Zelenski a fost rănit uşor într-un accident rutier, la Kiev. „Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici!”

0
1985

În plin război cu Rusia, au fost clipe de panică în Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a fost rănit uşor, în urma unui accident rutier produs pe o stradă din Kiev.

Presa internațională a transmis că Volodimir Zelenski nu a suferit răni grave. De altfel, un comunicat al secretarului de presă al preşedintelui a explicat situația.

„O maşină a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehicule  din escorta sa”, a precizat comunicatul oficialului de la Kiev.

Medicii care-l însoţeau pe Zelenski i-au acordat imediat asistenţă de specialitate şoferului maşinii şi l-au transferat la o ambulanţă. Viața șoferului este în afara oricărui pericol.

„Preşedintele a fost examinat de un medic, nu are răni grave”, se mai arată în comunicat.

Zelenski către militarii ruși: „Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici!”

Volodimir Zelenski a lansat o nouă serie de acuze la adresa Rusiei, după ce teroriștii Kremlinului au bombardat cu rachete barajul de acumulare Karachunivske de la Krivoi Rog.

”Sunt obiective care nu au nicio valoare militară, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând. Este un alt motiv pentru care Rusia va pierde”,  a spus Zelenski, care li s-a adresat în limba rusă ”tovarăşilor” de la Kremlin.

”Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici! Cine veţi rămâne în istorie? Toţi cei care lansaţi aceste proiectile. Cei care au venit pe pământul nostru. Molâi. Sunteţi nişte molâi care duc un război împotriva civililor. Ticăloşi care, după ce au fugit de pe câmpul de luptă, încearcă să facă rău de undeva de departe. Veţi rămâne terorişti cu care propriilor voștri nepoţi le va fi ruşine”, a mai spus președintele ucrainean.

Rusia a pierdut o parte a frontului din nord și est, din regiunea Harkov, însă Vladimir Putin nici nu vrea să audă de pace.

Secretarul general al ONU, portughezul Antonio Guterres, a mărturisit că a discutat cu Putin, iar șansele de pace sunt nule în acest moment. ”Am sentimentul că suntem foarte departe de pace. Aş minţi dacă aş spune că aceasta ar putea să sosească în curând”, a declarat Antonio Guterres.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here