ANALIZĂ. General american de top: „Cred că viitoarea operațiune ofensivă a Ucrainei va avea un succes tactic uriaș și, probabil, un mare succes operațional“

0
5527
Armata ucraineană „este gata de ofensivă“, a anunțat acum 4 zile un înalt oficial de la Kiev

Apropiata ofensivă ucraineană împotriva invadatorilor ruși va avea „un succes tactic uriaș și, probabil, un mare succes operațional“, estimează generalul-locotenent Mark Hertling, fostul comandant al forțelor SUA în Europa în perioada 2011-2012 și participant la cele două războaie din Golf. Înaltul ofițer, acum în rezervă și conferențiar pe teme de securitate națională, avertizează însă că nu trebuie așteptată o victorie facilă, pentru că luptele vor fi crâncene.

Există multe lucruri care pot să nu corespundă cu săgețile pe care diverși le trag pe hărți, atunci când vorbesc despre ofensiva Ucrainei, spune generalul american. Ucrainenii au unități noi care trebuie să execute breșe folosind arme combinate pe scară largă, în timp ce rușii sunt baricadați în spatele unor poziții pregătite.

Dar, adaugă Mark Hertling, părerea sa este că ucrainenii vor continua să performeze, așa cum au făcut-o și până acum, în timp ce rușii vor continua să se prezinte prost, chiar dacă nu la fel de catastrofal ca la început.

Mai jos, analiza generalului american Mark Hertling despre apropiata ofensivă de proporții a Ucrainei, așteptată să înceapă – conform unor surse – până la 15 mai.

„Părerea mea este că forțele ucrainene se vor descurca bine, chiar mai bine decât înainte, și forțele rusești vor continua să se descurce prost, deși nu la fel de rău ca în trecut“

„Cred că viitoarea operațiune ofensivă a Ucrainei va avea un succes tactic uriaș și, probabil, un mare succes operațional.

Dar pentru cei care cred că va fi reprezentat de săgeți mari pe hărți, acest lucru nu va fi un indiciu al acestei faze.

Aceasta va fi o luptă dură, cu unități ucrainene nou formate care vor efectua (pentru prima dată) breșe recurgând la operațiuni de arme combinate pe scară largă împotriva pozițiilor defensive rusești pregătite.

Aceasta va fi o nouă fază a campaniei care va fi foarte diferită.

Părerea mea este că forțele ucrainene se vor descurca bine (chiar mai bine decât înainte) și forțele rusești vor continua să se descurce prost (deși nu la fel de rău ca în trecut).

Acest lucru se datorează în parte schimbării rolurilor (atac vs. apărare și timpul petrecut de fiecare pregătindu-se).

Ambele părți se sondează acum reciproc.

Rusia în aer (pentru a determina locația trupelor ucrainene și poziționarea apărării antiaeriene), Ucraina începe să efectueze recunoașteri în forță (RIF) după luni de pregătire a câmpului de luptă cu ajutorul informațiilor și în așteptarea unor condiții meteo mai bune.

Fiți atenți la cei care caută mișcări mari și câștiguri uriașe sau rapide.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în unele zone, dar desfășurarea logisticii pentru a sprijini ofensiva Ucrainei va fi marele test pentru fiecare tabără.

Aici cred că Ucraina va depăși performanța Rusiei, datorită pregătirii meticuloase.

Să nu cădeți în eroare, următoarea fază va fi probabil cea mai grea pentru ambele părți… și fricțiunea, ceața & șansa – precum și voința comandanților și coup d’oeil (așa cum a fost descrisă de Clausewitz) vor juca un rol.

Partea pregătită va avea câștig de cauză.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.