Cartianu şi Ciocăzanu la Toronto. Planeta România arată că, dacă vrei, poţi ajuta votul oriunde pe glob

0
799

Gazde – familia Gabriela şi Alecu Covaci. Ambii, militanţi ai votului anti-PSD în Diaspora, în cartea „Miracolul din noiembrie”, care descrie victoria eroică a României din afara României şi a aliatei ei din ţară în faţa „Ciumei Roşii”.

Se întâmpla exact acum 4 ani şi 2 zile. Păşiserăm toţi trei (Grigore Cartianu, Laurenţiu Ciocăzanu şi Ovidiu Popica, de la Startupcafe&Hotnews.ro), de 10 zile, pe tărâm canadian, după ce poposiserăm înainte vreme, la Montreal, la familia Hilda şi Emil Milich Brebenaru. Fusese o săptămână intensă în zona „francofonă” a Ţării Arţarului, acolo unde am fost ghidaţi spre multe locuri şi dezbateri frumoase de prieteni ai adevărului non-socialist precum soţii Mihaela şi Călin Boicu, Corina şi Marius Mureşan, inimosul Adrian Ardelean, profesorul Nedea şi mulţi ani români dragi care ne-au ieşit în cale la conferinţele noastre despre istorie recentă şi adevăr politic.

În Toronto, am „tras” acasă la familia Covaci, aşezată pe-atunci la Hamilton, lângă Toronto. Sunt multe povestiri, nu e acum momentul pentru depănarea lor, dar ceva merită amintit legat de votul din 26 mai 2019.

Gabriela Covaci a organizat o dezbatere la Toronto, unde a invitat-o pe consulul de atunci Antonella Marinescu (în picioare, în imaginea de mai sus). Putea să refuze, mai ales că noi vorbeam despre o carte 100% anti-Ponta, cel care o numise în funcţie şi care, la fel de bine, o putea retrage de la post. Ponta pierduse alegerile, Iohannis le câştigase, dar era încă la butoane ca prim-ministru.

Şi totuşi, doamna consul a acceptat să vină alături de noi. Avea şi motive să fie de faţă. Noi vorbeam despre patimile românilor din Diaspora de a vota, or ea făcuse tot ce depinsese de sine pentru ca votul să nu poată fi împiedicat, în ciuda tuturor opreliştilor transmise de la Bucureşti.

Românii din Toronto au putut vota fără probleme şi tot ei au recunoscut că a fost înainte de toate şi meritul doamnei consul. Ei au spus-o, nu noi! Tocmai cei care votaseră masiv cu Klaus Iohannis şi împotriva şefilor doamnei Marinescu.

De aceea, prezenţa ei alături de noi era cumva firească. Îşi respectase fişa postului, prin comparaţie cu omologul ei de la Montreal, „guristul” Victor Socaciu, care faultase Diaspora spre binele PSD şi spre răul PNL. Satrapul alegerilor din 2014 n-a plătit nici până în ziua de azi pentru încălcarea unui drept constituţional.

Am aflat ulterior, la scurt timp după vizita noastră la Toronto din 23 mai 2015, că Antonella Marinescu a fost rapid retrasă de la post. Nu ştim dacă din cauză că a venit la conferinţa Cartianu-Ciocăzanu. Sau dacă pe motiv că a lăsat oamenii să voteze cu candidatul Opoziţiei anti-Ciumă Roşie. Ori pentru ambele motive. Ştim doar că şi-a pierdut funcţia.

N-am mai vorbit de atunci niciodată cu dumneai. Sperăm să-i fie bine. Noi nu i-am promis nimic la schimb. Dimpotrivă, dacă ne-ar fi întrebat înainte, i-am fi spus că-i mai bine să nu vină, ca să nu-şi compromită cariera. N-a fost cazul.

Antonella Marinescu a ales să-şi facă datoria şi atât. Aşa cum n-au făcut jandarmii din 10 august, cei din Topoloveni sau poliţiştii din Târgovişte, în această campanie electorală, care au ales să servească partidul, nu legea.

România va fi o ţară normală când funcţionarii şi demnitarii ei vor ŞTI că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent că vine din Belina sau din Craiova mafiei penale.

De luni încolo, ne va fi mai clar spre ce ţară ne îndreptăm.

Citiţi mai jos postarea scrisă de Laurenţiu Ciocăzanu pe contul său de Facebook după întâlnirea de la Toronto, din 23 mai 2015.

La una dintre întâlnirile noastre cu românii din Toronto, a fost de față și Antonella Marinescu, consul al României în capitala provinciei canadiene Ontario, numită în funcție de Victor Ponta. În cartea ”Miracolul din noiembrie”, românii din Toronto s-au declarat mulțumiți de cum au fost organizate alegerile din 16 noiembrie. De fapt, aici, nimeni n-a rămas fără să voteze, în timp ce la Montreal (consul Victor Socaciu), mulți au rămas pe dinafară. Omul sfințește locul. Nu împărtășim aceeași viziune politică, noi și doamna consul, dar nu înseamnă că nu putem comunica. O să-i fac un rău Antonellei Marinescu felicitând-o pentru felul în care a ajuns să fie apreciată aici pe tărâm canadian, dar spunem ce credem, în numele adevărului, nu-i așa? Și nu e, de fapt, doar opinia noastră, e concluzia de fond a României din Toronto. Cum spunea VVP în seara de 16 noiembrie 2014, ”Poporul are întotdeauna dreptate”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here