„Păpuşa” lui Dragnea din fruntea justiţiei sare la gâtul lui Iohannis. Savonea joacă teatru ieftin pe tema independenţei magistraţilor

3
3590
Savonea, îndrăgostită de "modelul" politicianului îmbogăţit în funcţie

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, o judecătoare apropiată de Dragnea și PSD, a făcut un apel public joi la președintele Klaus Iohannis ”să respecte independența justiției”.

„Păpuşa” lui Dragnea din fruntea CSMi îl acuză, într-un comunicat transmis în nume propriu, pe șeful statului că subminează autoritatea și rolul constituțional al Consiliului. Comunicatul pare o comandă din partea clanurilor politice, de vreme ce membri CSM nu şi l-au asumat.

Nu întâmplător, două instanţe din ţară au făcut deja demersuri pentru scoarea acestei „toxine” din CSM.

Savonea a făcut aceste acuzații în contextul anunțării de către Klaus Iohannis a referendumului pe justiție și a consultărilor avute la Palatul Cotroceni cu reprezentanții magistraților și ai societății civile.

Ea susține că dezbaterea de la Cotroceni dintre președinte și reprezentanții magistraților nu rezolvă problemele justiţiei ”care sunt complexe, recurente și constante în timp”, iar cadrul în care întâlnirea a avut loc ”nu era cel menit să realizeze acest deziderat, ci dimpotrivă, față de momentul ales, respectiv în campanie electorală, există riscul ca justiția să fie folosită în scop politic”.

Savonea şi-a data arama pe faţă că este „spioana” clanurilor penale la vârful justiţiei atunci când a forţat un comunicat al CSM împotriva Europei, după ce Comisia Europeană a dat publicităţii ultimul Raport MCV foarte critic cu regimul PSD-ALDE pentru atacul la justiţie.

Mai mult, Savonea a făcut jocul mafiei politice atunci când, trimisă de CSM la negocieri cu premierul Dăncilă, şi-a trădat magistraţii intraţi în grevă pentru apărarea justiţiei. Ea nu a bătut cu pumnul în masă pentru revocarea Ordonanţei 7, cea care dă „SS” (secţia lui Tudorel şi a Adinei Florea) puteri menite să distrugă justiţia din interior.

Lia Savonea este nevasta unui avocat fost asociat cu infractorul Cătălin Voicu, cel care trăgea sfori pentru întărirea reţelelor corupte din justiţie. Tot ea a eliberat din arest membri ai clanului interlop Măraru, dar n-a reuşit: o instanţă curajoasă i-a condamnat. Atenţie: cei iertaţi de Savonea erau acuzaţi de terorism!

Tot Savonea este tovarăşă cu Alina Ghica, judecătoare de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a dat câştig de cauză lui Liviu Dragnea în războiul cu Înalta Curte, făcând astfel jocul unui infractor dovedit.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here