sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăNews„Liberalilor li s-a umflat capul!“ Ciolacu le-a spus liderilor PSD că partidului...

„Liberalilor li s-a umflat capul!“ Ciolacu le-a spus liderilor PSD că partidului tocmai i s-a deschis culoar spre Președinția României

-

Scorul foarte prost înregistrat de Dreapta Unită și reușita planului de fraudare masivă a alegerilor din 9 iunie au echivalat pentru PSD cu mirosul de sânge pentru un rechin. Ciolacu le-a spus liderilor partidului întruniți la Sâmbăta de Sus că tocmai li s-a deschis un culoar favorabil pentru a captura din nou Președinția României după 20 de ani. Premierul s-a exprimat în termeni foarte duri față de liberali, pe care-i acuză de trădare și spune că „li s-a umflat capul“, consemnează G4Media.ro, citând surse din PSD.

Marcel Ciolacu se simte pe cai mari și în poziție de forță. Planul de fraudare a alegerilor a decurs conform graficului, iar reacția societății civile și a partnerilor europeni a fost foarte slabă. ADU a înregistrat un scor catastrofal, iar REPER – celălalt partid democratic – n-a făcut pragul de 5% pentru a intra în Parlamentul European. Liderii USR și REPER, Cătălin Drulă și Dacian Cioloș, au anunțat că se retrag, așa că în acest moment forțele democratice nu mai au un candidat la Președinție.

Pe acest fundal, Ciolacu simte că e șansa istorică pentru PSD de a înfrânge, în sfârșit, electoratul de dreapta și de a deveni președintele României.

După diversiunea cu Mircea Geoană de zilele trecute, acum Marcel Ciolacu le-a spus liderilor PSD că partidul va avea candidatul său la alegerile prezidențiale și nu va merge în tandem cu PNL. Foarte probabil, liderul partidului se va lansa în cursa spre Cotroceni. El le-a spus celorlalți participanți la discuție că „există cutuma ca președintele partidului să-și asume candidatura“. Ciolacu a menționat că „după 20 de ani avem un culoar deschis pentru prezidențiale“.

- Advertisement -

Deși PSD și PNL sunt, de fapt, două fețe ale aceluiași regim și, dacă le reușește planul, vor guverna împreună și după 2024, deocamdată sunt fricțiuni care țin de fapt de poziționarea în viitoarea coaliție. PSD-ul încearcă să transforme PNL-ul într-un fel de ALDE din perioada 2017-2019, adică un partener minor de guvernare, care primește ce-i lasă stăpânul din pradă.

Pretextul pentru tamponarea dură a liberalilor este presupusa încercare de trădare a acestora, care ar fi cochetat înaintea alegerilor cu ideea de a schimba taberele și de a căuta o alianță cu Dreapta Unită. Ciolacu le-a spus ciracilor din PSD: „De la PNL să nu vă așteptați la nimic! Li s-a umflat capul și credeau că fac nu știu ce cu Dreapta Unită. Aceste alegeri demonstrează că tocmai li s-a închis și varianta asta“.

Concluzia lui Ciolacu e că USR-ul e mort deja și că nu va conta în alegerile prezidențiale și cele parlamentare din toamnă. Prin decizia de a menține scrutinul prezidențial în septembrie, deși Ciucă ar fi vrut să-l mute la data inițială, din noiembrie, Ciolacu urmărește de asemenea să obstrucționeze PNL-ul și să reducă timpul în care liberalii pot să-i schimbe imaginea șefului lor, ca să-l transforme într-un candidat prizabil pentru alegerile prezidențiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Clotilde Armand i-a prins cu o fraudă majoră: 187 de voturi i-au fost furate la o singură secție!

* VIDEO. Elena Lasconi pare hotărâtă să dinamiteze USR: îi vrea „zburați” din conducere pe Drulă și Ghinea, cei mai buni miniștri pe care i-a avut partidul!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

6 COMENTARII

  1. Scorul creat cu pixurile securistilor din BESurile de aici si BEJurile din toata tara!!! Nu asa au votat oamenii,acum au aparut dovezi clare!!!Nu mai insistati in ceea ce vor hotii sa credem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -