Ziaristii.com, confirmat. Ministrul Educației, la Inspectoratul Școlar București: “Ne pregătim de scenariul roșu”

0
3276
Monica Anisie a confirmat, joi, că se pregătește trecerea învățământului din București în scenariul roșu, închiderea școlilor și revenirea la cursurile online. Informația fusese furnizată de ziaristii.com încă de marți, în exclusivitate. FOTO: Facebook Monica Anisie

Informațiile prezentate în exclusivitate de ziaristii.com au fost confirmate oficial joi, chiar de Monica Anisie, ministrul Educației, care a recunoscut că “la nivelul municipiului București, într-adevăr, ne pregătim pentru scenariul roșu”. Publicația noastră a furnizat știrea în premieră marți, citând surse din minister și arătând că, în școli și grădinițe, se fac deja liste cu părinții care vor avea nevoie de concediu plătit pentru a sta cu copiii atât timp cât cursurile fizice se vor suspenda și se va trece la învățământul online.

Joi dimineață, Monica Anisie a mers la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, unde a venit și directorul Direcției de Sănătate Publică. „La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu“, a menționat Anisie, conform G4Media.ro, la intrarea în Inspectorat.

După discuții, la ieșire, ministrul a reluat: „La întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar și inspectorii din fiecare sector al municipiului București. La ședință am aflat că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ. Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“.

Anisie a spus că tabletele n-au fost distribuite pentru că mai mulți inspectori s-au îmbolnăvit de coronavirus: “Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la Inspectoratul Municipal am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauza faptului că au fost câteva probleme și de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here