„Academicienii”-fantomă ai Ecaterinei Andronescu, reconectați la bugetul de stat. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an!

1
2277
Falșii "academicieni" imită până și ținuta membrilor adevăratei Academii Române. Impostorii sunt acum finanți din nou generos de Guvernul PSD-PNL

Tăiați de la finanțare în 2021 de fostul Guvern PNL-USR-UDMR, falșii “academicieni” ai instituției-fantomă înființate de Ecaterina Andronescu pentru a clona Academia Română au fost reconectați la bugetul de stat de noul Guvern PSD-PNL-UDMR. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an.

Așa-zisa Academie a Oamenilor de Știință din România ascunde o impostură totală. Instituția n-are nicio activitate, ascunzând în realitate 350 de sinecuriști – de obicei foști parlamentari și politicieni – care primesc rente. Nu doar că parazitează numele adevăratei Academii, dar și copiază ținutele și chiar ceremoniile, pentru a da impresia că este o altă instituție de excelență.

În februarie 2021, Guvernul PNL-USR-UDMR a realocat 9 din cele 13,3 milioane de lei de la AOSR către alte proiecte și investiții. A fost un moment în care un întreg sistem a sărit ca mușcat de șarpe. Politicienii și ofițerii înghesuiți în AOSR au făcut reclamații, petiții și proteste, țipând că sunt victimele unei „decizii politice” și lamentându-se că vor fi nevoiți să se desființeze. Acest lucru nu s-a întâmplat, bineînțeles. Renate Weber, Avocatul Poporului, a atacat la Curtea Constituțională decizia Guvernului, cuprinsă de îngrijorare pentru soarta „academicienilor” din România.

2021 a fost al doilea an la rând în care abonații la banii statului din această instituție-fantom au fost deconectați de la buget.

Șmecheria se făcuse în 2007, atunci când parlamentari băgați în AOSR au modificat legislația astfel încât falșii „academicieni” să beneficieze de aceleași drepturi ca și membrii adevăratei Academii Române (înființată la 1866). Aceiași parlamentari din AOSR au încercat să treacă și o lege prin care primeau chiar statut de demnitari, pe lângă rentele pe care le încasează ei și urmașii lor!

Acum însă, Guvernul PSD-PNL-UDMR, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, a reconectat degrabă AOSR la banii statului. Bugetul pe 2022 făcut de PSD-istul Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, prevede aproape 10 milioane de lei pentru „Academia” lui Cati Andronescu. În 2021, „excelențele lor” trebuiseră să se strângă la „doar” 4,3 milioane lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Gologan, profesorul olimpicilor, îi cere lui Grindeanu să arate cartea. „În matematică nu există minciună și fals. Există demonstrație. Vă rog să o faceți!“

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (41) / Ghipsul de 8 ore al generalului Stănculescu

* Emma Răducanu a mai dat o lovitură financiară. Contract fabulos pe care îl va semna la începutul lui 2022

1 COMENTARIU

  1. Gașca de Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial ai PCR-USL care ne-au ridicat pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație trebuie răsplătită 🤣😃😉😋😎😁😀🙂😊😎

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.