sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăLumeaEuropaSENZAŢIONALUL Donald Tusk. "Apăraţi statul de drept aşa cum a apărat Duckadam...

SENZAŢIONALUL Donald Tusk. „Apăraţi statul de drept aşa cum a apărat Duckadam patru penalty-uri la rând, la Sevilla”

-

Fan-tas-tic! Superb discurs! Devastator împotriva PSD-ALDE şi a jalnicului guvern Dăncilă. Preşedintele Consiliului European a cucerit România prin intervenţia sa, ţinută în LIMBA ROMÂNĂ, în această seară, la Ateneul Român. Mesajul său, dincolo de faptul că a fost absolut captivant, a avut o solicitare expresă adresată românilor pro-Europa: să apere în stradă statul de drept şi democraţia cu eroismul cu care Helmuth Duckdam a adus victoria Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla – 1986.

 • „Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dvs. acest semestru al Preşedinţiei Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată rapsodie română. Sunt convins că preşedinţia dvs. va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu.
 • Cred că sub bagheta dvs. va găsi sunetul potrivit şi veţi face tot ce vă este în putinţă pentru a apăra interesele europene. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului – omul sfinţeşte locul.
 • Sunt români eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.
 • Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE din Bucureşti, astă seară, la Ateneul Român”. (Sursa: Mediafax)

Foto: captură Digi 24 TV

CITIȚI ȘI:

Donald Tusk a cucerit inimile românilor cu… Dacia 1300. „A fost prima maşină în familia mea”

Tăriceanu a batjocorit ceremonia de la Ateneu, vorbind despre propriile frustrări şi despre spaima sa de puşcărie!

Golănia lui Tăriceanu cu limba engleză şi curtoazia lui Tusk. Şeful Consiliului European, mesaj FORTE către #Rezist: „Continuaţi!”

Klaus Iohannis l-a ignorat pe „vicele” Ciordache, alegând li se adreseze doar preşedinților

EXCLUSIV. Klaus Iohannis a dejucat planul PSD de a-l exclude din programul oficial de la Ateneu. Preşedintele va susține şi un discurs, deşi Guvernul îi rezervase doar rolul de spectator. Presiunile europene au fost decisive

Fake news istoric la Antena 3: diversiunea „Iohannis nu vrea să vină la Ateneu”, însoțită de linșaj profesionist. Despre absența lui Dragnea – nimic

„Europa, vrem să ştii / C-au furat de la copii!”, „We want EU, PSD wants Russia”. Miting pro-Europa în apropierea Ateneului

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. „Fan-tas-tic! Superb discurs! Devastator împotriva PSD-ALDE şi a jalnicului guvern Dăncilă”.

  Asta e ca și cum ai spune, nea Ciocăzane, că nu înțeleseși nimicuța din discursul distinsului domn Tusk.

  Nu, nea Ciocăzane, omul NU vruse să demoleze ceva. Dimpotrivă, veni cu cel mai constructiv discurs posibil.

  Eu nu pot înțelege voluptatea și entuziasmul (și inconștiența? da, fără-ndoială!) consumate doar pentru a vă discredita singuri condiția de ziariști, fie ea și [doar] autodeclarată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -