sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAdio, legea pro-infractori a lui Tudorel! Parlamentul a abrogat recursul compensatoriu

Adio, legea pro-infractori a lui Tudorel! Parlamentul a abrogat recursul compensatoriu

-

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, abrogarea Legii recursului compensatoriu. Camera Deputaților este forul decizional, astfel că legea pleacă la promulgare şi devine efectivă după publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de abrogare a Legii recursului compensatoriu a fost adoptat cu 272 de voturi „pentru” și 5 abțineri.

De prevederile recursului compensatoriu vor beneficia însă toate persoanele condamnate până la intrarea în vigoare a abrogării, deci toţi cei care se aflau sau se află după gratii până când legea care anulează grozăvia produsă de Tudorel Toader va fi efectivă.

- Advertisement -

Prin legea „recursului compensatoriu” au fost eliberaţi în total 14.402 deţinuţi în perioada 2017- 2018, dintre care 11.851 au fost eliberaţi condiţionat de către judecători, iar restul de 2.551 au fost eliberaţi la termen, potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Din totalul celor peste 14.000 de deţinuţi eliberaţi datorită recursului compensatoriu, 724 au revenit în închisori, adică un procent de 5,02%, potrivit sursei citate.

Tudorel toacă liniştit banii statului

„Ciordache” şi Tudorel, aliaţii infractorilor

Potrivit prevederilor recursului compensatoriu, deţinutul care dovedeşte că a executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare, respectiv igrasie sau mai puţin de 3 metri cubi aer, etc, beneficiază de 6 zile câştigate la 30 de zile.

- Advertisement -

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.

Tudorel Toader, autorul legii care a terorizat România şi a distrus destine de oameni nevinovaţi – ba chiar a luat vieţile unor cetăţeni – este Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei susţinut de PSD şi ALDE.

Acesta este bine-mersi la Iaşi, unde nu doar că nu plăteşte pentru faptele sale, dar încasează peste 5.000 de euro lunar din pensie, indemnizaţie de rector şi alte contribuţii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Un motiv in plus pentru PNL sa nu aduca in partid gunoaie ca tariceanu&comp,iar pe prietenul sau tudorel sa-l reclame la DNA sau DIICOT pentru tradare de tara! Prin favorizarea infractorilor,inclusiv cei din politica: dragnea,voiculescu,ciordache ,nicolicea ,olguta,mitraliera si nicolae serban,toti dedulciti la banul public,dovediti de presa si cu dosare la DNA!

  2. Eu sper ca Iordachie si Tudorel sa fie anchetati si bagati la puscarie pentru cel putin 5 ani. Nu sa ia Tudorel 5000 de € pe luna sa ne ievalueze de prosti. Amintind ca Tudorel era in CCR cind a fost referendulmul lui Basescu cind instiga la nerespectarea legilor. Tradare, faforizarea infractorilor, marturie mincinoasa, sabotarea DNA etc.

  3. Cu Dragnea bagat deja la bulau, alora de la pesdeu nu le mai trebuie legea aia. Au votat acum pentru ca da bine la imagine, desi tot ei au dat legea asta. Dar in nesimtirea proverbiala a ciumei rosii, ei nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le pute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -