„Abrogaţi şi apoi plecaţi!”. Ţara iese masiv în stradă pentru a evita mesajul „Noapte bună, România!”

3
2423

Motto:

„Oameni buni, dacă nici astăzi, după Ordonanța de Urgență, nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România!” (Mihai Șora – Facebook)

Filosoful de 102 ani care a lansat apelul de mai sus a anunțat că va participa la protestul anunţat duminică seara, în Piaţa Victoriei, intitulat generic „Abrogaţi şi apoi PLECAŢI!”.

E vorba despre abrogarea celebrei ordonanţe de urgenţă 114 adoptate marţea trecută de Guvernul Dăncilă, la iniţiativa satrapului justiţiei române, Tudorel Toader, cârpa clanurilor penale PSD-ALDE.

Proteste sunt anunţate diseară şi în alte oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Braşov, Oradea, Timişoara, Arad.

După doi ani…

Situaţia seamănă izbitor cu cea din iarna lui 2017, când Guvernul Grindeanu a adoptat celebra OUG 13 imediat după ce PSD şi ALDE s-au instalat la putere, după alegerile din decembrie 2016. Românii au votat masiv cu partidele conduse de Dragnea şi Tăriceanu, care n-au suflat o vorbă în campania electorală că vor da ţara peste cap cu atacul lor la „statul paralel”.

De atunci încoace, guvernarea n-a făcut altceva decât să distrugă tot ce-a construit România în ultimii aproape 30 de ani de la căderea comunismului. Astăzi, ţara se află la un moment de răscruce care, cum bine spunea Mihai Şora, ne poate distruge ca naţie, dacă nu luptăm civic pentru a opri atacul la democraţie. Abandonul nostru e victoria lor.

Dar şi #rezistenţa societăţii civile care nu s-a predat e la fel de puternică în continuare. Forţa protestelor a slăbit din ianuarie 2017 încoace, dar nu într-atât de mult încât să nu fie posibilă o resuscitare a lor.

Partenerii ne-au încurajat să ocupăm strada

UE şi SUA ne-au încurajat pe faţă să luptăm în stradă, cu arma protestului paşnic dar ferm, împotriva încercării actualei puteri de a scoate ţara din Europa şi a o pune pe tava Rusiei.

Opoziţia din parlament trebuie să se mute şi ea în stradă. În acest moment, România nu mai este democraţie, ci autocraţie. Nu mai foloseşte la nimic discursul de la tribuna din Casa Poporului, nici prezenţa în puţinele talk-show-uri libere sau postările pe Facebook. A rămas o singură soluţie: STRADA, pentru a obliga acest guvern să plece de la puetere cât mai repede posibil.

Orice zi în plus pentru Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu la butoanele puterii va distruge democraţia. Cu ei la putere, alegerile din 2020 nu vor mai conta. Este o jalnică iluzie să spui: „Ieşiţi masiv la vot la alegerile următoare!”. Nu mai ajută la nimic instrumentele clasice ale democraţiei. Dacă ne bazăm pe alegeri, cu acest guvern în funcţie, putem spune de pe acum, vorba lui Mihai Şora la începutul acestui text: „Noapte bună, România!„.

Un discurs memorabil

Partenerii noştri occidentali au realizat că România se află acum sub ocupaţia forţelor antidemocratice, care vor să scoată ţara din Ue şi s-o readucă sub influenţa Rusiei. De aceea, ne-au încurajat pe faţă să nu cedăm, să ne apărăm libertatea în stradă. Rămâne memorabil în acest sens discursul rostit de Donald Tusk, în Bucureşti, la ceremonia prilejuită de preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

„Aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, joi 10 ianuarie, în discursul său de la Ateneul Român”.

SUA, mesaj similar cu Europa

Zilele trecute, şi ambasadorul SUA la Bucureşti a încurajat românii să nu cedeze şi să se manifeste public pentru apărarea democraţiei.

Hans Klemm (foto alăturat) a vorbit despre susţinerea pe care Statele Unite ale Americii o acordă României, inclusiv în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.

„Dar numai tribunalele singure nu pot învinge corupţia. Un guvern curat este foarte util. Au existat experimente în lume pentru formarea unor sisteme de guvernare în care corupţia să pătrundă cu greu, dar chiar şi acelea înregistrează înfrângeri. Este foarte important să existe un efort civic larg în lupta anticorupţie, atât prin organizaţii ale societăţii civile, (…) susţinerea din sectorul privat. (…) În final este important ca indivizii, motivaţi de valori precum democraţia, libertatea şi statul de drept, să fie activi în lupta anticorupţie”, a precizat diplomatul american

CITIȚI ȘI:

SENZAŢIONALUL Donald Tusk. „Apăraţi statul de drept aşa cum a apărat Duckadam patru penalty-uri la rând, la Sevilla”

Ambasadorul SUA, mesaj de susţinere pentru românii care #Rezistă în faţa atacului la democraţie

VIDEO. Dacă doriţi să revedeţi… Donald Tusk, şapte minute MEMORABILE pentru România

România se îndreaptă spre noi proteste masive. Tudorel Toader se ascunde de magistrații furioși

Mihai Șora, text duios despre cei care pleacă, despre cei care rămân

VIDEO. Șocul lui Dragnea la Madrid: „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D!”. Portugheza Ana Gomes, coșmarul infractorului-șef al PSD

„Duminică, toți în stradă! Ne alăturăm protestatarilor din Piața Victoriei!”

3 COMENTARII

 1. Venerabile filozof (filozof, în … tinerețe), „dacă nici astăzi … ”, după ce ați aflat

  – cum erau controlați magistrații prin protocoale secrete cu serviciile, de la parchetele ordinare până la ICCJ
  – cum primeau judecătorii „soluțiile” în plic galben
  – cum se decidea arestarea judecătorilor în biroul președintelui Româneiei în cârdășie cu faraoanca de le DNA și zbirul de la SRI – Coldea
  – cum erau supravegheați liderii de partide importante luni și chia ani în șir, pe motiv de … siguranță națională
  – cum se întocmeau probe false la DNA
  – cum se racolau martori mincinoși
  – cum se destrămau familii, cariere, afaceri pe bază de șantaj făcut de secțiile „de elită” din DNA
  – câți din foștii penali, plimbați în cătușe la ore de maximă audiență au fost declarați nevinovați după ani de zile de suferințe

  „… nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni …”, servicii, DNA și chiar președinți, „… înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România!”

 2. Filosoful-mumie are chef sa scoata in strada multi fraieri care sa ia gaze si bataie ca la 10 august. Pe fraierii de la tara filosoful-mumie ii numeste firicele de praf.Pentru ca sunt tarani! Filosoful-mumie are nevoie de tarani prosti pe strada la protest ca regina maria cand a chemat taranii la razboi pe care ii tinuse in saracie ca sa fie carne de tun desi avea armata regala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here