sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNews"Apărarea și SRI au căutat să captureze sistemul democratic". În Guvern au...

„Apărarea și SRI au căutat să captureze sistemul democratic”. În Guvern au rămas 5 miniștri „educați” la „cursuri de securitate dubioase”: Bode, Firea, Grindeanu, Virgil Popescu și Tanczos Barna

-

Armata și SRI au înființat așa-zise instituții de studii de securitate care, în fapt, au parazitat universitățile și au produs „Securitate după Securitate”, căutând să captureze sistemul democratic din România, avertizează Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea București și fost europarlamentar. Acesta arată că această adevărată putere ocultă a pătruns până la vârful puterii, ajungând să aibă în Guvernul Ciucă atât premierul (care e general), cât și 7 miniștri – din care doi au demisionat.

Capturarea țării de către instituțiile de forță s-a făcut prin intermediul acestor așa-zise academii de științe ale securității naționale. Prin ele au fost reciclați foarte mulți politicieni, aceștia fiind trecuți pe la colegiile Apărării, SRI sau MAE fără să-i recomande ceva, descrie Cristian Preda vastul fenomen care acum domină scena politică românească. El arată că, pe lângă demisionarii Sorin Cîmpeanu și Vasile Dîncu, încă 5 miniștri din Guvernul Ciucă, aflați și azi în posturi, sunt absolvenți ai unor „cursuri de securitate” dubioase: Iulian Bode, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Virgil Popescu și Tanczos Barna. Se poate observa că vorbim despre toate partidele din coaliția PSD-PNL-UDMR și că tocmai aceștia sunt cei mai vizibili și promovați dintre miniștri.

De fapt, aceste așa-zise academii sunt „definite de furt intelectual și de o influență militară secretă în societatea politică“, atrage atenția Cristian Preda.

Acesta își încheie observația cu un îndemn: avem nevoie de o guvernare civilă. Ceea ce înseamnă scoaterea în decor a acestor politicieni „educați” de instituțiile de forță și serviciile secrete. Problema – pe care Cristian Preda n-o mai menționează – este că la ora actuală cei 5 miniștri + premierul sunt doar vârful aisbergului. În Parlament e plin de absolvenți ai acestor „academii de securitate” în rândurile PSD, PNL și UDMR. Dintre ei se aleg membrii comisiilor – iar Comisia de Control a SRI e în prim-plan –, liderii de partide, personajele influente, viitorii candidați la un portofoliu de ministru etc.

- Advertisement -

Mai jos, avertismentul lui Cristian Preda despre modul în care instituțiile militarizate au capturat România.

„Structurile care le-au dat diplome sau fotolii de academicieni au parazitat universitățile, pretinzând că dezvoltă astfel o «cultură a securității». Au produs doar un fel de «Securitate după Securitate», definită de furt intelectual și de o influență militară secretă în societatea politică“

„Sorin Cîmpeanu și Vasile Dîncu, ultimii doi miniștri plecați din guvern, au ceva în comun: apartenența la o pretinsă academie de științe ale securității naționale.

- Advertisement -

Mai sunt în Palatul Victoria alți cinci miniștri care au urmat cursuri de securitate la fel de dubioase, indiferent că au fost organizate la Colegiul Național de Apărare (din subordinea Ministerului Apărării Naționale), la Academia Mihai Viteazul (din subordinea SRI) sau la Institutul Diplomatic Român (din subordinea MAE).

E vorba despre Iulian Bode, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Virgil Popescu și Tanczos Barna.

Toți aceștia au absolvit cursurile indicate fără ca studiile anterioare să-i califice pentru acces în asemenea instituții: Bode e inginer electromecanic, Firea a terminat Litere, Grindeanu are licență în matematică, Popescu are studii de automatică, iar Tanczos a terminat ASE. La fel de străini de apărare sau securitatea națională sunt și agronomul Cîmpeanu și sociologul Dîncu.

Structurile care le-au dat diplome sau fotolii de academicieni au parazitat universitățile, pretinzând că dezvoltă astfel o „cultură a securității”.

În opinia mea, au produs doar un fel de „Securitate după Securitate”, definită de furt intelectual și de o influență militară secretă în societatea politică.

Responsabilii acestor instituții ar trebui să solicite un audit independent al programelor care au pretins că educă și care, de fapt, au creat rețele prin care Apărarea și SRI au căutat să captureze sistemul democratic.

Așa am ajuns să avem ca premier un general – menținut în funcție deși e plagiator dovedit -, iar în guvern, până deunăzi, șapte miniștri „educați” de structuri de forță sau de informații secrete.

Avem nevoie de o guvernare civilă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD „duduie”: mii de infractori scapă de dosarele penale în urma unei „amnistii” mascate, dată de Înalta Curte

* Avertisment apocaliptic: „România intră în incapacitate de plată în perioada următoare dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD, va face împrumuturi cu 10% dobândă! Luni ne-am împrumutat la 9,7%!”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Interesanta observatie. Eu credeam ca aceste „academii” sunt pur si simplu furnizoare de titluri fara valoare, avand drept scop sa se acopere unii cu titluri .
    Dar ipoteza d-lui Cristian Preda este foarte plauzibila.
    S-ar putea ca Romania sa fie condusa de o asemenea organizatie secreta, o masonerie militara
    Atunci, de ce merge atat de prost, din ce in ce mai prost? De ce toate sectoarele sunt stapanite de dezordine si de incompetenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -