Ambasadorul Canadei la Bucureşti rupe tăcerea în cazul hărţuirii lui Kovesi de către procurorii lui Dragnea din „SS”

6
11566

Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la Bucureşti, a reacţionat public, în premieră, în apărarea fostei şefe a DNA, la auzul ştirilor potrivit cărora procurorii lui Liviu Dragnea au pus-o sub control judiciar.

Precizare importantă: Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, numită şi „SS”, este opera clanurilor penale din PSD şi ALDE, neacceptată de UE, deoarece scopul ei este distrugerea justiţiei independente din interior.

„Sunt îngrijorat de relatările din această seară potrivit cărora Laura Kovesi a fost pusă sub control judiciar de către autoritățile române, fiindu-i interzis să părăsească țara și să vorbească cu mass-media”, a scris joi seară, pe Twitter, ambasadorul Kevin Hamilton.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Kovesi este angajată în procedura europeană pentru numirea în funcția de procuror șef al Parchetului european.

A doua rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE privind nominalizarea șefului Parchetului european s-a încheiat miercuri fără niciun rezultat, următoarea negociere fiind programată pentru data de 4 aprilie.

„Face parte din campania mea de hărţuire”

Azi, după şase ore de audieri la care a fost supusă de către Adina Florea (unealta penalului fugar Ghiţă şi a lui Tudorel Toader&Dragnea), Kovesi a spus tranşant:

„E o măsură de a-mi închide gura. De a ne hărţui în continuare pe cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. Doamna procuror (n.r. – Adina Florea) mi-a interzis să vorbesc despre acest dosar. Face parte din campania mea de hărţuire, cu care m-am obişnuit. Sunt în competiţie pentru postul de procuror european, am trecut prima după ultimele audieri şi probabil că asta îi aduce la disperare pe unii”, a spus Kovesi, vizibil epuizată după interogarea sa.

„E o măsură de a-mi închide gura. De a ne hărţui în continuare pe cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. Doamna procuror (n.r. – Adina Florea) mi-a interzis să vorbesc despre acest dosar. Face parte din campania mea de hărţuire, cu care m-am obişnuit. Sunt în competiţie pentru postul de procuror european şi probabil că asta îi aduce la disperare pe unii”, a spus Kovesi, vizibil epuizată după interogarea sa.

Mai multe declaraţii ale Laurei Codruţa Kovesi:

 • Am o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror. Niciodată n-am fost cercetată. Toate aceste lucruri se întâmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura supusă acestor hărțuiri. Sunt cercetați și alți procurori sau judecători. Se iau tot felul de decizii prin care se încearcă intimidarea noastră și reducerea la tăcere.
 • Eu respect această interdicție, nu o să vorbesc cu presa despre acest dosar. Știți că sunt rezistentă la stres, de o mie de ori dacă mă veți întreba despre acest dosar vă spun că nu pot vorbi.
 • Cu privire la pretinsele abuzuri de la secţiile DNA din ţară, acestea trebuie constatate de instanțe sau de un judecător. Nu știu să fie hotărâri definitive că un procuror din DNA să fi comis abuzuri. În mandatul de procuror șef al DNA au fost peste 70 de magistrați trimiși în judecată inclusiv pentru abuzuri. Am fost prima care am intervenit.
 • În toate situațiile în care au existat îndicii despre un procuror că a săvârșit fapte penale, inclusiv din DNA am intervenit, am sesizat inspecția judiciară, am sesizat CSM. De asemenea, am sesizat de fiecare dată Inspecția Judiciară. Până nu avem decizii definitive ale instanțelor, nu cred că putem vorbi despre abuzuri.
 • Așa cum după un an și opt luni am dovedit că abaterile disciplinare care au fost reținute în sarcina mea au fost simple fabulații, sunt convinsă că toate celelalte acuzații care se fac la adresa mea se vor dovedi neadevărate.

CITIŢI ŞI:

Dragnea a mai „arestat” două partide: PNŢCD şi PER. Se răsucesc în mormânt înaintaşii ţărănişti Coposu, Maniu, Mihalache

Dragnea, discurs MIZERABIL şi ameninţare la adresa lui Iohannis: „Habar n-aveţi cum va suna întrebarea pusă de acest INDIVID. Plângerea pentru înaltă trădare împotriva lui e aproape gata”

Dragnea: „E grav că Iohannis mi-a pronunţat numele la întâlnirea cu magistraţii de la Cotroceni”

Iohannis: „Nu se mai poate! Voi convoca referendum pentru justiţie pe 26 mai”

Surse: Dăncilă i-ar fi promis lui Timmermans că nu va adopta mâine Ordonanţa care îl scapă pe Dragnea

„Păpuşa” lui Dragnea din fruntea justiţiei sare la gâtul lui Iohannis. Savonea joacă teatru ieftin pe tema independenţei magistraţilor

Dovada că Teszari a predat Digi 24 lui Dragnea? Vâlcov face deja primul gest de bunăvoinţă faţă de RCS-RDS, după valul de plecări din televiziunea de ştiri

Băsescu: „Dăncilă trebuia să-l sune pe premierul Iordaniei să-i spună că a vorbit sub efectul narcoticelor”

„Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României”. Odă în SPUTNIK pentru cea cu „recunoaştere internaţională din ce în ce mai amplă”

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Victor Rebengiuc, în ultimul videoclip al trupei „Taxi” cu mesaj dur anti-Ciumă Roşie: „Bă, nenorociţilor!”

