„Soarta lui Putin este în mâinile Armatei Ucrainei. Aceasta va zgudui Kremlinul. Un milion de oameni vor ieși pe străzi la Moscova”

2
5326
Vladimir Putin

Evoluția evenimentelor de pe frontul de război ne arată că sceleratul Vladimir Putin ar putea să-și joace ultima carte în Ucraina. Disperat din cauza prăbușirii armatei sale, acesta încearcă să mobilizeze cât mai repede noi „războinici” pentru sinistra sa „operațiune militară specială”. Niște oameni absolut nepregătiți pentru o confruntare sângeroasă de durată.

Rezerviștii, meniți să-i sprijine pe „denazificatorii” rămași pe front încă din prima zi de bătălie, încep să moară pe capete, deși n-au „muncit” la noul serviciu nici măcar două săptămâni. Este și cazul lui Vadim Sedov, profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 631 din Sankt Petersburg. Acesta a fost lichidat de ucraineni pe 5 octombrie, la doar câteva zile după mobilizarea sa și trimiterea pe front.

Pe fondul acestui dezastru, opozantul Kremlinului, Aleksandr Rikin (64 de ani), crede că destinul politic al lui Putin se află numai în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei. În lipsa altor planuri, dictatorul rus caută să se răzbune pe conducerea de la Kiev prin lansarea de atacuri cu rachete asupra celor mai populate orașe, sperând să obțină astfel o victorie prin terorizarea și capitularea adversarilor.

Capitala Rusiei este la un pas să explodeze din cauza consecințelor războiului

Situația din teren este însă cu totul alta. Ucrainenii vor primi în curând noi sisteme de apărare performante din partea Occidentului, în special din Germania, cu care își vor putea proteja în mare măsură zonele urbane și pe cele rurale de proiectilele inamice. În aceste condiții, nu se va pune problema de un eventual armistițiu cu invadatorii ruși.

Dimpotrivă, Putin are motive să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă la el în țară. „Schimbări tectonice” pot avea loc în orice moment, iar în urma lor, puterea de la Moscova poate să fie înlăturată.

Site-ul Obozrevatel.com, citând spusele politicianului și jurnalistului rus Aleksandr Rikin, anunță că Moscova este la un pas să explodeze din cauza consecințelor războiului din Ucraina. Cu toate astea, Putin nu are de gând să-și părăsească scaunul de dictator, pe care stă de peste 22 de ani, fiindcă nu are încredere în nimeni.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai importante declarații făcute de Aleksandr Rikin pentru Obozrevatel.com. Acesta anunță că, la Moscova, un milion de oameni vor ieși pe străzi pentru a protesta împotriva lui Putin și a acoliților săi.

„Elitele” putiniste sunt nemulțumite de modelul „totul rămâne în interiorul țării”

  • „Teoretic, se poate imagina că eșecurile militare pot provoca într-adevăr o reacție din partea acelor «elite» care în toți acești ani au fost îndreptate exclusiv pe Putin, pentru că astăzi situația s-a schimbat dramatic.”
  • „La urma urmei, formatul pe care Putin l-a oferit pentru ei – «noi câștigăm în Rusia, iar familiile noastre trăiesc în Occident, banii noștri și orice altceva sunt acolo» – s-a stricat.”
  • „Li se impune un model complet nou – că totul rămâne în interiorul țării. Elitele pot fi extrem de nemulțumite de asta. Este însă destul de greu de imaginat că există oameni în cercul interior al lui Putin care vor fi capabili să comploteze.”
  • „Totuși, în urma acelei selecții negative mari, care a fost efectuată pe tot parcursul domniei lui Putin, s-au tăiat de pe listă figurile din cercul său interior capabile de un fel de mișcări ascuțite și dure. Nu există lângă Putin nici generalul Lebed (decedat într-un accident de elicopter pe 28 aprilie 2002 – n. red.), nici generalul Rohlin (găsit ucis în propria casă în noaptea de 2-3 iulie 1998 – n. red), nici altcineva de nivelul lui Cernomîrdin.”

„Putin nu are un scenariu în care să transfere puterea cuiva. Nu are încredere în nimeni – nici în Medvedev, nici în Volodin, nici în alții din cercul său interior” 

  • „Se pare că presiunea exercitată de autorități asupra societății ar trebui să provoace un fel de răspuns, dar acest lucru nu se întâmplă. Cel puțin pentru moment. Oamenii pot ieși în orice clipă. Un milion de oameni vor ieși la Moscova – și aceasta este o situație complet diferită.”
  • „Mi se pare că Putin nu prevede un scenariu în care să transfere puterea cuiva. În primul rând, din simplul motiv că nu are încredere în nimeni – nici în Medvedev, nici în Volodin, nici în alții din cercul său interior. Pentru că el cunoaște valoarea acestor oameni și nu poate fi sigur că-i pot garanta măcar siguranța. El înțelege perfect că în anumite circumstanțe îl vor urca pur și simplu într-un avion și îl vor trimite la Haga.”
  • „Dacă luăm în considerare scenariul venirii «juntei» la putere, adică acel grup de apropiați ai lui Putin care cred că el este prea moale, atunci teoretic ne putem imagina că Prigojin se află în fruntea acestuia.”

„Eliberarea propriilor teritorii, inclusiv a Crimeei, ar fi o victorie clară pentru Ucraina în acest război și, posibil, ar provoca schimbări serioase în mediul lui Putin și în întreaga structură politică a Rusiei” 

  • „În general, vă voi spune direct: totul este în mâinile Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceasta este situația în care frontul dictează cea mai urgentă agendă. Dacă nu cu 80%, atunci cu mai mult de jumătate, situația politică internă din Rusia va depinde de evoluția evenimentelor.”
  • „Procesele vor merge mai repede dacă succesele Forțelor Armate ale Ucrainei sunt semnificative. Nu prea cred că lumea va permite Forțelor Armate ale Ucrainei să pătrundă serios pe teritoriul Rusiei, dar eliberarea propriilor teritorii, inclusiv a Crimeei, ar fi o victorie evidentă și clară pentru Ucraina în acest război și, posibil, ar provoca schimbări serioase în mediul lui Putin și în întreaga structură politică a Federației Ruse. Kremlinul se va zgudui.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

* „Antrenorul” Gigi Becali face de râs România: 0-10 cu o modestă echipă daneză! FCSB e cea mai slabă din Conference League. CFR Cluj îi dă o lecție usturătoare: dublă victorie cu puternica Slavia Praga!

2 COMENTARII

  1. L-am vazut vorbind la summit-ul CSI cu o nuanta vicleana, sugerand ca nu poate sa ne spuna ce gandeste. Putea fi ideea ca se stie vizat pentru debarcare si trebuie sa se concentreze pe asta inainte de a mai lua decizii legate de Ucraina…dar putea sa fie si gandul ca intentioneaza sa treaca la alt atac strigator la cer…Ne poate hartui pe toti cu atacuri de pisare a bietei Ucraine cu bombe si rachete, doar pentru a o demoraliza pe aceasta dar si pentru a demoraliza pe toti dusmanii lui…Of, sigur sa sper sa gaseasca rusii insisi o solutie de a-l scoate din joc si a schimba lidershipul moscovit in sensul bun…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.