VIDEO. Monument închinat torționarilor securiști – dezvelit chiar la Pitești, epicentrul atrocităților fostei poliții politice! Au participat pensionari din SRI, SIE și Armată, iar monumentul a primit binecuvântarea Bisericii!

1
1712
Troița închinată torționarilor fostei Securități ridicată de asociațiile de pensionari ai SRI, cu fast și binecuvântarea BOR, chiar în Cimitirul Eroilor din Pitești

Un eveniment absolut halucinant, de neimaginat într-o țară membră UE și care a avut atât de suferit de pe urma comunismului, a avut loc miercuri, la Pitești, unde a fost dezvelit, cu mare pompă și cu binecuvântarea BOR, un monument închinat memoriei foștilor securiști! Incredibila întâmplare a fost relatată de presa locală.

Inițiativa i-a aparținut fostului ofițer de Securitate și, apoi, șef al SRI Argeș, colonelul în rezervă Dumitru Șovar, și s-a bucurat de o largă susținere din partea tuturor asociațiilor de rezerviști din instituțiile de forță, dar și a Bisericii.

Evenimentul este de o sfidare totală, o jignire a memoriei nenumăratelor victime ale poliției politice comuniste, totul părând a fi organizat pentru a da o palmă poporului român. Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din SRI (ACMRR-SRI) a amplasat troița chiar în Cimitirul Eroilor, acolo unde este cinstită memoria adevăraților patrioți.

Foștii securiști au ales tocmai Piteștiul, cartierul general al celor mai mari atrocități comise de fosta poliție secretă comunistă, pentru a ridica monumentul dedicat torționarilor

Piteștiul însuși a fost epicentrul grozăviilor comise de odioasa Securitate, organism de represiune înființat după 1945 de agenții NKVD ai Rusiei bolșevice care ocupase țara. În acest oraș a avut loc celebrul “Experiment Pitești”, de „reeducare” a celor care refuzau să adere la comunism, metodele folosite de Securitate fiind înfiorătoare. Cazul a fost unic în întreaga Europă de Est și Centrală ocupate de ruși. Violența și inventivitatea malefică a securiștilor a fost fără precedent în lume!

Printre altele, deținuții erau puși să se închine la o cruce făcută din excremente, să se tortureze unii pe alții, să-și scrie autobiografii false în care „dezvăluiau” detalii ale unui presupus comportament pervers. Cei care nu se lepădau de credința creștină erau îmbrăcați de securiști precum Iisus, iar ceilalți deținuți erau puși să-i insulte și să-i bată. Tratamentul la care erau supuși noii veniți includea lovituri pentru a-i împiedica să adoarmă, erau obligați să mănânce la repezeală direct din farfurii lăsate pe podea cu mâinile ținute la spate și siliți să mănânce fecale sau erau băgați cu capul în găleți cu urină. Securitatea extrăsese aceste metode de „reeducare” direct din manualele „specialiștilor” din Rusia sovietică, precum Anton Makarenko.

Acest loc a fost ales de pensionarii SRI să ridice un monument închinat Securității. Troița vizează memoria „militarilor care au activat pe frontul nevăzut în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României”, scrie Argespress.ro. Publicația merge mai departe și aduce propriile laude: „Ei sunt nu numai eroii de pe «frontul nevăzut», dar și eroii «tăcuți», ei au folosit arma informației pentru a opri și contracara amenințările la adresa națiunii române“.

Unica menire a Securității a fost menținerea la putere a regimului comunist, mijloacele folosite împotriva poporului român fiind adesea de o violență rar întâlnită

În realitate, „eroii tăcuți” erau niște bestii care torturau și omorau oameni, indivizi cel mai adesea recrutați din lumpenul și pleava societății, psihopați și pușcăriași ale căror crime au înspăimântat un popor întreg. Fosta Securitate a avut, ca scop principal, menținerea la putere a regimului comunist prin orice mijloace, teroarea fiind arma cel mai des folosită. Lucrătorii acestei poliții secrete comuniste nu au vizat niciodată apărarea poporului român, ci a conducătorilor Partidului Comunist și au slujit interesele Moscovei până în 1989 și chiar mult timp după aceea.

Absolut rușinos este că troița a fost executată de meșterul popular Ion Rodoș, provenit tocmai din localitatea Nucșoara, acolo unde până în 1958 au activat partizani anticomuniști. Acest meșter, prin pactizarea sa cu criminalii care i-au terorizat bunicii și părinții, și-a trecut în CV o pată pe care nimeni n-o va mai putea șterge. Din Nucșoara a provenit celebrul grup al locotenentului Toma Arnăuțoiu, cel care a rezistat în munți peste un deceniu, în ciuda încercărilor Securității de a-l captura sau ucide. Grupul ofițerului a fost sprijinit de numeroși oameni din localitate, între care legendarele Elisabeta Rizea și Marina Chirca.

Timp de 9 ani, Securitatea s-a dat de ceasul morții să distrugă gruparea de partizani anticomuniști din zona de munte a Argeșului. S-au folosit toate metodele posibile. În final, Toma Arnăuțoiu și ultimii supraviețuitori ai grupului au fost prinși. În noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, aceștia și alți 14 oameni dintre cei care-i ajutaseră au fost împușcați la Jilava. Peste 100 au fost condamnați la ani grei de pușcărie. În ancheta condusă de odiosul Nicolae Pleșiță, viitorul general și comandant al Securității ceaușiste, s-au folosit cele mai îngrozitoare metode. Spre exemplu, preoților care-i ajutaseră pe partizani li s-au smuls dinții cu patentul, pe viu, de către „eroii tăcuți” din Securitate.

Memoria securiștilor a fost cinstită prin intonarea imnului de stat și o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți. Monumentul a fost binecuvântat chiar de arhiepiscopul de Argeș și Muscel!

Acestor fiare li s-a închinat miercuri monumentul amplasat chiar în Cimitirul Eroilor. La festivitate au participat rezerviști din SRI, SIE, Direcția de Informații Militare, reprezentanți ai asociațiilor de pensionari din MApN și MAI, dar și – absolută bătaie de joc – membri ai Asociației „Cultul Eroilor Regina Maria”.

Memoria torționarilor din Securitate a fost cinstită prin intonarea imnului de stat al României, dar și o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți. Troița a fost făcută cu binecuvântarea ÎPS Calinic, ditamai arhiepiscopul Argeșului și Muscelului!

Fostul securist Dumitru Șovar, acum colonel în rezervă al SRI, cel care a pus la cale întreaga poveste, a ținut și o cuvântare: „Serviciile de informații au cerut multe jertfe generațiilor care au precedat și vor mai cere încă. Ele însă nu au putut oferi și nu vor oferi niciodată vreo favoare a recunoștinței celor sortiți să poarte povara acestor grele misiuni.  E lung șirul celor care au sacrificat zeci de ani, de zile și de nopți și au depus un imens capital de străduință pentru a aduce cu un pas mai departe soarta acestor instituții“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here