Procurorul general, LOVITURĂ dată găştii Dragnea-Tudorel-Adina Florea. Lazăr decide că ancheta TelDrum o face DNA, nu SS

Negocieri dure, la Strasbourg. „Kovesi este favorită pentru şefia Parchetului European”

6 COMENTARII

 1. Criminalii acestia o pot iradia pentru a o omori lent.Nu cred ca mai scapa teafara din ghearele lor. Ma tem foarte tare pentru ea, biata femeie, in ce capcana s-a bagat cand s-a lasat incantata de ideea de a deveni sefa la DNA.

 2. INIMAGINABIL, ce i se intampla Laurei Codrutei Kovesi!!! Nu se poate, intr-o tara NORMALA, cu oameni care-ar trebui sa fie NORMALI, s-avem parte de asemenea „intamplari”… Este nu numai nedrept, insa-i REVOLTATOR! Sunt multe, f.multe … prea multe de zis!

 3. PSD-UL A TURBAT LA PROPIU….. IES LA ATAC CU COLTII INSANGERATI… SIMT CA AU PIERDUT DEJA TEREN….DOAR CAMASA DE FORTA AI MAI POTOLESTE…TEODOROVICI SA FIE DAT IN JUDECATA DEOARECE IL AMENINTA PE CATU CU DISPARITIA…ESTE TENTATIVA DE CRIMA SPUSA PUBLIC….JEGURILE , NU STIU NICI EI CUM AU AJUNS IN ACELE SCAUNE SI HABAR NU AU DE COMPETENTE….DE ABIA ASTEPT SA FIE PUSI CU BOTUL LA ZID.

 4. Da, toate astea se intampla acum si se vor amplifica pe parcurs fiindca romanii au dormit si continua sa doarma. Ar fi fost suficient sa intre peste ei in parlament acum un an, sau in ianuarie 2017 si acum dragnea si derbedeii lui ar fi devenit istorie. Nicio alta natie n-ar inghitii atata umilinta din partea unor infractori, a unor trantori, cum o face poprul roman. Grecii i-ar fi suit demult pe garduri, cu jandarmi cu tot. Toate astea ni se intampla fiinca sunte un neam de moluste, de nevertebrate, atata tot.

 5. Liviu Dragnea este cel mai mare jeg politic care a apărut după 1989. Cesusescu ar fi invidios pe acest țărănoi de Teleorman și care a păcălit cum numai el știe ( ca nu are treaba cu social -democrația se vede de la o posta )pe toți din PSD dar ciudat este ca nimeni parca nu vede.Toti din vârful partidului sunt complici cu acest nenorocit care se naște o data la 100 de ani. Livache fiecare pasare pe limba ei piere așa ca Dumneata vei avea un sfârșit urat de cariera politica de mucava! PSD cu dumneata încă in fruntea partidului îl vei duce la faliment politic !!!!

