sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNews16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au...

16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

-

Nu mai puțin de 16 din cele 58 de apartamente cu chirie subvenționată pentru tineri din Sectorul 1 sunt ocupate de foști sau actuali angajați ai Primăriei din acest sector, dezvăluie Spotmedia.ro, citând documente puse la dispoziție de instituție.

În timpul fostei administrații PSD, conduse de primarul Daniel Tudorache, apartamentele cu chirie modică destinate tinerilor care au nevoie de sprijin temporar au fost folosite în alt scop: pentru răsplătirea clientelei. Dintre cei 16 beneficiari, foști sau actuali angajați ai Primăriei, cei mai mulți n-au nevoie de niciun sprijin, pentru că beneficiază de salarii de 5-6.000 de lei pe lună.

Chiriașii apartamentelor sociale pentru tineri plătesc o chirie lunară de numai 435,9 – 444,2 lei în Sectorul 1.

O parte dintre beneficiari se încadrau, la momentul când au semnat primul contract cu Primăria, la criteriile cerute, dar între timp nu mai sunt nici tineri, și nici strâmtorați cu banii, dar au rămas chiriași cu aceleași beneficii.

- Advertisement -

Angajați ai Primăriei care au salarii de peste 1.000 de euro/lună și proprietăți în exploatare, dar care ocupă apartamentele destinate tinerilor la început de drum

Spotmedia.ro dă exemplul unui angajat de la Direcția de Taxe și Impozite Sectorul 1. În 2008, pe când era la început de carieră și câștiga doar 810 lei/lună, a primit un astfel de apartament pentru tineret.

Contractul s-a tot prelungit, dar între timp condiția sa socială s-a schimbat. În 2018, când a semnat ultima prelungire de contract pentru închirierea locuinței “pentru tineri“, persoana avea déjà salariu net 5.045 lei (peste 1.000 de euro). Un alt angajat a primit locuința socială în 2016, la venirea lui Tudorache în primărie, pe când avea salariu de 1.040 de lei.

Trei ani mai târziu, când și-a prelungit contractul, a primit acceptul administrației să rămână pe chiria modică deși între timp salariul său urcase la 5.331 lei net/lună.

- Advertisement -

Fosta directoare a Serviciului Juridic, Ancuța Felicia Duncă, s-a “lipit” și ea la o “locuință pentru tineri” în 2018, pe când avea salariu de 3.717 lei. Doar un an mai târziu, venitul îi urcase însă la 5.738 lei/lună plus vouchere de vacanță.

Deși are și un teren agricol de 11,25 hectare în Maramureș, pentru care primește subvenții de la APIA de 25.181 lei, Ancuța Felicia Duncă a rămas în locuința pentru tineri defavorizați. Plătește o chirie lunară de 435,9 lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Un băiețel de 3 ani a fost omorât în bătaie de mama sa, sub ochii celor doi frați ai lui. Bestia l-a mușcat ca un câine

Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Afara cu fariseiii, era tududorache-diamante s-a terminat!!!! Locuintele sociale nu sunt pentru oameni cu bani, asta nu o sa inteleaga niciodata psd-eii si usr-eii, ca pilele trebuie sa dispara si numai cei care au intr-adevar nevoie sa fie ajutati!! Si atunci ajungem si la USR, cu Stelianul lor cu tot, si cu lociunta lui sociala primita pe pile…Iar PNL-eii sigur nu sunt mai buni…

  2. Iar bați câmpii, măi POSTAC P.N.L.-ist!

    Ești PENIBIL (CA DE-OBICEI!): Stelian Ion a beneficiat de o locuință A.N.L., pentru că S-A CALIFICAT, conform grilei LEGALE/OFICIALE!!!

    Voi, P.N.L.-iștii, vedeți-vă de HOȚIILE VOASTRE (din… ultimii 31 de ani!), NU mai atacați ca TURBAȚII partenerul de coaliție!

    • POSTACII PLĂTIȚI DE P.N.L. (cum este și acest „dinu”) NU SE POTOLESC, PROVOACĂ ÎNCONTINUU: acesta să fie ordinul dat de Orban???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -