VIDEO. „O să te rogi când îți dăm noi voie!” Scene terifiante în Armata rusă, cu musulman bătut sălbatic de ruși care-i strigă: „Ne-am săturat de Allah!”

0
1944
Imagini cu soldați ruși care bat un camarad musulman pe motiv că s-au săturat de Allah au devenit virale pe rețelele de socializare

Masacrul oribil de acum două săptămâni, când niște tadjici au mitraliat zeci de ruși într-un poligon de instrucție după ce colonelul și-a bătut joc de Allah, nu a schimbat nimic în Armata rusă cunoscută deja, de mulți ani, drept un loc teribil, în care abuzurile, corupția, intoleranța și discriminările merg adesea până la crimă. Pe canalele Telegram și pe rețeaua Twitter au apărut imagini cu un recrut musulman bătut sălbatic de camarazi ruși care-i spun, în timp ce-l lovesc în cap, că s-au săturat de Allah și că se va mai ruga doar când îi dau ei voie.

Modul în care s-a făcut mobilizarea parțială în Rusia, cu luarea sub arme – adesea cu forța – a 300.000 de oameni, a accentuat problemele interetnice și interconfesionale care mocnesc în acest imens imperiu unde puterea cultivă o cultură a intoleranței, xenofobiei și rasismului. Au apărut numeroase plângeri din partea recruților de confesiune musulmană, care se plâng că nu sunt lăsați să-și facă rugăciunile zilnice.

A fost și cazul incidentului de acum două săptămâni, când trei tadjici dintr-o cazarmă de lângă Belgorod au făcut masacru pe poligonul de instrucție după ce colonelul care conducea unitatea le-a spus că Allah e un laș și un fricos. Cel puțin unul dintre tadjici fusese recrutat cu forța – practic, răpit de poliție pe stradă, la Moscova – deși nici măcar nu era cetățean rus. În doar câteva zile petrecute în cazarmă, musulmanii s-au confruntat cu resentimentele și persecuțiile camarazilor ruși creștin-ortodocși. Tadjicii i s-au plâns colonelului, care în loc să le facă dreptate și-a bătut joc de Allah.

O oră și jumătate mai târziu, pe poligonul de instrucție, tadjicii i-au avertizat pe membrii celorlalte grupuri etnice (mai erau prezenți în unitate azeri, daghestanezi și alții) să nu se amestece în ceea ce va urma, apoi au întors mitraliera către ruși și au făcut prăpăd. Primul a fost ucis colonelul Lapin. Au mai căzut secerați peste 50 de ruși. 32 au murit pe loc sau aproape imediat. Alți 25 au fost grav răniți. În cele din urmă, doi dintre tadjici au fost uciși, un al treilea a reușit să fugă deși era rănit.

Acest incident extrem de grav n-a dus însă la nicio măsură din partea Ministerului Apărării, care a preferat să spună că a avut loc un act de terorism – întărind astfel, de fapt, ideea înfiptă în societarea rusă că cetățenii de confesiune musulmană sunt teroriști.

În înregistrarea de 10 secunde apărută pe rețelele de socializare, un bărbat în uniformă e trântit la pământ și se apără cu mâinile, în timp ce altul îi dă pumni în cap și-i strigă în rusește: „Ne-am săturat de Allah al tău! O să te rogi doar când îți vom spune noi!”.

Urmează câteva cuvinte neinteligibile, apoi „(…) ordinele, ai înțeles? Ai înțeles?”. În cadru apare și piciorul unui alt bărbat care-l lovește pe cel căzut. Acesta din urmă răspunde îngrozit: „Am înțeles, am înțeles, nu mă mai lovi!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD „duduie”: mii de infractori scapă de dosarele penale în urma unei „amnistii” mascate, dată de Înalta Curte

* Avertisment apocaliptic: „România intră în incapacitate de plată în perioada următoare dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD, va face împrumuturi cu 10% dobândă! Luni ne-am împrumutat la 9,7%!”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here