A fost dat afară și inginerul mecanic-minier pus de PSD să conducă Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive!

0
2200
Horia Grama

Depesedizarea instituțiilor statului continuă în ritm accelerat. Directorii care nu au pregătirea necesară pentru domeniile respective sunt trimiși acasă. A pățit-o și Horia Grama, șeful Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive (ANDR).

Numit de PSD în 2017 la șefia ANDR, Horia Grama a fost demis de ministrul Economiei, Virgil Popescu, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media. Atribuțiile lui Grama au fost preluate de Cornelia Paraschiv, secretarul general al instituției.

„La pachet” cu Horia Grama a fost demisă și Yvonne Saghiu, vicepreședinte ANDR.

Horia Grama a fost deputat PSD timp de două mandate (2008-2016), președinte al PSD Covasna și prefect al județului în perioada 2001-2005, numit de Adrian Năstase.

În timp ce era prefect de Covasna, Grama a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie, pe care l-a absolvit la 42 de ani.

Grama este inginer mecanic-minier, absolvind Facultatea de Maşini şi Instalaţii Miniere din Petroșani în 1988. Până la intrarea în administrație/politică, Grama a fost director la compania de apă minerală SC Perla Covasnei, Biborțeni, pus tot pe filieră politică.

Nicăieri, în CV-ul lui Grama, nu apare vreo legătură între pregătirea profesională a acestuia și domeniul deșeurilor radioactive, cel pe care-l coordona din 2017, când PSD l-a numit la șefia ANDR.

Șeful Guvernului, Ludovic Orban, a promis în mai multe rânduri că Guvernul PNL îi va demite din funcții pe toți funcționarii care nu au pregătirea profesională necesară domeniului în care activează sau care au fost angajați exclusiv pe criterii politice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here