Armata rusă rămâne fără rachete. Generalii lui Putin se acuză unii pe alții pentru invazia „dezastruoasă” din Ucraina

0
5779
Generalii lui Putin au început să arunce vina unii pe alții. Acum, toată lumea fuge de răspundere

Semne tot mai evidente de criză și panică în sânul puterii de la Kremlin și al armatei ruse, scrie Daily Mail, citând surse oficiale: trupele au intrat în criză de rachete și alte proiectile „inteligente”, în timp ce generalii, speriați de posibile represalii ale lui Putin, au început să dea vina unii pe alții pentru dezastrul militar.

La Moscova este „o presiune incredibilă” pe comandanții armatei pentru ca aceștia să livreze urgent victorii și rezultate concrete ale invaziei în Ucraina, spune Sir Tony Radakin, amiralul britanic care este șeful Statului Major al Apărării, într-un interviu dat la emisiunea “Te News Desk”.

Comandantul forțelor armate britanice spune că ritmul în care forțele rusești folosesc rachete și alte tipuri de armament înseamnă că Putin e angajat într-un „război logistic” pentru a reuși să mențină aprovizionarea.

După 10 săptămâni de lupte, spune amiralul Radakin, rușii se confruntă cu două situații aparent fără ieșire. Pe de o parte, generalii sunt supuși la o presiune infernală, de către Putin, ca să obțină rezultate. Pe de alta, au apărut probleme cu rachetele performante, ceea ce a dus la scăderea ritmului de folosire a acestora.

El (Putin – n. red.) are potențial o problemă, pentru că ritmul de cheltuieli și duritatea luptei sunt total diferite de cele pe care le-a perceput la 24 februarie. Vorbim de un impact sever asupra forțelor lor armate. 25% din forțele lor au fost efectiv eliminate – fie prin oameni uciși, fie prin pagubele suferite de grupurile lor tactice de batalion“, explică amiralul Radakin.

Ben Wallace, secretar de stat în Ministerul Apărării britanic, afirmă că acum generalii ruși „se întorc împotriva lor înșiși„. Ofițerii de top ai Rusiei au fost găsiți țapi ispășitori pentru invazia eșuată, a spus Wallace în timpul unei vizite efectuate în Finlanda. Acum, generalii lui Putin se învinovățesc unii pe alții pentru „dezastru“, deoarece se tem să nu fie epurați dacă „marasmul“ se transformă într-o retragere.

În criză de soluții, generalii ruși au început să viziteze linia frontului și să-și impulsioneze subordonații cu „strigăte și țipete”

Generalii ruși au început să viziteze linia frontului în încercarea de a „rezolva acest impas în care se află“ prin „strigăte și țipete la oameni“ – dar a spus că acest lucru nu obține de obicei „cel mai bun rezultat“, relatează The Times.

Întrebat dacă generalul Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Rusiei, care a mers luna trecută pe linia frontului, a fost trimis în Ucraina pentru a fi un „țap ispășitor“ pentru eșec, Wallace a spus: „Toți sunt pe teritoriul țapilor ispășitori. Există un punct de tensiune în sistem. Oricât de mult îl respectă pe fostul om din KGB (Putin – n. red.) pentru că este un lider puternic, Statul Major rus va fi transformat în țap ispășitor pentru dezastrul său“.

Wallace a mai spus că nu există niciun apropiat al lui Putin care să-l sfătuiască să renunțe la planurile sale de a cuceri Ucraina, iar „mlaștina“ lor s-ar putea transforma în curând într-o „derută“ dacă vor eșua din nou, așa cum au făcut-o la nord de Kiev.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* Disperare în tabăra rusă: cu câteva zile înaintea paradei de 9 Mai, „niciun succes” pe frontul din Donbass

* La Kremlin se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat. Generali și șefi ai FSB se pregătesc să-l înlăture pe Putin și să pună capăt războiului

* „Putin mai are două săptămâni să-și salveze armata. Apoi va pierde Donbass-ul și Crimeea, dar și sprijinul generalilor”

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

* „ARDEREA RUSIEI”. Putiniștii sunt disperați: ucrainenii le-au aruncat în aer o baterie de lansatoare de rachete BM-27 Uragan și 5 unități din sistemul de focoase termobarice TOS-1 Buratino

* Sprijin fabulos al SUA și UE pentru Ucraina. Americanii dau 33 de miliarde de dolari, din care de 20 de miliarde armament, în timp ce europenii elimină toate taxele pentru comerțul cu această țară

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Fiul apără Ucraina. Tatăl, decorat de Rusia pentru teroarea din Donbass. Povestea sfâșietoare a unei familii rupte de război

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here