sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPloaia de rachete s-a întors împotriva Rusiei! "Un eșec monumental. Nu au...

Ploaia de rachete s-a întors împotriva Rusiei! „Un eșec monumental. Nu au atins niciun obiectiv militar, dar au apropiat și mai mult aliații NATO de Ucraina”

-

Atacurile cu rachete lansate la începutul săptămânii de armata rusă împotriva Ucrainei au fost „un eșec monumental”, generând tocmai efectul invers celui sperat de Moscova, concluzionează un reputat analist militar american din Portland (statul Oregon).

Tyler Rogoway, redactorul-șef al site-ului specializat pe subiecte militare The War Zone și analist militar cu mare credibilitate, a scris pe pagina sa de Twitter: „Este greu de explicat cât de stupide au fost cu adevărat «atacurile de răzbunare» ale Rusiei pentru Podul Kerci, chiar și dacă faci abstracție de țintirea flagrantă a civililor”.

Rogoway face un rezumat al efectelor atacurilor cu rachete lansate luni împotriva Kievului și a mai multor orașe din întreaga Ucraină.

- Advertisement -

Analiza în 7 puncte a lui Tyler Rogoway

1. Rușii și-au irosit din rachetele de croazieră prețioase pe care le mai au pentru a ataca ținte fără nicio valoare militară.

Tyler Rogoway: „Luptând într-un război pe care simt că-l pierd, unul în care n-au atins niciodată supremația aeriană și în care nu pot ataca majoritatea țării cu forțele lor aeriene, rușii își folosesc singurele arme care pot lovi aceste locuri împotriva unor ținte fără valoare, pentru a arăta «puternici» în termeni de brutalitate nebunească, pentru publicul de acasă. Efectele au fost slabe chiar și în această privință”.

2. Această decizie a accelerat masiv primirea de către Ucraina a unui sistem modern de apărare anti-aeriană integrată din Occident.

- Advertisement -

Tyler Rogoway: „Un eșec monumental pentru Rusia, care trebuie să fie în negare completă cu privire la cum vor arăta capabilitățile anti-aeriene ale ucrainenilor după primirea unor astfel de sisteme. Drone și rachete vor putea în continuare să fie folosite pentru atacarea unor ținte din Ucraina, oprirea acestora fiind dificilă chiar și pentru cele mai bune sisteme integrate de apărare aeriană. Însă primirea unui astfel de sistem va face extrem de riscantă operarea oricăror avioane rusești deasupra Ucrainei și chiar dincolo de granițele sale, anulând practic orice speranță pe care rușii ar putea s-o mai aibă în privința obținerii supremației aeriene. Acum este un vis iluzoriu, dar în viitor va deveni aproape imposibil”.

3. Primirea unui astfel de sistem de către Ucraina înseamnă că dronele pe care le au în dotare forțele armate ale Rusiei, precum și alte aeronave fără pilot pe care le-ar putea cumpăra în viitor de la Iran, vor deveni mai puțin eficace și vor putea opera pe o rază mai restrânsă.

4. Atacurile rachetelor rusești nu au atins niciun obiectiv tactic sau strategic.

Tyler Rogoway: „Niciunul!”. Analistul adaug[ că războiul merge mai departe, Ucraina își plânge morții și are de făcut reparații, dar dincolo de aceste lucruri, atacurile au fost un spectacol gol, care a arătat mai mult a slăbiciune decât a forță.

5. Europa va investi masiv în apărare anti-aeriană și cu rachete pe întreg continentul.

Tyler Rogoway: „O chestie uriașă. Moscova a urât Aegis Ashore. Posibilitatea ca sistemele Arrow 3 și Patriot să acopere cu o «umbrelă» antiaeriană 14 țări europene este la un cu totul alt nivel”.

Când menționează Aegis Ashore, analistul se referă la sistemul de apărare împotriva unor rachete balistice („scutul de la Deveselu”). Informația despre cele „14 țări” face trimitere la faptul că România și alte 13 țări NATO au semnat joi o scrisoare de intenție pentru achiziționarea în comun de sisteme de apărare anti-aeriană precum Arrow 3 și Patriot.

6. Asemenea investiții masive vor da un imbold puternic dezvoltării tehnologice și vor consolida apărarea aeriană a Europei tocmai în fața amenințărilor specifice reprezentate de armamentul din dotarea armatei ruse.

Tyler Rogoway: „Nu subestimați asta, sume uriașe de bani vor alimenta ce urmează!”.

7. Atacurile cu rachete lansate de ruși la începutul săptămânii au dus din nou la apropierea tuturor aliaților din NATO între ei și cu Kievul. Multe țări au anunțat deja că vor trimite noi arme Ucrainei în lupta sa împotriva unui inamic comun.

Tyler Rogoway: „Colaborarea atrânsă între aliații NATO reprezintă cea mai mare amenințare pentru Rusia. Iar rușii au fost incredibilii arhitecți tocmai ai lucrului pe care îl disprețuiesc. Deci da, această campanie de lovituri aeriene de la distanță față de explozia de la Podul Kerci a fost orice altceva decât «șah 4D»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli”

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

* „Antrenorul” Gigi Becali face de râs România: 0-10 cu o modestă echipă daneză! FCSB e cea mai slabă din Conference League. CFR Cluj îi dă o lecție usturătoare: dublă victorie cu puternica Slavia Praga!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Rusia e o țară frumoasă și bogată, le are pe toate….e foarte trist ca conducători țări se ocupă cu cea ce se ocupă, fac asta pentru că altceva nu știu face, la altceva nu se pricep!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -