Oficial american: „Rusia încearcă să slăbească România și legăturile sale cu Occidentul”. O armă importantă: propaganda prin știri false

2
865
David Schlaefer

Ofensiva Rusiei de a slăbi România este tot mai evidentă, iar unii politicieni români și unele televiziuni îi fac jocul. Este un pericol evident, care primește acum o confirmare din partea Ambasadei SUA la București, prin vocea consilierului său politic, David Schlaefer, într-un interviu acordat Digi24.

  • „Suntem foarte preocupaţi de încercările Rusiei de a crea în România un fel de idee, prin propagandă, cu ajutorul platformelor tradiţionale, ca Sputnik şi altele, dar şi prin video-uri care devin virale, dar nu sunt atribuite nimănui, postări virale pe reţelele de socializare, care sunt făcute ca să slăbească România, ca ţară, de a crea divizări la nivelul societăţii româneşti. Și, în mod special, să creeze separare de percepţii între România şi partenerii ei din Vest, să slăbească relaţia transatlantică dintre România şi SUA, dar şi să slăbească afilierea României cu alţi membri UE, ca ţară membră, chiar şi cu NATO. Rusia încearcă să facă aceste lucruri în interesul politicii externe a Moscovei, ca opoziţie la interesul legitim al României”.
  • „În timp real, putem vedea eforturile Rusiei de a manipula alegeri. Asta nu înseamnă că se vor strădui să aleagă un anume candidat, ci să creeze mai multă diviziune în timpul ciclului electoral, să încerce să facă oamenii să fie mai puţin încrezători în instituţiile lor, în sistemul lor electoral etc. Cred că am văzut acest lucru în SUA, toată lumea ştie asta, a fost o încercare reală din partea Rusiei să se amestece în alegerile americane. Și nu era din cauză de un anume candidat, ci pentru a face întregul sistem pe care îl avem să fie pus sub semnul întrebării, astfel încât încrederea Americii în sistemul electoral să se erodeze. Acesta este doar un exemplu de strategie în timp real pe care Rusia o are”.
  • „Noi suntem îngrijoraţi că, de-a lungul timpului, acest gen de mesaj poate fi unul foarte periculos, unul care erodează şi care ameninţă pe termen lung legăturile României cu Vestul. Asta nu înseamnă că România va ieşi din UE sau ceva de acest gen, bineînţeles că nu. Dar cred că ceea ce poate însemna este că legăturile şi sentimentele pe care oamenii le au despre aceste legături pot fi slăbite. Acest lucru slăbeşte România ca ţară, face mai dificile interacţiunile efective ale României cu partenerii şi aliaţii săi, care vor ca ea să fie puternică, precum SUA, precum Europa de Vest. Aceasta este o preocupare semnificativă pe care o avem şi de acum înainte”.

CITIȚI ȘI:

Polițiştii sar în ajutorul magistraților. „Infractorii din fruntea țării trebuie să răspundă pentru nelegiuirile lor! Trădătorii trebuie anihilați și exilați”

Ghiță TV luptă cu „hoardele Rezist” care o apără pe Kovesi. „Vandalii” l-au atacat pe Tudorel cu arme infernale: ketschup și muștar

2 COMENTARII

  1. Deruta e si ceea ce urmareste Gusa, de acea ne putem gindi la deschiderea unui plic. Acum cind opozitia are sanse de cistig, vine Gusa si o murdareste de zor. Pina acum tinta a fost PSD. Deci misia lui e deruta, haos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here