luni, noiembrie 25, 2024
AcasăNewsFilozoful Mihai Șora, 103 ani, după ce DIICOT a clasat dosarul 10...

Filozoful Mihai Șora, 103 ani, după ce DIICOT a clasat dosarul 10 august 2018: “Încă unul dintre acele momente în care un Parchet insultă ideea de Dreptate. Trist și dezgustător”

-

Printre românii șocați și indignați de decizia sfidătoare a procurorilor DIICOT, care au clasat dosarul violențelor comise de jandarmi împotriva populației pașnice pe 10 august 2018, se numără și filozoful Mihai Șora. Cărturarul de 103 ani – unul din simbolurile luptei împotriva tiraniei pe care regimul mafiot al PSD condus de Dragnea a încercat s-o instituție în România între 2017 și 2019 – și-a arătat dezgustul față de măsura DIICOT.

Deși este la o vârstă foarte înaintată, Șora a fost adesea prezent în Piața Victoriei, în cei trei ani cumpliți ai asediului PSD asupra democrației românești. Nu a lipsit nici pe ploaie, nici pe frig, nici pe caniculă.

„Instituțiile judiciare nu sunt maghernițe unde poți face tocmeli la cererea trecătorului“

Pe contul său de Facebook, unde ține legătura cu cei peste 216.000 de oameni care-l urmăresc, Mihai Șora a pus punctul pe “i”.

- Advertisement -

Iată mesajul acestuia:

 „Instituțiile judiciare nu sunt maghernițe unde poți face tocmeli la cererea trecătorului. Esența și soliditatea lor dau măsura exactă a democrației într-un stat, pentru că spiritul judiciar stă sub semnul onoarei, al legii celei drepte și, deopotrivă, neechivoce, deci al acelui nucleu dur din întreaga articulație pe care un cetățean, indiferent de nivelul culturii lui juridice, îl poate ușor recunoaște. Când un om își așterne nenorocirile vieții în rândurile unei plângeri civile sau penale, el cere și așteaptă să i se facă dreptate – dreptate pe care o gândește cu majusculă tocmai pentru că are încredere în instituțiile publice. Dacă mecanismul instituțional este șubred, dacă nucleul dur al construcției stă turtit sub presiunea politică, dacă este spart ori deturnat de comenzi exterioare rațiunii legitime, atunci totul este pulverizat, începând cu încrederea în magistrați.

Clasarea dosarului #10August este încă unul dintre acele momente în care un Parchet insultă ideea însăși de Dreptate. Și o face după dosarul Revoluției, după dosarul Mineriadelor, după dosarul Colectiv – adică exact acele împrejurări tragice ale istoriei noastre recente când românii aveau mai mult decât oricând nevoie ca instituțiile judiciare să-și respecte statutul.

- Advertisement -

Este atât de trist, dragi prieteni.
Trist și dezgustător.

Mihai Șora
15 iulie 2020“.

Parchetul antimafia este condus acum de procuroarea Giorgiana Hosu, numită de președintele Iohannis la propunerea ministrului Justiției, liberalul Predoiu. Hosu a fost instalată în funcție sfidându-se avizul negativ pe care secția de procurori a CSM i l-a dat acesteia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -