Armata ucraineană trece la atac! Contraofensivă în direcțiile Harkov și Izium, aproape de granița cu Rusia

0
5956
Gen. Valeri Zalujnîi

Armata ucraineană a lansat o contraofensivă puternică în direcțiile Harkov și Izium, orașe situate în apropierea frontierei cu Federația Rusă. De asemenea, se dau bătălii aprige în zonele Popasnaia, Kremennaia și Torskoi din teritoriul controlat de Operațiunea Forțelor Comunale.

Anunțul a fost făcut joi pe canalul Telegram de generalul-locotenent Valeri Zalujnîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Zalujnîi a vorbit despre situația operațională de pe front cu președintele șefilor de Stat Major din SUA, generalul Mark Milley.

Generalul Zalujnîi: „M-am concentrat pe reluarea utilizării rachetelor de croazieră de către agresorul rus. Scopul principal al acestor acțiuni este distrugerea rutelor logistice pentru furnizarea către Ucraina de asistență militaro-tehnică”.

Potrivit comandantului armatei ucrainene, doar în ziua de 3 mai, invadatorii ruși au folosit 14 rachete de croazieră, care au fost trase de bombardierele strategice TU-160 din zona Mării Caspice. Iar pe parcursul serii aceleiași zile, au mai lansat 8 rachete.

Generalul Zalujnîi: „Prin urmare, problema furnizării către Ucraina de sisteme de rachete cu lansare multiplă M142 HIMARS și M270 MLRS este foarte relevantă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* Disperare în tabăra rusă: cu câteva zile înaintea paradei de 9 Mai, „niciun succes” pe frontul din Donbass

* La Kremlin se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat. Generali și șefi ai FSB se pregătesc să-l înlăture pe Putin și să pună capăt războiului

* „Putin mai are două săptămâni să-și salveze armata. Apoi va pierde Donbass-ul și Crimeea, dar și sprijinul generalilor”

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

* „ARDEREA RUSIEI”. Putiniștii sunt disperați: ucrainenii le-au aruncat în aer o baterie de lansatoare de rachete BM-27 Uragan și 5 unități din sistemul de focoase termobarice TOS-1 Buratino

* Sprijin fabulos al SUA și UE pentru Ucraina. Americanii dau 33 de miliarde de dolari, din care de 20 de miliarde armament, în timp ce europenii elimină toate taxele pentru comerțul cu această țară

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Fiul apără Ucraina. Tatăl, decorat de Rusia pentru teroarea din Donbass. Povestea sfâșietoare a unei familii rupte de război

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here