Șeful Arestului IPJ Argeș, șpăgar renumit, a fost reținut de DIICOT pentru luare de mită. Flagrant: a primit 500 de euro și un cartuș de țigări

2
543
Comisarul Ciprian Marangoci / FOTO: Ziarul Ancheta

Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Argeş, Ciprian Marangoci, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită. El a fost prins în timp ce primea 500 de euro şi un cartuş de ţigări, de la o persoană aflată în arest preventiv, pentru a permite suplimentarea numărului de vizite şi a apelurilor telefonice.

Procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul DGA Argeş şi BCCO Piteşti, au pus în aplicare, vineri, mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar de luare de mită și favorizarea făptuitorului.

Conform comunicatului remis sâmbătă de DIICOT, “acţiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenţie, cu consecinţa îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT”.

Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comisarul Ciprian Marangoci era șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliției Argeș de peste 12 ani. El era suspectat de mai mult timp că cerea mită de la persoane aflate în arest preventiv pentru a le permite vizite fără acordurile prealabile ale procurorilor care efectuau urmărirea penală.

”Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT”, precizează procurorii DIICOT.

Cel care i-a dat șpagă comisarului Marangoci era un infractor reținut pentru trafic de persoane.

La audierile desfășurate în seara zilei de vineri, 28 iulie, comisarul Ciprian Marangoci a recunoscut parțial faptele care i se impută.

Comunicatul DIICOT din 29 iulie

„La data de 28.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul  Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, au pus în aplicare  mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 de euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție, cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.

Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de 29.07.2023 să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Comportament bizar al șefei unui „azil al groazei”: a dansat pe stradă cântând „Criminalaaaaa!”. Dezlănțuirea în 7 fotografii

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Moarte-șoc, la 20 de zile de la demisia-șoc: Mihnea Vasiliu, fostul șef al Ringier România, a pierit în fața fiicei sale, în holul unui hotel! Avea 57 de ani

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here