sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvăluiriConsiliera deputatului Tudorache-Diamant are locuință socială lângă Guvern. A primit-o când era...

Consiliera deputatului Tudorache-Diamant are locuință socială lângă Guvern. A primit-o când era consiliera primarului Tudorache-Diamant

-

Acuzațiile primăriței Sectorului 1 București, Clotilde Armand (USR-PLUS), se confirmă: apar tot mai multe nume de personaje din clientela PSD care beneficiază de locuințe sociale, obținute pe vremea când primar la Sectorul 1 era Dan Tudorache (PSD)!

Europa Liberă a aflat patru cazuri, dintre care unul este de-a dreptul revoltător: cel al Ancuței Felicia Dunca, fost fost consilier juridic la Primăria Sectorului 1, actual consilier al deputatului Dan Tudorache. Locuința socială de care beneficiază aceasta este un apartament situat în centrul Capitalei, aproape de Guvern.

Cele patru sinecuriste li se adaugă jurnaliștilor de la televiziunile de casă ale PSD care beneficiază de locuințe sociale: Rafaelo Varga (de la România TV) și doi angajați de la Antena 3 (ale căror nume n-au fost dezvăluite încă).

Mai multe persoane apropiate de deputatul Dan Tudorache (PSD) și de partidul din care face acesta parte au primit locuințe sociale de la administrația Sectorului 1, pe vremea când Tudorache era primar. Parlamentarul PSD susține că nu el a semnat documentele.

Actuala consilieră de la biroul de deputat al lui Dan Tudorache și trei foști consilieri locali, dintre care unul a fost și viceprimar, sunt pe lista persoanelor care au primit locuințe sociale din partea Primăriei Sector 1 în perioada 2016-2020. În acest interval, primar de sector a fost chiar Dan Tudorache, actual deputat PSD.

Locuințele sociale ale unei primării sunt acordate tinerilor sub 35 de ani sau pentru familii aflate în dificultate care din diferite motive nu-și permit un adăpost pentru un interval de timp. Aceste case, apartamente sau garsoniere au o chirie modică, mult sub prețul pieței, și pot fi cumpărate de chiriași dacă locuiesc în ele cel puțin 5 ani.

- Advertisement -

Lista lui Clotilde Armand

Situația a fost scoasă la lumină de Clotilde Armand, actualul primar de la Sectorul 1, care susține că aceste repartizări au fost ilegale.

„Aflu că oamenii apropiați de vechea administrație – activiști de partid, foști șefi de direcții ai primăriei, actuali angajați ai cabinetului parlamentar al fostului edil, șefi din Poliția Locală Sector 1 care se ocupau cu filajul meu și al colegilor la protestele din 10 august 2018 sau angajați de la televiziunile Antena 3 și România TV – au fost răsplătiți de fostul primar cu locuințe dedicate exclusiv tinerilor până în 35 de ani”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, înainte de Paște.

O parte din persoanele la care făcea referire Armand sunt:

- Advertisement -
  • Ancuța Felicia Dunca
  • Raluca-Gabriela Suditu
  • Paul Iulian Oltean
  • Cati-Carmen Muscelean.

Ancuța, „sociala” de la Parlament

Ancuța Felicia Dunca este un fost consilier juridic care a lucrat pentru Primăria Sector 1 și pentru Poliția Locală din Sector 1, așa cum reiese din declarațiile sale de avere. În acest moment, Dunca este consilier la biroul de deputat al lui Dan Tudorache.

Anca Dunca a primit locuință socială, așadar cu chirie subvenționată, în noiembrie 2018. Aceasta plătește chirie lunară de aproape 430 de lei (mai puțin de 100 de euro!) pentru „locuința sa socială”, un apartament situat în zona Pieței Victoriei, chiar lângă sediul Guvernului, într-o zonă considerată de lux. Minimum 250 de euro (1.250 de lei) este chiria zonei pentru o garsonieră, adică de 4 ori mai mult.

Consiliera lui Dan Tudorache a declarat, pentru Europa Liberă, că nu dorește să comenteze acest subiect, apoi a închis telefonul. La rândul său, fostul primar s-a eschivat, spunând că „nu am semnat eu aceste documente”, apoi a întrerupt brusc conversația.

Alte trei persoane favorizate

Raluca – consilier la două ministere + consilier local la Sectorul 1

Raluca-Gabriela Suditu. A fost consilier local PSD la Sectorul 1 și consilier la Ministerul Muncii și la Ministerul Turismului, conform declarațiilor sale de avere din ultimii 8 ani. Din CV-ul său reiese că aceasta a mai făcut parte, după 2012, din Consiliului Național al PSD, Consiliului Național al Organizației de Femei PSD și din Departamentului de Sinteză și Comunicare Publică al PSD.

Paul Iulian Olteanu. A fost consilier local din partea PNL în perioada 2012-2016. În 2017, în timpul mandatului de primar a lui Tudorache, acesta a fost chiar șeful Administrației Piețelor din Sectorul 1, conform declarațiilor de avere pe care le-a completat.

Cati-Carmen Musceleanu ar avea și ea o locuință socială. Aceasta a fost viceprimar în mandatul de primar al lui Andrei Chiliman (2012-2016), iar sub Dan Tudorache, în mandatul 2016-2020, a fost consilier local din partea PSD.

Avertismentul lui Clotilde

Clotilde Armand, actualul primar de la Sectorul 1, a precizat pe Facebook: „Niciunul dintre ei nu îndeplinește condițiile de acordare a locuințelor și majoritatea au «sărit» rândul pe lista de așteptare. Astfel, voi trimite Corpul de Control să verifice situația și voi iniția un proiect de hotărâre care să nu mai permită asemenea anomalii. Nimeni nu este mai presus de lege – și asta trebuie să le intre bine în cap tuturor.Dacă există angajați ai Primăriei care au făcut nereguli, vă asigur că vor plăti”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

* Nistorescu despre ex-amicul Dan Voiculescu: „Participa la negocieri pentru că punea la dispoziție trustul de presă – «Vin și eu cu Antena 3». Iar acum face considerații grețoase”

* Senzațional! Dan Diaconescu revine cu serialul „Pandemia” – 10 sezoane a câte 6 episoade. Ca să-l vezi pe DD, trebuie să te abonezi

* A murit actorul spaniol Juan Joya Borja („El Risitas”), al cărui râs contagios a amuzat milioane de români. Avea 65 de ani

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -