Ambasadorul SUA, mesaj de susţinere pentru românii care #Rezistă în faţa atacului la democraţie

3
1954

Nicio societate nu este imună la corupţie, unul din aspectele importante fiind lupta individuală a cetăţenilor împotriva acestui fenomen, a declarat joi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

Diplomatul american a făcut parte din juriul concursului de discursuri „NU CORUPŢIEI”, lansat de Ambasada SUA. În finala competiţiei, care a avut loc joi, au participat opt studenţi din ţară.

Înainte de concurs, ambasadorul SUA a vorbit despre susţinerea pe care Statele Unite ale Americii o acordă României, inclusiv în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm a evidenţiat, în acest context, câteva elemente necesare în lupta anticorupţie – un sistem judiciar puternic şi o muncă solidă a procurorilor.

„Dar numai tribunalele singure nu pot învinge corupţia. Un guvern curat este foarte util. Au existat experimente în lume pentru formarea unor sisteme de guvernare în care corupţia să pătrundă cu greu, dar chiar şi acelea înregistrează înfrângeri. Este foarte important să existe un efort civic larg în lupta anticorupţie, atât prin organizaţii ale societăţii civile, (…) susţinerea din sectorul privat. (…) În final este important ca indivizii, motivaţi de valori precum democraţia, libertatea şi statul de drept, să fie activi în lupta anticorupţie”, a precizat diplomatul american, citat de Agerpres.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here