400 de persoane cercetate și 200 de dosare penale pentru falsificarea certificatelor de vaccinare. Sunt vizați și medici de familie

0
343

Suspiciunile privind fraude extinse cu certificate de vaccinare false, în toată țara, se confirmă: ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat joi că poliția are în lucru 200 de dosare penale cu 400 de persoane cercetate.

E vorba atât de beneficiarii falsurilor, cât și de medici de familie care au intrat în „combinații”, eliberând certificatele fără să-i vaccineze real pe oameni. Nu mai departe de joi au fost reținuți un antrenor de fotbal și soția sa, medic de familie, după ce aceasta din urmă a eliberat în fals certificate pentru toată echipa Pucioasa, apoi a decontat vaccinările fictive la Casa de Asigurări de Sănătate.

Mercurialul șpăgilor oferite de cei interesați la medicii de familie care se pretează la așa ceva oscilează între 100 și 300 de euro.

Inițial semnalat de medicii de la Timișoara, care s-au trezit cu pacienți în stare critică, dar care aveau patalama că s-au vaccinat, acest fenomen s-a dovedit rapid extins, de fapt, la nivelul întregii țări.

Doctorii de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, au intrat la bănuieli, știind că e aproape imposibil ca o persoană vaccinată să mai facă o formă gravă de Covid. I-au chestionat mai îndeaproape pe pacienți, iar aceștia au recunoscut că dăduseră o „atenție” la medicul de familie, iar acesta le eliberase în fals adeverința, apoi a aruncat vaccinul la chiuvetă.

Lucian Bode a confirmat joi, într-o videoconferință cu prefecții de județe, că Poliția e angajată în numeroase acțiuni pentru depistarea acestor falsuri, scrie G4Media.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Orban: „Am fost informat la alibi de revocarea lui Stelian Ion, prin SMS, cu două minute înainte de declarația premierului. Nu putem arunca România în ghearele PSD“

* Secretarul general al PNL: „E timpul ca USR-PLUS să dovedească, în sfârșit, maturitate politică. Doar Dragnea și-a torpilat două guverne cu moțiuni de cenzură”

Dan Barna: „Florin Cîțu nu poate conduce nimic. E mai rău decât Dragnea. Ia decizii noaptea ca hoții. Trebuie să plece!”

* Clotilde Armand despre Cîțu: „Mizerabil și mișelesc gest”. Către Iohannis: „Domnule Președinte, ați greșit! Dvs. sunteți problema!”

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* O doctoriță, soția unui antrenor de fotbal, a eliberat certificate de vaccinare false pentru toată echipa! Apoi a și decontat, luând bani de la Casa de Asigurări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here