AGENȚII HAOSULUI (6). Cele mai eficiente slugi ale lui Putin în România: liderii partidului extremist AUR, senatoarea Șoșoacă, „suveraniștii” lui Chitic, trădătorul român Bogdan Duca de la „Sputnik” și Episcopul filetist Teodosie al Tomisului

7
6485

Șeful clanului mafiot KGB-ist care a luat ostatică Federația Rusă, criminalul de război Vladimir Putin, s-a folosit din plin de războiul informațional pentru a pregăti agresiunea armată declanșată împotriva Ucrainei.

România a fost și este una dintre țintele cele mai importante ale propagandei putiniste. Din păcate, serviciile de propagandă (și, implict, de informații) ale Kremlinului au găsit destui trădători care să accepte să trădeze România, Uniunea Europeană și NATO, devenind slugile lui Putin.

Acestora li se adaugă mulți „idioți utili” recrutați pe rețelele de socializare din rândul anti-vacciniștilor, naționaliștilor de grotă, nostalgicilor ceaușiști și analfabeților funcțional – această pleavă de mahala a societății românești.

AUR – principalul vector de propagandă și acțiune politică în favoarea Rusiei lui Putin din România

Port-drapelul acțiunilor folositoare propagandei rusești în România îl reprezintă liderii și activiștii partidului extremist Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

În plină criză politico-militară, cu puțin timp înainte ca Putin să atace Ucraina, acest partid extremist a organizat, la Palatul Parlamentului, un așa-zis forum european despre „supremația Constituțiilor naționale asupra birocrației de la Bruzelles”. Această acțiune de propagandă anti-UE se înscrie în siajul „mișcării suveraniste” pe care regimul oligarhic KGB-ist al lui Putin o finanțează de mai mulți ani în teritoriile Uniunii Europene (vezi cazul Frontului Național din Franța, condus de familia Le Pen, sau cazul regimului autoritarist condus de Viktor Orban în Ungaria).

Deși se lamentează peste tot de suferința românilor provocată de creșterile tarifelor la energie, liderul extremist George Simion, secondat de așa-zis-ul analist economic Petrișor Peiu (adept al naționalismului economic!), s-a lansat într-un virulent atac la adresa Companiei Transgaz (societatea națională de transport gaze naturale) exact în ziua când, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis negocia cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, un proiect trilateral România-Bulgaria-Grecia de interonectare a rețelei de transport a gazului natural. Un proiect care ar oferi României acces la gazele naturale pe care Grecia le importă din Qatar, Algeria și Azerbaidjan. Este evident că succesul acestui proiect ar reduce major dependența României de gazele naturale pe care le cumpără din Rusia.

În chestiunea energetică, extremistul George Simion, alături de celălat lider extremist al AUR, Claudiu Richard Târziu, au promovat – direct sau indirect – mesajele folosite cu predilecție de propaganda Rusiei în România, pe acest subiect: „trebuie să devenim iarăși stăpâni pe resursele noastre naturale”, „să nu mai fim o colonie”, „să eliminăm din economia românească toate companiile străine” etc. Asta, în timp ce, așa cum am văzut, caută să blocheze orice soluție politică prin care să se diminueze efectele produse asupra românilor de criza energetică provocată de Rusia lui Putin.

Simion, Târziu și încă un AUR-ist de grotă

Extremistul George Simion și propagandiștii AUR caută cu insistență, de câteva luni, să compromită Serviciul Român de Informații (SRI), promovând „fake-news”-uri despre activitatea acestui Serviciu esențial, în vremurile de război pe care le trăim, pentru securitatea țării noastre.

Această campanie de „fake-news”, instrumentată de AUR împotriva sistemului de securitate națională a României, a culminat în Parlament, în ziua de 22 februarie 2022, când George Simion a luat cu asalt sala unde Eduard Hellvig (directorul SRI) era audiat de comisia parlamentară cu privire la situația de securitate din zona Mării Negre și din Flancul Estic al NATO. Extremistul de la AUR a provocat scandal, fiindu-i interzis accesul în sală, și a încercat să compromită audierea.

Dând dovadă de un cinism înfiorător și de o ipocrizie care provoacă vomă, liderii extremiști George Simion și Claudiu Richard Târziu mimează atitudinea anti-Putin. Cel mai bun exemplu este așa-zisul „protest” al AUR la sediul Ambasadei Federației Ruse din București. Spre deosebire de protestele organizate până acum de AUR – intens promovate pe rețelele de socializare și în publicațiile pe care le controlează –, falsul protest „anti-Rusia” nu a fost anunțat. Totodată, extremistul George Simion, cunoscut pentru obsesia de a transmite „live”-uri pe paginile sale de Facebook, de această dată, a omis să transmită „live” așa-zisul protest de la Ambasada Federației Ruse. O tăcere asurzitoare despre acest fake-protest s-a constatat și pe paginile de Facebook ale celuilalt lider extremist AUR, Claudiu Richard Târziu.

Chestionat de jurnaliștii de la G4Media.ro despre această omisiune, extremistul George Simion a oferit un răspuns batjocoritor, acuzând publicația respectivă ca fiind „zoiniță” (un termen basarabean care definește, în batjocură, o persoană/lucru murdar, nespălat) și motivând că a avut telefonul stricat. Jurnaliștii de la G4Media.ro au arătat că George Simion avea la el, în locația fake-protest-ului, două telefoane, ambele funcționale. Deci, George Simion a reconfirmat că este un mincinos patologic.

Rămânem cu constatarea că telefoanele lui Simion și ale lui Târziu au bizara calitate de a se defecta atunci când sunt în vecinătatea Ambasadei Federației Ruse la București. Să fie ceva din setările… FSB-ului?

Revenind la propaganda pro-Rusia făcută de AUR, precizăm că între rusofilii de la AUR un rol aparte îl ocupă „premierul nostru” Călin Georgescu.

Cunoscut pentru simpatiile legionare (într-o „cheie” ideologică ce-l aproprie de „filosoful” extremist al AUR, senatorul Sorin Lavric), Călin Georgescu a promovat insistent una din temele propagandei putiniste confecționată în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei: „Ucraina este un stat inventat”. Totodată, Georgescu a promovat și teza conspiraționistă conform căreia „pandemia și criza (războiul) din Ucraina sunt niște tehnici de manipulare”, negând astfel, gravitatea acestora.

Din arsenalul propagandistic al partidului extremist AUR fac parte și alte „marote” cu originea în propaganda Rusiei lui Putin: „România este colonie a Occidentului”, „România, stat de rangul 2 și umilită în UE”, „Corporațiile ne jefuiesc economia” etc.

Într-o postare recentă, propagandiștii AUR au lansat o altă „marotă”, printr-o postare pe rețelele de socializare: „Noi ne bazăm doar pe aliați; ultima oară când s-a întâmplat asta, am pierdut o jumătate de țară într-o lună”. Este o referire total eronată la pierderea teritoriilor românești, la începutul anilor ’40, în secolul trecut. La acel moment, România nu avea niciun aliat. Comparația cu situația României în prezent este aberantă.

România este stat membru al NATO, cea mai puternică alianță militară a momentului și, totodată, este stat membru al Uniunii Europene, cea mai puternică uniune de state din lume. Ambele entități garantează pe deplin integritatea națională a țării noastre.

Ideologia promovată de AUR – și confecționată de filosoful cu pretenții de ideolog, senatorul Sorin Lavric – este caracterizată prin naționalism, anti-europenism, naționalism economic, izolaționist și ortodoxism, elemente care sunt pe placul Moscovei, pentru că finalitatea lor ar fi ieșirea României din Uniunea Europeană și din NATO.

Extremiștii de la AUR și în special liderul Claudiu Richard Târziu – care a epatat mereu cu așa-zisele sale relații în rândul ierarhilor și clerului ortodox – au primit o lovitură puternică din partea Bisericii Ortodoxe Române, care s-a dezis de ideologia naționalist-filetistă promovată de acest partid extremist. Mesajul Patriarhiei Române (care a provocat multă supărare printre liderii extremiști ai AUR) a fost unul foarte clar: „Confundarea programatică a (ultra)naţionalismului zgomotos exacerbat şi grav compromis ideologic cu patriotismul luminat şi echilibrat de credinţa în valorile fidelităţii religioase, culturale şi spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creştin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei, nu fac decât să compromită aceste fundamentale teme, motiv pentru care Biserica dezavuează orice formă de exces apărută în marginea lor. (…) Cei care îngână în lungi litanii politicianiste numele lui Dumnezeu, al ţării şi al Bisericii, ne pot face tuturor un imens serviciu, imposibil de ignorat în posteritate, slujindu-se onest de arhisuficientul instrumentar politic democratic, evitând atent luarea în deşert a numelui Domnului, cultivând decent memoria adevăraţilor eroi, urmând în toate pilda oamenilor exemplari care prin jertfă de sine au creat România modernă, călcând cu sfială pragul bisericii şi evitând, pe cât posibil, «fluieratul» în ea”.

În legătură cu conflictul din Ucraina, extremiștii de la AUR au promovat cu insistență ideea că România trebuie să nu se implice și să fie interesată doar de minoritatea românească din Ucraina. Acest mesaj este aberant. România și-a asumat apărarea unor valori fundamentale privind Drepturile și Libertățile Omului, prin apartenența la Uniunea Europeană și NATO. A păstra tăcerea sau neutralitatea politică față de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei ar reprezenta o trădare a acestor valori. Extremiștii de la AUR se folosesc de minoritatea românească din Ucraina în scop propagandistic și ignoră în mod voit evidența că singura soluție pentru ca situația românilor de acolo să se îmbunătățească este aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Deși extremiștii de la AUR au încercat, cu o viclenie vomitivă, să evite o poziționare fermă față de Rusia lui Putin – în ultima vreme, senatorul extremist Claudiu Richard Târziu fiind într-o adevărată ofensivă mediatică de „spălare pe față” de acuzațiile că AUR ar fi în siajul propagandei lui Putin –, acest partid rămâne principala forță politică anti-UE, anti-NATO și extrem de utilă Rusiei lui Putin, în România.

Foarte probabil că inclusiv protestele organizate de AUR în ziua de 27 februarie 2021 sunt subordonate, direct sau indirect, obiectivului major al propagandei putiniste de a destabiliza țările din flancul estic al UE și NATO. Proteste care vorbesc despre majorarea tarifelor la energie, dar trec sub tăcere vinovatul principal – Rusia lui Putin!

De fapt, scopul acestor proteste a fost clar exprimat de extremistul George Simion: „Toți oamenii merg în Piața Universității la ora 14. Dacă vor fi zeci de mii, 100.000 de oameni în stradă, guvernul cade!”

Să ne așteptăm la un nou asediu organizat de batalioanele de asalt ale AUR, de acestă dată, asupra sediului Guvernului României?

Un astfel de incident ar fi „mană cerească” pentru criminalul de război Vladimir Putin!

Senatoarea isterică Șoșoacă și suveraniștii avocatului anonim Chitic – reziduurile din siajul AUR

Doi avocați mediocri, aflați în anonimat până la debutul pandemiei, Diana Iovanovici-Șoșoacă și Dan Chitic, au ajuns să fie printre vedetele de la Sputnik.md (oficina de propagandă a Moscovei) și lideri ai unui așa-zis curent „suveranist”.

Cazul senatoarei Diana Șoșoacă aproape că ține de patologic.

Intrată în Parlament cu ajutorul partidului extremist AUR, a devenit foarte repede un pericol pentru dominația asupra AUR a celor doi lideri – George Simion și Claudiu Richard Târziu. Îndepărtată din AUR, senatoarea Șoșoacă a reușit să rămână în atenția opiniei publice prin declarații și gesturi isterice și violente, care trimit cu gândul la chestiuni patologice.

Diana Iovanovici-Șoșoacă, gura spartă a Moscovei

Într-un videoclip recent, senatoarea Șoșoacă a făcut dovada unui delir rar întâlnit pe scena politică românească post-decembristă. Cităm: „Exact ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani cu mascarada Covid se întâmplă acum cu mascarada războiului. Ruşii… Putin se retrage. Oculta îi sare în cap! Americanii urlă! «Cuuum? Nu ataci Ucraina?! Cuuum?! Nu faci tu război ca să instituim legea marţială?». Când colo, joacă ăsta teatru, după care se întoarce şi încalecă Ucraina. Până la urmă, tot jocul Ocultei l-a făcut! Ce credeaţi? Că sunt altfel? Dacă erau altfel, poate mai aveam naiba vreo scăpare, dar aşa suntem înconjuraţi de trădători!”

Tezele promovate de Șoșoască sunt aceleași cu ale AUR și Sputnik, nu le repetăm. Toxicitatea discursului public al senatoarei Șoșoacă este una extremă, deși, spre deosebire de AUR, acesteia îi lipsesc resursele financiare, logistice și umane cu ajutorul cărora să crească impactul manipulărilor pe care le instrumentează.

Isterica senatoare este obligată să se mulțumească doar cu tribuna Parlamentului, cu „live”-uri pe Facebook și cu aparițiile în paginile virtuale ale Sputnik, din „mila” interesată a stăpânilor de la Moscova.

Avocatul Dan Chitic – un fel de coordonator al unui grup dubios în care se remarcă propagandistul pro-rus Iulian Capsali – mizează pe teza „suveranistă”.

Extremistul George Simion l-a invitat pe Chitic să participe la formarea unui așa-zis „Pol Conservator” (unde Simion spera să atragă PNȚCD, PMP și Alternativa Dreaptă), dar proiectul pare să fi fost abandonat.

De aproximativ un an, Chitic (intens promovat de Sputnik) încearcă să-și organizeze o rețea de nuclee în teritoriu. Nu a reușit să obțină rezultatul scontat și a eșuat în a fi un fel de marionetă manevrată din umbră – când de AUR, când de Sputnik.

Dan Chitic pe scăunel

Chitic a încercat să lanseze și un proiect de lege așa-zis „a suveranității”. A strâns semnături, dar nu a obținut numărul necesar pentru a deveni proiect legislativ civic. Proiectul de lege este un amalgam de norme cu referire la felurite domenii de activitate din stat – economie, administrație, educație etc. – fără nicio logică juridică, așa cum se cere unei legi. O aberație ieșită din nepriceperea unui avocat ratat.

Se pare că Dan Chitic a reușit să-l convingă pe un deputat PSD, Daniel Ghiță (fost kickboxer și dovedit semianalfabet prin greutatea cu care și-a citit discursurile de la tribuna Parlamentului), să-și asume aberația de proiect și s-o depună în Parlament.

Daniel Ghiță

Dincolo de penibilul textului, trebuie subliniat faptul că finalitatea așa-zisei „Legi a Suveranității” este declanșarea RO-EXIT-ului, grupusculul coordonat de Dan Chitic fiind virulent anti-UE și anti-NATO.

Alături de Chitic se distinge, cum spuneam, propagandistul pro-rus asumat, Iulian Capsali.

Într-o recentă declarație preluată și promovată de Sputnik, Capsali reiterează „marote” din arsenalul propagandei putiniste despre Ucraina – „stat artificial”, „stat extremist la adresa minorității românești” etc. –, declarând că nu dorește să fie solidar cu Ucraina.

Iulian Capsali

Dan Chitic și grupusculul pe care-l coordonează rămân printre „vedetele” promovate de oficiosul de propagandă al Moscovei – Sputnik.md – și, impicit, agenți de influență relativ eficienți, pe nișa care le-a fost încredințată, pentru guvernul lui Putin.

Românul trădător Bogdan Duca – propagandistul toxic de la „Sputnik”

Probabil că cea mai josnică creatură din galeria „monștrilor” propagandei putiniste în România este teologul Bogdan Duca.

Un personaj dubios, care nu și-a ascuns niciodată adversitatea față de Uniunea Europeană, de NATO sau de SUA, Bogdan Duca a ajuns să lucreze oficial în solda guvernului lui Putin, ca jurnalist al Sputnik.

Posesor al unui real talent de condeier – depășit doar de viclenia grețoasă cu care jonglează cu false argumente în susținerea tezelor propagandistice pe care le primește „de-a gata” de la stăpânii lui din Moscova –, Bogdan Duca face parte din elita agenților de influență pe care îi are Putin în România.

Bogdan Duca

Diferența dintre Duca și ceilalți extremiști mioritici (Simion, Târziu, Capsali, Șoșoacă, Chitic) este lipsa totală de scrupule și aproape inexistența măcar a unei „minima moralia” în acțiunile sale publice.

Foarte agresiv, de o virulență extremă, trădătorul Bogdan Duca promovează cu o loialitate absolută și extrem de eficient tezele propagandei putiniste în România. De fapt, articolele publicate de acesta la Sputnik, pe blogul propriu sau în rețelele de socializare sunt o „chintesență” a tot ceea ce reprezintă propaganda instrumentată de Guvernul lui Putin în teritoriile românești.

Frustrat pentru eșecurile personale (de familie, profesionale etc.), Bogdan Duca acționează ca și când s-ar răzbuna pe România, țara unde nu a reușit să-și împlinească visurile de mărire care probabil l-au bânuit.

Aflat în slujba unui guvern străin și ostil României și Uniunii Europene, trădătorul Bogdan Duca își mănâncă blidul de linte aruncat de stăpânii de la Sputnik și oferă deplorabila priveliște a unui ratat frustrat, ajuns să-și trădeze țara ca răzbunare pentru eșecurile personale de care singur se face vinovat.

Teodosie al Tomisului – un ierarh filetist aflat în răzvrătire față de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române

Episcopul Tomisului, ÎPS Teodosie, reprezintă cea mai controversată prezență în rândul ierarhilor BOR. Implicat în felurite afaceri dubioase, asociat cu personaje penale din protipendada locală a PSD, cu o notorietate de dubios, Episcopul Teodosie s-a făcut cunoscut prin pozițiile sale bizare și necanonice cu privire la pandemia Covid-19.

Acțiunile sale anti-vaccinare au provocat multă tulburare în rândul credincioșilor și au oferit argumente „teologice” propagandiștilor conspiraționiști – mulți dintre aceștia regăsindu-se în rândul agenților de influență ai Rusiei în România – care au sabotat măsurile sanitare adoptate de autorități pentru combaterea pandemiei.

ÎPS Teodosie

În căutare de aliați pentru a-și realiza visul avansării la rangul de mitropolit (prin transformarea eparhiei pe care o conduce în Mitropolie), ÎPS Teodosie s-a apropiat de extremiștii de la AUR și de „suveraniștii” Șoșoacă și Chitic.

Cu puțin timp înainte de a fi aleasă senator, pe listele partidului extremist AUR, Șoșoacă a fost avocata ÎPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile din Constanța, în noiembrie 2020, pentru a obține ridicarea restricțiilor sanitare anti-Covid-19, fapt care ar fi permis participarea credincioșilor din toată țara la pelerinajul organizat la peștera Sfântului Apostol Andrei. Avocata Șoșoacă și-a dovedit incompetența, istericalele ei fiind neputincioase în fața legii, astfel că Tribunalul Constanța a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii. În context, ÎPS Teodosie a beneficiat și de sprijinul rusofilului Iulian Capsali, care-l prezenta pe ierarh, în rețelele de socializare, ca pe „Vlădica Teodosie, un ierarh care își apără turma de persecuția globalismului antihristic”!

Ulterior, Șoșoacă a afirmat că ar fi intrat în politică la îndemnul și cu „binecuvântarea” lui Teodosie.

Un alt agent de influență al Rusiei lui Putin, avocatul Dan Chitic, l-a ajutat pe ÎPS Teodosie în procesul intentat de acesta DSP București, prin care contesta o decizie de intrare în carantină.

Întors din Iordania, ÎPS Teodosie nu a respectat reglementările legale privind carantina Covid-19. Ierarhul a contestat decizia la Judecătoria Constanța, unde a pierdut, contestația nefiind acceptată.

Apoi, apelul făcut la Tribunalul Constanța, unde a fost reprezentat tot de avocatul „suveranist” Dan Chitic, a fost respins, decizia fiind definitivă.

Trebuie reamintit faptul că Diana Șoșoacă și Dan Chitic se cunosc foarte bine, acesta din urmă fiind avocatul lui Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, în dosarul de ultraj, după scandalul cu reporterii italieni agresați de groteștii soți Șoșoacă.

Silvestru și Diana Șoșoacă

Episcopul Teodosie a sfidat Patriarhia Română și, implicit, pe Patriarhul Daniel al BOR, când a participat la o slujbă de sfințire a noului sediu al partidului extremist AUR din Constanța, la câteva zile după ce Patriarhia Română condamnase oficial naționalismul filetist promovat de AUR.

La slujba de sfințire au participat mai mulți parlamentari AUR, în frunte cu extremistul George Simion. Aceștia au fost „binecuvântați” de Episcopul Teodosie pentru „spor” în activitatea lor politică naționalist-filetistă.

Bomboana pe coliva decăderii morale a acestui ierarh ortodox este însă reprezentată de declarațiile pro-ruse făcute de Teodosie cu privire la Putin și războiul din Ucraina. Despre criminalul de război Putin, ierarhul ortodox declara, cu puțin timp înainte de declanșarea războiului: „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori, şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut… şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori.”

Despre războiul declanșat de Putin asupra Ucrainei, ÎPS Teodosie declara că „nu este un război de apărare a credinţei şi a gliei, ci unul în care nu a fost destulă diplomaţie”.

Declarațiile stupide făcute de episcopul Teodosie au provocat reacția USR Constanța, care a solicitat Bisericii Ortodoxe Române să aplice măsuri împotriva acestuia, prin următorul apel:

„Este inacceptabil ca în actualul context tragic din Ucraina, unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române să se poziţioneze public în favoarea unui monstru precum Vladimir Putin, fie prin declaraţii în care îl laudă şi îl numeşte «ctitor de biserici» sau prin afirmaţii prin care încearcă să minimalizeze nenorocirea abătută asupra poporului ucrainean.

Client al avocatei extremist-naţionaliste Diana Şoşoacă, o altă susţinătoare a expansionismului rusesc, declaraţiile pro-Putin ale arhiepiscopului Tomisului reprezintă o pată neagră adusă judeţului nostru şi, implicit, României! Să nu uităm că declaraţiile sale au fost răspândite şi vizionate de zeci de mii de oameni pe reţelele sociale! Un mesaj iresponsabil, extrem de periculos, prin care Teodosie Petrescu nu face altceva decât să încurajeze indirect extremismul în rândul populaţiei civile şi manifestări ce pot duce la pierderea de vieţi omeneşti.

Astfel, solicităm Patriarhiei Române să sancţioneze public şi ferm poziţia arhiepiscopului Teodosie Petrescu. Este un moment în care Biserica Ortodoxă Română poate şi trebuie să arate clar că nu mai tolerează în rândul său extremismul şi discursurile rusofile!

De asemenea, îl invităm pe Teodosie, Înalt Preaapărătorul lui Putin, să privească atent imaginile cu miile de refugiaţi din Ucraina, cu miile de civili, femei şi copii care se adăpostesc în metroul din Kiev din calea bombardamentelor şi apoi să aibă decenţa de a demisiona din conducerea Arhiepiscopiei Tomisului şi de a se retrage din viaţa publică. Constanţa şi Dobrogea au nevoie de un lider al Bisericii care să promoveze pacea, unitatea şi iubirea de semeni, nu dezbinarea, controversa şi simpatiile politice.

Este timpul ca astfel de personaje, care nu fac cinste democraţiei şi ale căror interese obscure le determină să susţină terorişti precum liderul de la Kremlin, să dispară din peisajul cotidian!”

Rămâne de văzut care vor fi măsurile pe care Sinodul BOR (singura autoritate canonică cu putere disciplinară asupra lui Teodosie) le va lua pentru disciplinarea episcopului ortodoxist și filetist Teodosie al Tomisului.

În loc de concluzii, un semnal de alarmă

Agora românească este sub asediul propagandei rusești și naționaliste. Mesaje anti-românești, anti-UE și anti-NATO supun pe români la presiunile specifice unei campanii de dezinformare instrumentată de profesioniști susținuți de un guvern străin.

Agenții de influență ai propagandei rusești și anti-românești prezentați pe scurt în acest material își vor continua activitatea toxică cu o și mai mare virulență.

Degradarea mecanismelor democratice din România, criza economică și energetică provocată de Rusia lui Putin și de războiul din Ucraina, corupția și indolența de care dau dovadă partidele din coaliția majoritară (PSD și PNL), trădarea comisă de USR față de propriul electorat, prin luptele interne care au destructurat acest partid, slăbirea societății civile etc. oferă acestor agenți condițiile ideale pentru organizarea eficientă a acțiunilor lor anti-românești și anti-europene.

Soluția pentru a diminua efectele acestor acțiuni este întărirea democrației pe toate palierele sale – lupta anticorupție, guvernarea transparentă și eficientă, respectarea și aplicarea angajamentelor pe care România și le-a asumat în cadrul Uniunii Europene.

Eșecul Democrației românești va însemna victoria acestor agenți și transformarea României într-o „gubernie” a Rusiei criminalului de război Putin…

…sau, altfel spus, condamnarea noastră și a copiilor noștri la un infern asemănător celui care stăpânește acum Rusia și care încearcă, în aceste zile, să cuprindă și Ucraina.

DE ACELAȘI AUTOR:

* AGENȚII HAOSULUI (5). Biserica Ortodoxă Română condamnă ideologia naționalist-filetistă a AUR – începutul sfârșitului pentru extremiștii neolegionari

* AGENȚII HAOSULUI (4). „Amicii Rusiei” și Craiova PSD-istă – un pol al propagandei moscovite

AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

AGENȚII HAOSULUI (2). Antisemitismul, neolegionarismul și naționalismul de grotă marca AUR, de mare folos pentru Rusia lui Putin

AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

* 5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

* Ministrul ucrainean al Apărării: „Rezistând 55 de ore, am distrus complet planurile inamicului”. 3.500 de ruși morți, 200 capturați

* „Zelenski ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Liderii UE, șocați după convorbirea de vineri cu președintele Ucrainei

* „În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* Tot mai multe arme trimise Ucrainei de SUA, Franța și Marea Britanie. Intră în joc Olanda și Polonia. Mesajul oficial al polonezilor: „Bine ați venit în iad!”

* România își închide spațiul aerian și aeroporturile pentru avioanele rusești, Turcia interzice intrarea navelor de război ale lui Putin, prin Strâmtori, în Marea Neagră

* Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

* Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

Eroul de pe Istmul Crimeei: s-a detonat cu pod cu tot, pentru a opri înaintarea rușilor. „Ocupanți ruși, pământul acesta va arde sub picioarele voastre!”

* Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

OPINIE. Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* Vitali Klitschko s-a ținut de cuvânt și a pus mâna pe armă! Fostul campion mondial la box apără orașul pe care-l conduce, Kiev

Donald Trump l-a lăudat pe Putin cu doar o zi înainte de invadarea Ucrainei: „E genial, priceput, fermecător. Își iubește țara”. Acum, Trump e „trist” și dă vina pe Joe Biden!

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

* Polonia refuză să joace meciul de baraj cu Rusia, pentru CM 2022! Mesajul tăios lui Lewandowski, cel mai bun fotbalist din lume în 2021

7 COMENTARII

  1. Pe noi, cititorii frecventi ai ziarului acesta online, nu e nevoie sa ne convingeti. Vorba e, cum sa ajunga aceste informatii la masele largi. Eu voi pune linkul pe facebook. Sper s-o faca si altii

  2. Pe un nebun fara sef nu-l poti opri usor insa pe unul ca Teodosie il opreti usor daca esti seful BOR precum multpreailuminatul Daniel. Insa Daniel e putinist. Mitropolitul Ucrainei i-a cerut lui Putin sa opreasca razboiul. Insa Daniel nu ar face nimic sa-l deranjeze pe Putin. Sau poate doarme in cintari de lauda.
    Ca o oaie turbeaza nu e vina ta insa daca un cioban lasa oaia turbata sa transmita turbarea la celelalte oi atunci esti vinovat ciobanule.

  3. Diplan, Chitic, Simion, Sosoaca, Teodosie, Cerva, Lovin, Pascal si multi, multi altii, s-au folosit de pandemie pentru a iesi in evidenta pentru ca mai apoi sa injecteze in fraierii de au pus botul la vrajeala lor virusul putinist. Astia au fost agentii de propaganda platiti de Moscova pentru ca si in Romania sa apara republici independente, Ro-Exit, Nato-Exit. Au profitat din plin de pandemie si asta datorita protectiei de care s-au bucurat semn ca la Bucuresti rusii sunt infiltrati in toate structurile importante ale statului. Sa mearga Diplan, Sosoaca iar la Ambasada Rusiei sa isi ceara iertare poporului rus si sa aplaude. Acum cand armata rusa este invadatoare, incalca dreptul international, incalca granite. Cei care inca mai sprijina gunoiul asta AUR le doresc sa aiba parte de cizma rusilor pe grumaz sa vada pe cine gireaza cu incredere. Ucrainienii sunt de admirat, lupta, romanii au ales sa fuga de neo-comunismul iliescian timp de 30 de ani si sa lase tara sa fie jefuita. 7 milioane au ales calea pribegiei cand puteam sa facem din Romania o tara ca afara mai ales ca avem de toate.

    • Bai…..da’ntelept mai esti,mai ceva ca Platon si Aristotel…cei de la Catavencu..😉😯😕Sa te crucesti ,nu alta!Ce bine-l cunosti matale pe LAVROV..chiar asa te-a impresionat fosila asta impaiata de KGB de pe vremea lui Andropov??? 😁😂😃😅 Ca un ‘telectual feroce cum te autoprezinti,asta da ,”analiza” asupra aurolacilor…auzi,nene,”catastrofa de imagine”.mai ai multe d-astea?

  4. Domnule Munteanu, cred că ar fi foarte util dacă ați face o trecere în revistă și paginile fb, publicațiile și siturile care difuzează mascat propaganda criminalului de la Kremlin. Mă gândesc la pagini precum Gândeste.ro, DC news etc. Ar fi interesant de știut cine se află în spatele acestor oficine si care sunt legăturile dintre ele.
    Cu mulțumiri pentru un excelent serial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here