În timp ce premierul Marcel Ciolacu și toți ceilalți lideri politici ai coaliției PSD-PNL vorbesc zilnic despre cum vor face ei reforma administrației și vor reduce cheltuielile publice, statul român a angajat în plus, în medie, câte 25 oameni pe zi în intervalul 1 ianuarie – 1 iulie 2023. Angajările s-au făcut în paralel cu adâncirea deficitului bugetar și cu explicațiile Guvernului că e nevoie să se crească birurile pentru a acoperi cheltuielile publice. În acest moment, în administrația centrală și locală sunt angajați aproape 1,3 milioane de oameni, cu peste 50% mai mulți decât în 1990.
Cazul angajărilor la stat din 2023 reflectă fidel scăparea premierului Ciolacu, care în primele zile după ce a fost numit în funcție de președintele Iohannis a spus că acum „România trece de la fapte la vorbe”. Declarațiile publice sunt exact pe dos față de faptele coaliției PSD-PNL, care, în timp ce promite tăieri de costuri, restructurări, reforme profunde etc., practică o creștere permanentă a cheltuielilor, continuă să angajeze frenetic noi și noi pile în sectorul bugetar și blochează absolut toate reformele.
La sfârșitul lunii iulie 2023, la stat erau angajate 1.283.500 de persoane, relevă o statistică publicată de Europalibera.org. Sunt cu 4.505 mai multe decât la începutul lunii ianuarie (1.278.995) – așadar, rezultă o medie de 21,35 angajări suplimentare pe zi.
În realitate, ritmul angajărilor la stat n-a fost uniform, ci chiar crescător pe măsură ce criza bugetară și declarațiile despre austeritate ale politicienilor se întețeau! În ianuarie s-a reușit o mică reducere a bugetarilor, astfel că în februarie 2023 se ajunsese la 1.276.584 de angajați.
În martie a început însă nebunia, după ce în PSD și PNL s-a răspândit vestea despre colapsul financiar al României, gaura din buget care ajunsese deja la 20 de miliarde de lei (între timp s-a dublat) și zvonul că vor fi înghețate angajările. În acel moment, toată lumea s-a repezit să-și angajeze pilele până să intre în vigoare presupusele măsuri de austeritate. Din februarie până la sfârșitul lui iulie s-au angajat la stat, așadar, 6.916 persoane, adică aproape 40 pe zi.
Prin comparație, România avea în 1990, la o populație de 23 de milioane de locuitori, când încă nu existau computere, sisteme informatice și posibilități de automatizare a lucrului, doar 800.000 de angajați în sectorul administrației centrale și locale. Azi, când populația oficială e cu 4 milioane mai mică (în realitate, este cu cel puțin 7 milioane mai redusă, diferența fiind de români plecați deja în alte țări) și posibilitățile tehnice sunt infinit superioare celor de acum 33 de ani, aparatul bugetar îngrășat de PSD și PNL este cu 50% mai mare.
Adică vreo 7665 de oameni (socotind și zilele libere). Vai, vai, vai!!! Dar din sistem câți au plecat în această perioadă?
Apropo, știți că România are cel mai mic număr de bugetari la mia de locuitori din UE?
Definitiv, bolșevicii sunt neîntrecuți la furat și la mâncat c’at 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
I-ați pus la socoteală și pe cei 6 milioane de muncitori care au plecat in pribegie de râul vostru, așa-i tovarăși ?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