Amendat pentru că mergea să-și vadă tatăl care trăgea să moară. „Nu este urgență”, au apreciat carabinierii

1
1559

Un italian a fost oprit și amendat de către carabinieri, care au considerat că „nu este urgent” ca el să meargă să-și vadă tatăl care trăgea să moară. S-a întâmplat în provincia Pavia (regiunea Lombardia), din nordul Italiei.

Nu doar în România avem știri despre unele sancțiuni exagerate aplicate de forțele de ordine. Și în Italia au loc evenimente care revoltă opinia publică. A pățit-o un bărbat din localitatea Pietra Ligure (provincia Liguria), care s-a hotărât să meargă pentru a-și vedea pentru ultima oară tatăl, aflat într-o altă provincie, Pavia. Bătrânul se afla pe patul de moarte.

Fiul său a urcat în mașină, fiind convins că nu va întâmpina probleme, și a plecat spre localitatea în care se afla tatăl său.

Pe traseu, în Santa Giuletta, un sat de 1.600 de locuitori, bărbatul a fost oprit de forțele de ordine, care i-au aplicat o amendă drastică, considerând că motivația lui nu este suficientă și nu se încadrează la „urgență absolută”. Așadar, amendă pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare privind carantina pentru pandemia de coronavirus.

Nu i-a fost de ajutor nici faptul că omul avea de partea sa o lege care dă dreptul persoanelor grav bolnave să beneficieze de asistența unui membru al familiei, ba chiar plătită de statul italian.

Mediatizată intens, amenda stupidă de la Santa Giuletta a provocat o mare indignare în Italia. Drept urmare, forțele de ordine au declarat că au verificat în amănunțime situația, iar bărbatul din Pietra Ligure avea dreptate. Amenda a fost anulată, iar comandantul carabinierilor și-a cerut scuze personal pentru greșeala făcută de subalternii săi.

O altă amendă exagerată a fost dată, cu câteva zile în urmă, unei familii din regiunea Toscana, care și-a dus fiica la un control medical, după un transplant. În urma indignării generale și a presiunii exercitate de opinia publică, amenda a fost anulată de către carabinieri, care au fost nevoiți să-și ceară scuze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Și cu asta ce-am făcut!!.. vorba lui Tănase…nu degeaba ne tragem din același aluat… cretini sunt peste tot in lumea latină.. apropo dl Orban are declarație pe proprie răspundere???..,sau miniștrii??..ei nu respectă ordonanța militară,,,??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here