Apel la curaj: „Nu ne lăsați singuri!”. Program pentru de-PSD-izarea României

1
3366

Andrei Caramitru lansează un „apel la curaj” către „celelalte partide şi oameni de bună credință”, îndemnându-i să să se implice şi „să susțină concret eliminarea corupției şi a politizării”. 

„Fac un apel către celelalte partide și oameni de bună-credință. Să susțină CONCRET eliminarea corupției și a politizării și să vină cu soluții. Nu ne lăsați singuri!”, îndeamnă analistul economic, care s-a înscris în USR şi a devenit consilier al preşedintelui Dan Barna pentru programul de guvernare al partidului.

Măsurile propuse de Caramitru

• Eliminarea pensiilor speciale.

• Eliminarea PNDL (“pixul lui Dragnea” prin care se pierd miliarde către sute de Tel Drum-uri). Atenție: nu reducem fondurile de dezvoltare, însă le combinăm cu fondurile europene pentru proiecte regionale care generează investiții private și joburi bine plătite (și care nu pot fi fraudate).

• Reforma profundă a CNAS, CNAIR, ANAF.

• Reducerea taxelor pe muncă.

• Majoritatea fondurilor pentru investiții – alocate către infrastructura strategică (autostrăzi, spitale, şcoli, infrastructura CFR), nu către borduri și becuri la suprapreț.

• Descentralizare financiară (mai mulți bani rămân la autoritățile locale).

• Eliminarea birocrației excesive și a politrucilor și sinecuriştilor inutili din administrație (atenție: doar a lor, nu a bugetarilor cinstiți și profesioniști care vor progresa în carieră).

• Eliminarea politizării și a controlului politic central excesiv; de exemplu, eliminarea inspectoratelor, directori în instituții publice numiți pe baza CV-ului și a competențelor, nu a pilelor și relațiilor. Să decidă cetățenii și profesioniștii, nu politrucii!

• Pedepse mai aspre pentru corupţie, printr-un sistem de justiție independent de politic.

„Haideți să dezbatem inteligent și să nu ne mai atacăm între noi pe teme marginale. Oamenii s-au săturat de propagandă, vor soluții și colaborare între oameni cinstiți și curajoși!”

CITIȚI ȘI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

1 COMENTARIU

  1. Imi plac ideile d-lui Caramitru. Bineinteles, ele sunt doar dorinte, pana la realizare e cale lunga. Dar, fara a avea idei, esti sortit stagnarii sau cailor infundate.
    Imi place ca dl Caramitru are idei si are energie, sper sa si le pastreze si, fara a se descuraja. Sa aiba curaj fara a derapa, sa adauge si ceva diplomatie si, mai ales, sa-si faca un plan de lupta bine gandit fiindca in Romania e greu de inaintat avand doar entuziasmul.
    Idei au avur multi. realizarea lor este problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.