spus Rareş Bogdan.

Foto-prietenie între un europarlamentar și un corupt care se se sustrage executării pedepsei

Din două, una:

- Advertisement -

1. Rareș Bogdan a făcut fotografia în recenta deplasare la Chișinău, unde și-a arătat susținerea pentru candidatura lui Rizea la Primăria din Bălți – caz în care Rareș Bogdan minte;

sau

2. Fotografia e mai veche, iar Rareș Bogdan nu i-a promis lui Rizea nicio susținere pentru candidatura la Primăria din Bălți – caz în care Cristian Rizea minte, iar Rareș Bogdan nu se delimitează de el suficient de clar și de convingător, de parcă s-ar teme să nu-l mânie.

În caz că fotografia e mai veche, apare întrebarea: cât de veche? Și unde a fost făcută? Că dacă a fost făcută după condamnarea lui Rizea, eventual în „exilul” acestuia la Chișinău, situația e la fel de gravă: cum să te întâlnești și să faci poze amicale cu un infractor fugar?!

Dacă e adevărat ce spune Rareș Bogdan, că a făcut „peste 100.000 de poze” cu Cristian Rizea „în ultimii doi ani”, asta înseamnă că a făcut toate aceste poze după ce Rizea a fost condamnat definitiv (sentința a fost pronunțată în martie 2019).

Așadar, Rareș Bogdan ne spune că a făcut nu una, ci „peste 100.000 de poze” cu un infractor care se sustrage executării pedepsei. Iar în toată această perioadă, Rareș Bogdan a fost europarlamentar (ales pe 26 mai 2019, la două luni după condamnarea definitivă a lui Rizea)!

Așadar, europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut „n” poze cu un corupt care se sustrage executării pedepsei (eliminând probabila exagerare cu „peste 100.000”, deducem că tot e vorba de o multitudine).

Încercând să se disculpe, Rareș Bogdan s-a afundat și mai rău în mocirla complicităților dubioase și/sau a minciunilor.

4 ani și 8 luni pentru trei infracțiuni

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  (ÎCCJ) la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Condamnarea a fost pronunțată în martie 2019.

Pentru a scăpa de încarcerare, Rizea a fugit în Republica Moldova înainte de pronunțarea sentinței definitive. El a obținut cetățenia moldovenească, pe care a pierdut-o pe 2 noiembrie 2020, printr-un decret semnat de fostul președinte Igor Dodon. Imediat, pe 4 noiembrie 2020, Ministerul Justiției din România a trimis Republicii Moldova o cerere de extrădare pe numele lui Cristian Rizea, fără rezultat până acum.

În iulie 2020, fostul deputat PSD l-a acuzat pe Rareș Bogdan că a primit o vilă de la Bogdan Georgescu, fost director al RAAPPS. Vila apare în declarația de avere a prim-vicepreședintelui PNL, însă ea ar fi fost achiziționată printr-un împrumut contractat de soția sa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Presa germană îl „rade” pe Klaus Iohannis pentru asocierea cu PSD: „Pe căi greșite” / „Se apropie de adversarii săi corupți de ieri” / „Ultimele manevre ale lui Iohannis i-ar putea oferi în curând motive lui Kovesi pentru călătorii în interes de serviciu în patria ei”

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Gafă antologică a Alinei Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”!

* Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de ani, iar în primăvară a făcut „o formă dură de Covid”

* Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” și i-a dat lui Alec Baldwin arma cu muniție reală. Actorul a tras și l-a doborât pe regizor, ca și pe directoarea de imagine

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Amintiți-vă că toți ne-am întrebat de ce Rareș Bogdan s-a înscris în PNL și nu în USR cum se aștepta toată lumea. Acum avem răspunsul, pentru ca mișcarea de reformare trebuia distrusă începând cu PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -