Cei 14 candidați au devenit 17! Curtea Constituțională le-a dat „verde” la prezidențiale lui Radu Moraru și altor doi „respinși” de BEC

10
3285
Radu Moraru

Curtea Constituțională (CCR) a admis joi candidatura jurnalistului Radu Moraru, patronul Nașul TV, la algerile prezidențiale din luna noiembrie. Cu o zi în urmă, Biroul Electoral Central (BEC) comunicase că „nu a fost înregistrată candidatura domnului Radu Moraru, dat fiind faptul că nu a depus lista cu semnăturile a cel puțin 200.000 de susținători”.

„Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis contestația împotriva neînregistrării candidaturii domnului Moraru Radu la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, contestație formulată de M.R.”, a transmis CCR într-un comunicat de presă.

Formulări similare au fost făcute și pentru alți doi candidați, Marin Duță și Bogdan Mihail Zamfir, care la rândul lor se vor afla pe buletinele de vot.

Astfel, numărul candidaților a crescut de la 14 la 17.

„Radu Moraru a depus semnături trase la xerox. După ce le-am eliminat, numărul semnăturilor fără probleme a scăzut sub pragul minim de 200.000”, a explicat un membru al BEC pentru G4Media.ro. „A fost atât de neconformă cererea de candidatură a lui Radu Moraru, încât nici măcar nu s-a calificat drept candidatură”, au mai spus surse din cadrul BEC.

Acesta a fost motivul pentru care Biroul Electoral Central, sub semnătura președintei sale, judecătoarea Adina-Georgeta Nicolae, a comunicat miercuri redacției Ziaristii.com, răspunzând încercării gazetărești de a limpezi situația: „La Biroul Electoral Central nu a fost înregistrată candidatura domnului Radu Moraru, dat fiind faptul că nu a depus lista cu semnăturile a cel puțin 200.000 de susținători”.

Numărul candidaturilor admise de Curtea Constituțională după ce inițial fuseseră respinse de BEC a ajuns la patru. Primul aflat în această situație a fost Viorel Cataramă.

Ulterior, Biroul Electoral Central a anunțat că va face plângere penală împotriva a 8 candidați la care există dubii legate de autenticitatea semnăturilor depuse: Viorel Cataramă, Miron Cozma, Alexandru Cumpănașu, Cătălin Ivan, Ninel Peia, Bobby Păunescu, Maria Minea și Sebastian Popescu. Numele lui Radu Moraru nu apare pe această listă.

Confuzia e totală și în cazul lui Radu Moraru, și al celor 8 candidați amenințați cu dosare penale. BEC spune că ei nu au depus 200.000 de semnături valide, dar rămân în cursa prezidențială. Limpezirea situației ar putea veni după motivarea deciziilor CCR și, eventual, după pronunțarea rapidă a unei instanțe de judecată (așa cum pare să indice Curtea Constituțională). Toate acestea trebuie să se întâmple în timp util, pentru a nu perturba calendarul alegerilor.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe, oficial, campania electorală. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 10 noiembrie (turul 1) și 24 noiembrie (turul 2). În Diaspora, alegerile se vor desfășura timp de trei zile: 8-10 noiembrie, respectic 22-24 noiembrie.

Lista celor 17 candidați (26 septembrie)

 1. Klaus Werner Iohannis (Partidul Național Liberal)
 2. Ilie-Dan Barna (Alianța 2020 USR-PLUS)
 3. Viorica Vasilica Dăncilă (Partidul Social Democrat)
 4. Theodor Paleologu (Partidul Mișcarea Populară)
 5. Mircea Diaconu (Alianța pentru Un Om / Pro România – ALDE)
 6. Hunor Kelemen (Uniunea Democrată a Maghiarilor din România)
 7. Ramona Ioana Bruynseeles (Partidul Puterii Umaniste)
 8. Cătălin-Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională)
 9. John Ion Banu (Partidul Națiunea Română)
 10. Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc)
 11. Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)
 12. Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală)
 13. Bogdan-Dragoș-Aureliu-Marian Stanoevici (independent)
 14. Alexandru Cumpănașu (independent)
 15. Radu Moraru (independent)
 16. Marin Duță (independent)
 17. Bogdan Mihail Zamfir (independent)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PSD sub șoc: Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European cu un scor zdrobitor: 15-6!

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Ucigașul olandez era prădător cu experiență. A stat mulți ani în pușcărie pentru agresiuni sexuale. Eliberat condiționat, și-a mutat „operațiunile” în România

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

10 COMENTARII

   • De acord ca e de balamuc. Din nou. Si de mai multi ani.
    Dupa ce el n-a spus nimic 4 zile despre situatia candidaturii sale, asta seara ii injura fara motive serioase pe Cartianu si Tapalaga, interpretind cu reacredinta articolele despre respingerea candidaturii sale, articole cu unele inexactitati perfect explicabile prin lipsa informatiilor din partea lui Radu Moraru, dar si a BEC-AEP.
    In loc sa-si ceara el scuze pentru tacerea sa absoluta timp de 4 zile, ii cere demisia lui Cartianu de la Nasul TV, pentru motive exagerate, inventate si penibile (cum ar fi acelea ca Grigore a sprijinit/invitat in emisiunile sale alti candidati). Si n-a avut nici bunul simt elementar sa-si mai tempereze cei 2 realizatori de emisiuni (Iurea si Calitescu), specializati in fluvii de elogii desantate la adresa patronului lor. Asta seara au fost 3 jenibili la Nasul TV.

 1. Doamne câți figuranți pe lista asta. Curios că figurantul numărul unu, Pleșoianu, lipsește. Ce s-a întâmplat, s-a retras? Vai ce pierdere pentru România. 😁

 2. (ABSOLUT !) TOATA PRESA a scris, (SI !) cu ocazia acestei TENTATIVE de candidatura-FRAUDULOASA (!) despre Radu Moraru, acest OM si JURNALIST… RATAT (!), care a fost un ziarist IMPORTANT, dar… PATIMILE — in special cea a… BANILOR — LACOMIA mai exact ! — L-AU RAPUS, pur-si-simplu, atat din punct de vedere… UMAN, cat si din cel PROFESIONAL !

  Culmea: NUMAI (!) media pro-„CIUMA-ROSIE” (in frunte cu „Latrinele” !) I-A (CAM)… LUAT APARAREA !

  OAREEE…, DE CEEEEEE ???!!!!!

  Intrebarea de mai sus este, EVIDENT, una (DOAR) RETORICA: Radu Moraru a devenit, in ultimii trei ani (alta… RETORICA intrebare: sa fie o… simpla-„coincidenta” REALITATEA ca „schimbarea-la-fata” — Sic ! — a lui R.M. coincide cuuu… acesti ultimi trei ani, de Putere ai… „CIUMEI-ROȘII” ?!?!!!!!), un SLUGOI al INTERESELOR P.S.D.-ului si, chiar mai grav, al dorintelor… NEprietenilor României (RUSIA – PUTINISTA, in primul rand !)

  Repetam: ca sa ne lamurim (DEFINITIV !)… IN SLUJBA/SOLDA (!) CUI a fost, in ultimii ani cel putin…, si RAMANE, acest SARLATAN – IPOCRIT (!!!) de R.M., este DE AJUNS sa vedem… CINE ÎI SARE IN APARARE !!!

  Bineinteles: SARLATANIA ELECTORALA a lui Radu Moraru are si cateva aspecte… (cam) PENALE !!!!!

  PARCHETUL este… OBLIGAT (!) sa cerceteze SI (!) astfel de tentative de… FRAUDARE-a-desfasurarii-normale/LEGALE-a-INTREGULUI-proces-electoral, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!

  SLAVA-(PREA-)BUNULUI-DUMNEZEU caaa… MACAR (!) de acest… CLOVN-VÂNDUT am scapat, din lista (oricum… MULT PREA LUNGA !) a candidatilor la „prezidentiale” !

  (MARE PACAT ca… CEILALTI INFRACTORI — ! — , in frunte cu ESCROCUL-DEMENT de Cumpănașu — !!!!! –, care au venit cu semnaturi-dde-sustinere-a-candidaturii… FALSE/FRAUDULOASE, NU au fost, la randul lor, STOPATI, de catre organele si forurile competente !!!)

  DOAR… CINCI (5 !) dintre cei 14 candidati la „prezidentiale” validati de catre B.E.C. (siii… C.C.R. !) au adus cate… CEL PUTIN (!) 200 000 de semnaturi-de-sustinere… REALE/CORECTE (!): Iohannis, Barna, Paleologu, Diaconu si Dancila !

  CEILALTI (NOUA !) sunt… INFRACTORI (!) electorali !!!!!!!

  Asta, desigur, NU-I EXONEREAZA (DE RASPUNDERE… PENALA !)… NICI pe CEILATI candidati-ANUNTATI/INITIALI, care au avut… TUPEUL INFRACTIONAL (!) de a se prezenta la B.E.C. cuuu… LISTE FRAUDULOASE/FALSE sau au incercat, prin… fel-de-fel de alte MALVERSATIUNI, sa… „FENTEZE” — Sic ! — LEGEA, in fazele acestea, preliminare, ale procesului electoral !

  Radu Moraru seee… NUMARA/”CALIFICA” printre acestia din urma !

  Cat despre CELELALTE acuzatii PUBLICE la adresa acestui FOST (!) ziarist, MULTI (!) sunt cei care sa plang ca au fost… ESCROCATI (!) de catre Radu Moraru: oameni din „Diaspora” româneasca (inclusiv din S.U.A, Canada si… Israel !), dar si din Tara, CONSTANȚA nefacand exceptie…

  Dar despre acestia din urma (constantenii care-l reclama pe R.M.)… vom vorbi/SCRIE, mai pe larg, in curand !

  PARCHETELE sunt… OBLIGATE(-prin-LEGE !!!) sa CERCETEZE si (TOATE !) aceste cazuri !

  Pe Radu Moraru… PUSCARIE scrie !!!

  Ăstaaa… traieste-cu-frica-n-sân. de ani de zile !

  DOVADA: exact ca si alti INFRACTORI (RADU MAZARE, de exemplu !), SI (!) EL… si-a trecut AVEREA pe numele altora (in cazul lui Moraru: mama, in primul rand, din cate stim…), ca sa ramana macar cu banii si acareturile, dupa ce ajunge saaa… joace „șeptic” cu… Livache, la Rahova sau prin alte… „facultati” (Sic !) !

  Cum îi… „ȚEPUIA” Radu Moraru pe oamenii-CREDULI (din Tara sau din strainatate !) ?

  Paaaiii…, IN PRINCIPAL (!) prin cererea (si… OBTINEREA !) de SPONSORIZARI, DONATII, AVANSURI, INVESTITII, ASOCIERI pentru fel de fel de asa-zise „proiecte”, pe care, DIN START (!), NICI NU-I TRECEA PRIN GAND SA LE DEMAREZE (altfel decat la nivel… BUTAFORIC, „DE-OCHII-LUMII”, „pentru-adormirea-vigilentei” !), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!

  Iar banutii, ca in cazul… oricarui alt SARLATAN, erau bagati in buzunarul propriu sau… in cu totul si cu totul ALTE afaceri (EMINAMENTE… PERSONALE, ca INTERES !) decat acelea care fusesera descrise-,-propuse-si-promise celor… „ȚEPUIȚI”, „COMBINATII”-DUBIOASE pentru care seee… „BAUSE-ALDAMASUL” si, mai ales (!), seee… INCASASE, de catre ESCROCUL R.D., siii… UN (mai mic sau mai mare…) AVANS (CEL PUTIN…, adica in cazul „partenerilor” cat de cat mai… PRUDENTI/SUSPICIOSI) !!!

  CONSTANT-ANTICOMUNISTUL ziarist GRIGORE CARTIANU are… TOT DREPTUL DIN LUME sa fie DEZAMAGIT si chiar… SCARBIT de transformarea… MONSTRUOASA (!!!) a caracterului-„la-vedere” si, implicit, a comportamentului celui al carui… PRINCIPAL VECTOR-de-IMAGINE (ne referim la emisiunea „CRONICA-de-NOAPTE”, de la postul-de-televiziune-national „NASUL”) A FOST !!!!!

  Grigore Cartianu… ARE, Slava-Domnului, UNDE sa faca emisiuni: mai… REZISTA (!), INCA, DESTULE (!) televiziuni, locale si chiar nationale, care… NU SUNT VANDUTE, prin patronatul lor, „CIUMEI-ROSII” !

  FOARTE BINE ca s-a rupt de ceea ce a devenit, IN ULTIMII SĂI TREI ANI… PESEDISTI-si-PUTINISTI (!), SARLATANUL de Radu Moraru !

  NU stim cat va mai ramane si emisiunea EXCELENTEI (!) jurnaliste NICOLETA SAVIN, in (HAOTICA !) grila-de-programe de la „NașulTV”, dar constatam caaa… NU PREA MAI ARE CE CAUTA IN… BALAMUCUL (!) DE-PE-ACOLO !

  • Esti dus omule.Ciuma rosie…Ma faci sa rad.Pai ceilalti ce sunt ,daca astia sunt ciuma rosie?Nu cumva ciuma portocalie?Acolo nu s fraudulosi ca si in partea asta?Nu au furat si au facut averi frauduloase?Ce,aia nu au mancat usturoi si gura nu le pute?Stai lin,ca toti sunt la fel.Pai Iohannis in astia 5 ani a incalcat legea fundamentala de N ori?La tras cineva de sireturi.Basalau la fel.PE langa totate mai e si terorist,rapitor de ziaristi.Spui lucruri traznite,dar doar cu dedicatie,pentru ca asa ai fost instruit.Nimeni de pe lista aia nu e curat ca lactima.Daca exista cu adevarat lege si separarea puterilor ins tat ,in care justitia sa si faca treaba corect,parchetele la fel,toti erau la mititica acum.Toti,dar absolut toti sunt niste penali dovediti.Iohannis cap de afis cu 47 dosare.Ma lasi cu putinisti cu PSD-sti,etc?Se vede clar de la o posta ca esti un pus al SRI sa le speli picioarele,dovada acelasi limbaj ca si Rdu Morar.Toti vreti sa faceti pe patriotii aratand ursul din padure,adica Rusia,ca ceilalti ne toarna lapte si miere in tara.Ne jefuiesc fara mila.SUA si UE ne au dus in sapa de lemn.90% din coporatii sunt ale lor,inscrise in offsoruri si statul roman nu i poate impozita.stia sunt aia care ieseau in strada cand Grindeanu prin legea fiscala urma sa i impoziteze si pe dividente 16%.D aia au sarit in sus,nu ca ies din puscarii cei cu fapte de coruptie.Pentru ca si ei la randul lor sunt corupatori,si corupti.Eu au adus marea mizerie in Romania.Ei au imbacsit serviciile secrete cu ajutorul lui Basescu .Ei conduc Romania din umbra prin tot felul de tipi dubiosi intrati in parlament,guverne,serv secrete.Ei devalizeaza PIB ul cu zeci de miliarde,Ei nu paltesc impozite,taxe ,accizela stat de zeci d emiliarde.Sa ti mai zic?Toti au furat,distrus,tradat la fel,pentru ca toti sunt in slujba strainilor de orice natie,numai in slujba romnilor nu sunt.Nu mai veni si improsca aici cu noroi,si l lauda atat pe basistul Cartianul,Ziaristul de casa al celui mai mare distrugator de tara.Datorita lui Basescu avem statul paralel.Nu ai spus nimic de el,pentru ca sunteti din acelasi serviciu.FI MI AR SCARBA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here