 6. TITLU :” SOMNUL R(N)AȚIUNII ,VA NAȘTE MONȘTRI ”.acum deja sunt MARI și fac ceea ce ȘTIU -creează o lume a lor după chipul și asemănarea lor ,nu? deșii se photoshopează ca ÎNGERI salvatori ,ce au o misie MESIANICĂ și divină ,vezi doamne !…Incredibil-dar se poate și mai rău ,căci nu au limită ,iar FRICA de adevăr îi împinge și motivează la orice mîrșăvie !Speram,credeam ,DAR în halul ăsta de decădere și degradare morală nu mă așteptam (deșii teama că IMBECILII și IMPOSTORII odată ajunși la putere prin manipulare grosieră și promisiuni deșarte ,utopii fără șanse a se realiza ,de fapt nici nu i-a interesat vreo clipă asta -și aici este marea TICĂLOȘIE și cinismul fără margine ale acestor IPOCHIMENI mediocri în toate planurile vieții dar cu ambiții nemăsurate de PARVENIRE ,îmbogățire facilă prin rapt ,furt ,dijmuire a tuturor contractelor și a MUNCII ,strădaniei de a construi ceva bun în țară /dar avînd principalul ȚEL de a controla politic TOTUL și a folosi PUTEREA și autoritatea în scopurile LOR personale și de grup infracțional ,organizîndu-se (ultima găselniță =partid politic /iar PSD @ALDE @UDMR și alții de aceași teapă și interese MESCHINE ,la fel de imorali și amorali înfrunte cu machiavelicul DRACNEA ,tartorele cel mai periculos și avid de PUTERE și BANI ,AVERI ,iar paranoia și FRICA de faptele LOR /căci EI știu bine că au FURAT TOT și acum vor să SCAPE de consecințele LEGALE și asta îi împinge în războiul nebun cu ȚARA /JUSTIȚIA și o vor SUPUSĂ lor și acoliților LOR ,sperînd în demența lor că sunt factotum ,imuni și imunzi (de fapt doar efecte ale paranoei și licorii PUTERII -o forță ce nu poate fi STĂPÎNITĂ decît de caracterele tari și superioare EI ,altfel îi subjugă și se joacă ,distrează chiar pe seama pigmeilor cu pretenții și aroganțe de DEMIURGI ,crezîndu-se în delirul lor autoalimentat ca izvorîtori de ADEVĂR și doar ei au DREPTATE și mesenianici ,chiar !..formula dezastrului cel vor produce este întrunită ,iar factura va fi plătită de CINE ?..DA,DA ..de voi (NOI ) TOȚI .adormiților ,sau credeați că LIBERTATEA și democrația se apără singure și noi mergem la mici,bere și MANELE ?..bieți naivi! +sprijinul inconștienților cu minte slabă ,majoritatea cu educație precară pe care îi manipulează ușor și prin toate mijloacele posibile -de la informații trunchiate semi-adevărate și contorsionate pe anumite canale de tv. obediente și mercenare ,plătite generos spre a denigra și le fabrica LOR o aură de oameni de ”BINE ” și chiar prin apelarea la instinctele primare -teamă,ură ,îndoctrinare ,șantaj ..etc etc -căci paleta diversiunilor e largă și fără scrupule !PENTRU CE?..EI își apără averile ,funcțiile ,vilele ,conturile ,rapturile și neamurile aliate -pentru CĂ POT !-democratic ,DESIGUR ,legal ,tot desigur ,iat unde nu le convine =schimbă LEGILE cum vor EI ,..căci ușor și pe adormirea voastră nepăsătoare au instaurat DICTATURA PARLAMENTARĂ și acum deja sunteți SCLAVI !Ce?..protestați ?nu vă convine?JANDRACNERIA e deja în alertă (și ceilalți pe poziție =MILIȚIA +ARMATA ,dacă nu SUFERIȚI și munciți în liniște ,..și le tulburați BUNĂSTAREA ,meritată ,deh ..de adevărați ROMÂNI patrihoți ,NU?..)..și vă răcoresc imediat .Păi da,..și EUROPA aia să-și vadă de fericirea EI ,..ce își bagă nasul ,ce au făcut ei cu BANII țării sau ai Europei ,ete la ei ,..ce impertinenți ,d-le !..Concluzie (din miile posibile !)..Culegeți ce a-ți SEMĂNAT ,TOLERAT ,ADULAT !..FRUMOASĂ ȚARĂ ,jalnic popor .Mai AI de pătimit pînă înveți ce-i RESPECTUL pentru valoare și să nu mai dai cu pietre în ÎNȚELEPȚII și MENTORII învățați ai cetății chiar dacă nu vă place ce vă ÎNVAȚĂ ,altfel -paraziții vă mănîncă VIAȚA !..Căci din NIMIC nu poate rodi decît un NIMIC mai mare =nonvaloare chiar dacă unii găsesc minciuna ca fiind seducătoare !OARE?..E timpul să ne întoarcem la ȘCOALĂ ,să vedem unde am rătăcit drumul și cine pe cine MINTE ,NU?..WHO,MADE WHO ?..Aoleoo,DORELE ,..mai dormi?..dormi,deh !..că ești LIBER (ÎNCĂ,dar cît?ă?)..Șobolanii ROD ..zi de zi ,TOT,..absolut tot ,inclusiv și pe TINE -oricum și orice te-ai crede de la adăpost-naivule !….mai medităm și noi un pic sau e mai ușor să înjurăm ,denigrăm ?..Și COPIILOR -ce le veți SPUNE ?..Căci vor ÎNTREBA ,zi de zi-unde-i CASA și ȚARA LOR ,căci e a lor ,și nici a lor /ORBILOR și sălbaticilor la minte,cum vă dovediți a fi! Aud?..Apropo ,respect și susținere pentru toți cei ce luptă în linia ÎNTÎI (știuți și mai ales NEȘTIUȚI !)..cu HIDRA născută din abjecția mahalalelor fetide ale mediocrității ,impertinente și arogante ce se vor ÎNTRONAȚI =noua ordine a TICĂLOȘILOR fără de d-zeu și conștiință ce se închină și recunosc..doar BANUL =IADUL se cască adînc și vă ADEMENEȘTE sufletele slabe , ieftin de cumpărat ,..=TE VINZI ,ÎNGENUNCHEZI ?pe 30 de arginți ?..ești OM ,sau SCLAV damnat ?Aud?..S.O.S-EUROPA !S.O.S -lume civilizată !S.O.S-ROMÂNE ,oriunde te-ai afla ,țara mamă-i în mare pericol din nou ,iar dușmanii cei mai venali sunt dintre NOI -mai grav .Nu-i de glumă și nici de joacă ,degeaba ne mai lamentăm post factum !..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here