vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMass-mediaVoiculescu iese din bârlog şi-l somează pe Iohannis să nu fie ca...

Voiculescu iese din bârlog şi-l somează pe Iohannis să nu fie ca Băsescu

-

Dan Voiculescu a stat cuminte o vreme, după liberarea condiţionată din penitenciar urmare a condamnării pentru corupţie, dar acum arată că vrea să intre din nou în arenă. Cum altfel decât de partea răului politic (acum e PSD-ALDE), cel care i-a adus faima şi bogăţia – vezi investigaţiile „Averea Diavolului”! Felix Motanul vrea acum răzbunare pentru sentinţa care nici măcar nu l-a lăsat fără toţi banii pe care statul trebuia să-i recupereze din prejudiciul de peste 60 de milioane de euro. Iar preşedintele Iohannis se află în tabăra pe care Voiculescu o vrea răpusă. De aceea, a trecut la atac pe blogul personal.

  • În 16 ianuarie 2019, Curtea Constituțională a României a hotărât că Protocoalele dintre Parchet și SRI sunt neconstituționale (salut, încă o dată, hotărârea actualei conduceri a SRI de a “dezgropa” aceste documente). Cum era firesc, Decizia CCR a provocat reacții masive în întreaga societate. Cu sau fără entuziasm, toate instituțiile fundamentale s-au raportat public la acest eveniment. Cu o excepție: Președintele României.
  • Sunt patru zile de când cel ce “veghează la respectarea Constituției”… tace.
  • Nu în ultimul rand, a devenit clar ca Parlamentul nu va iniția procedura suspendării – și consider că e firesc să fie așa: adevăratul autor al dezintegrării drepturilor și libertăților civile, omul care a creat monștrii din justiția aservită și serviciile secrete (Kovesi, Coldea, Camelia Bogdan) a fost deja suspendat. De două ori.
  • Dar dincolo de a fi succesorul lui Traian Băsescu, partenerul unor formațiuni politice cu agende politice discutabile și un viitor candidat în alegerile din toamna acestui an, Klaus Iohannis este Președintele României. Din această calitate va răspunde în fața istoriei, un judecător de care torționarii care au distrus destine nevinovate (v. cazul Nela Secară) nu se pot atinge.
  • Iar istoria fie va consemna curajul actualului Președinte de a denunța tranșant răul, asumându-și riscul unor eventuale pierderi (un risc inexistent, curajul este răsplatit în cabina de vot), fie îl va plasa între epigonii suspendatului.
  • O ultimă precizare: n-am nicio miză personală pe această temă. În cazul meu, răul suferit și nedreptatea nu pot fi reparate.

CITIŢI ŞI:

Antena 3 şi RTV se inspiră din ziaristii.com

Fake-news marca Antena 1 – Voiculescu: PNL va tăia salariile şi pensiile!

Propagandiștii Antenei 3 militează pentru ordonanța amnistiei și grațierii ca să-i rămână lui Dan Voiculescu 50.000.000 de euro

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -