Ce mai face Avocatul Poporului: reclamă la CCR faptul că statul nu mai dă bani la falsa academie a Ecaterinei Andronescu

6
1879

Renate Weber, Avocatul Poporului, a reclamat la Curtea Constituțională că Academia Oamenilor de Știință din România – o “clonă” a adevăratei Academii Române, înființată spre beneficiul unor politicieni – nu mai primește bani de la stat.

În organizația-fantomă a falșilor “academicieni” se regăsesc tot felul de personaje fără nicio legătură cu excelența în știință, dar bine înfipte în funcții politice de-a lungul vremii. AOSR a fost fondată în 1996 de Ecaterina Andronescu, iar cei 250 de membri au “tras” decenii la rând bani mulți de la stat, profitând de asemănarea, ca titulatură, cu adevărata Academie.

AOSR, „sărită” la bani și în 2020. Mai întâi, falșii „academicieni” au încercat să sensibilizeze opinia publică anunțând că se desființează. Apoi s-au plâns la prietena Renate Weber

După ce PSD a pierdut Guvernul, AOSR a fost tăiată de la finanțare în 2020, provocând o primă criză. Anul acesta, Guvernul Cîțu i-a “sărit” din nou pe impostori în Legea Bugetului. Într-o încercare patetică de a sensibiliza opinia publică, falșii academicieni au anunțat că se desființează.

Cum nici această veste n-a sensibilizat pe nimeni, s-a trecut la manevre subterane.

AOSR a reclamat la Renate Weber, “Avocatul Poporului PSD”, care s-a grăbit să sesizeze CCR invocând o “excepție de neconstituționalitate”, scrie Europalibera.org.

Renate Weber scrie în sesizarea către CCR: “Deși derogarea este o problemă de opțiune legislativă a Parlamentului, normele derogatorii aplicate în mod repetat unor reglementări legale în vigoare creează un grad sporit de instabilitate, fragilizând însăși existența instituțională, în cazul de față desfășurarea activității Academiei Oamenilor de Știință din România, instituție de largă cunoaștere internațională. Sub acest aspect, considerăm că limitarea derogărilor are tocmai scopul respectării cadrului general și procedurilor privind administrarea și utilizarea fondurilor publice“.

E de prisos de spus că AOSR nu se bucură de nicio “largă recunoaștere internațională” și că nu e decât o sinecură pe care niște politicieni și-au făcut-o într-un moment când aveau putere de decizie.

Potrivit Europalibera.org, Alexandru Adrian Badea, președintele AOSR, primește o indemnizație lunară de 21.840 lei, iar vicepreședinții Ion Basgan, Doru Sabin Delion și secretarul științific Dan Tiba – câte 16.640 de lei pe lună.

Politicienii băgați în academia Ecaterinei Andronescu și-au votat singuri, în 2007, privilegii similare cu cele ale adevăraților academicieni

Cheia întregii afaceri rezidă într-o manevră făcută în 2007 de personaje care se băgaseră în AOSR și erau, în același timp, parlamentari – în general, de la PSD. Aceștia au votat modificări legislative astfel încât falșii “academicieni” să aibă aceleași drepturi cu cei reali. Legea spune, de exemplu, că statul trebuie să finanțeze activitatea Academiei Române, dar și că un academician beneficiază de unele avantaje, cum ar fi o sumă lunară neimpozabilă pentru urmași, dacă titularul moare.

Așa “s-au lipit” și impostorii la privilegii, fără să fi produs ceva pentru România în vreun domeniu al științei. Printre cei făcuți „academicieni” la AOSR se numără Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Acum, Renate Weber intervine, spunând practic că, dacă adevărata Academie e în continuare finanțată de stat, și falsa academie a Ecaterinei Andronescu trebuie să fie conectată la conducta banilor publici. „Lipsa unor fonduri suficiente ca urmare a finanțării numai din venituri proprii, fără susținere bugetară, afectează atât statutul academiei, buna funcționare și eficacitatea activității desfășurate, cât și statutul membrilor săi“, explică “Avocatul Poporului PSD”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO. Zâmbetul luminos al doctoriței de 38 de ani care a murit de epuizare la Camera de Gardă

* „Patronul” AUR se alătură forțelor pro-ruse pentru a lovi în Maia Sandu. „Nici ea nu e fecioară! A alungat basarabenii din țară”, minte Lulea

* Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

* Au cocoșat-o! Șoșoacă se plânge că a luat amenzi de peste 10.000 de euro după scandalurile făcute prin piețe

* VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Deputatul cenzurat de Antena 3: „Mi s-a închis telefonul pentru că am îndrăznit să spun un adevăr”

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!

* Moment istoric: după 106 ani, America recunoaște genocidul armean! În 1915, turcii otomani au masacrat 1,5 milioane de armeni

6 COMENTARII

  1. Conducerea T.V.R…. NU (!) este schimbată (!), la C.N.A…. IDEM (!), „BUHA-BUHA” rămâne șefă laaa… „Avocatul… P.S.D.-ului” (!) Ș.A.M.D.!!!!!!!!

    CE FACE Coaliția… MAJORITARĂ (!!!!!!!!!!!!!!) din Parlament, după… patru (4!) luni de la constituire???!

      • Anul-de-P.N.L. a fost… FĂRĂ-MAJORITATE-PARLAMENTARĂ (!), iar numirile astea la T.V.R., C.N.A. și Avocatul-Poporului, de care am pomenit, se fac în Parlament, unde, după alegerile-legislative din 6 decembrie 2020, există… MAJORITATEA coaliției de centru-dreapta, cu trei (3) partide (P.N.L., U.S.R.-P.L.U.S. și U.D.M.R.) din cele cinci (5) câte sunt în actuala configurație-parlamentară!!!

        Și-atunci… DE CE MAI SUNT Gradea șefă la T.V.R. sau „Buha-Buha” jupână la Avocatul-Poporului????????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here