marți, februarie 27, 2024
AcasăMass-mediaFake-news marca Antena 1 - Voiculescu: PNL va tăia salariile şi pensiile!

Fake-news marca Antena 1 – Voiculescu: PNL va tăia salariile şi pensiile!

-

Familia Voiculescu, vajnică tovarăşă a PSD şi încasatoare de sume imense pe filieră politică, foloseşte Antena 1 „cu măsură”. Antena 3 e „specialista” în manipulare. Sora sa mai mare pozează de mulţi ani în concurenţa Pro TV, în post TV „generalist”, care face însă ceea ce rivalul său nu-şi permite: devine fabrică de „fake-news” (ştiri măsluite), în momente critice pentru aliaţii săi politici.

Atunci, brusc uită de etica bătăliei „de piaţă” cu Pro TV şi trece la manevre marca Felix Motanul.

Ultimul exemplu este ştirea publicată pe site-ul televiziunii, cu titlul panicard:

- Advertisement -

„Salarii şi pensii tăiate! Românii riscă să rămână fără sume importante de bani”.

Sărmanii pensionari, ţinuţi captivi de trusturile media finanţate de mogulii roşii, ce şi-or fi închipuit citind aşa ceva? Că până şi PSD&ALDE atentează la buzunarele lor!

Dar când dai să citeşti ştirea, care induce clar ideea unei măsuri iminente a guvernării actuale, ce afli? Că e o mare făcătură de titlu menit să provoace ura anti-PNL, nicidecum anti-Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu, cei care oricum au tăiat deja pensiile, de când au ajuns la putere. Nu pe faţă, ci pe dos (scumpiri, inflaţie, suprataxe etc.).

- Advertisement -

Pentru că toată ştirea stă într-o declaraţie a neaoşului ministrul al Muncii, Marius Budăi. Iată cum începe ştirea:

„Avertisment dur dat chiar de Ministrul Muncii și Justiției Sociale! Românii riscă în anul 2019 să se aleagă cu pensii și salarii tăiate!

Anunțul a fost făcut chiar în cursul zilei de sâmbătă, 19 ianuarie.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea faţă de poziţia PNL faţă de sistemul social din România afirmând că, în cazul în care ar accede la guvernare, liberalii ar putea îngheţa sau tăia salariile.”

Aşadar, „îngrijorarea” ministrului pesedist este suficientă ca site-ul televiziunii „generaliste” a familiei Voiculescu să dea titlul:

„Salarii şi pensii tăiate! Românii riscă să rămână fără sume importante de bani”.

Citind mai sus, înţelegi că sunt „tăiate” acum! Nu pe viitor. Deja tăiate. Dacă tot iau în serios o vorbă-n vânt, fie ea şi a unui pesedist, măcar s-o pună la timpul corect. Viitorul, în cazul de faţă. Ar fi trebuit să fie aşa:

Salariile şi pensiile VOR FI tăiate! Românii riscă să rămână fără sume importante de bani”.

Dar ce mai contează. Nici măcar declaraţia lui Marius Budăi nu contează, care nu confirmă explicit profeţia dată ca fiind certă de a1.ro (de parcă ar putea cineva să ştie!):

„Eu am trei temeri foarte mari la ceea ce se poate întâmpla în viitor vizavi de pensionari, salariaţi, studenţi şi chiar tinerii întreprinzători. În primă fază, am văzut în perioada 2017- 2018 declaraţii din ce în ce mai alarmiste către populaţie că nu sunt bani de salarii şi nu sunt bani de pensii. S-a demonstrat contrariul, că am şi plătit salariile la timp, că am plătit pensiile la timp, indemnizaţiile, tot ce înseamnă prestaţii sociale. Mai mult, majorându-le. Părerea mea este că această lamentare colegii din Opoziţie o vor folosi în momentul în care să spunem că în 2020 vor veni la guvernare şi expresia lor va fi: <<Noi v-am spus de atunci că nu sunt bani>>. Vor îngheţa salariile sau pensiile sau, mai rău, să facă ceea ce au făcut, şi anume să le taie”.

De ce face Antena 1 online aşa ceva? Întâi, că aşa e ADN-ul presei tip Voiculescu. Minte pentru PSD. Şi împotriva opoziţie. Apropo, bine face PNL-ului, care trimite permanent invitaţi la Antena 3, fără să aibă nimic de câştigat, credibilizând o televiziune ultrapolitizată şi super-tendenţioasă. Dar pentru a deveni credibile atacurile lor la PNL, au nevoie de PNL în studiou, ca să spună „iată, CNA, suntem imparţiali!”.

De ce mai alarmează ei lumea cu pensiile? Pentru că e foarte probabil că aşa va fi. Că viitoare guvernare va fi obligată să taie TOATE cheltuielile bugetare, din cauză că nu va avea bani. Nu mai are de-acum, dar Dragnea, Vâlcov, Dăncilă, Tăriceanu lucrează intens la planul de a îngropa economia. Care economie va trebui salvată. Dureros. Cum a fost nevoit Boc, după ce Tăriceanu a mărit pensiile în criză globală, pe datorie. Statul pierdea bani (deficit 7%!!!), dar se împrumuta şi mai mult, ca să piardă şi mai mult.

Metoda Tăriceanu din 2008 este exact ce fac Dragnea şi Vâlcov acum. Sapă groapa viitoarei puteri. Iar Antena 1, pe site, pregăteşte terenul. Cu un fake-news, dar ce mai contează, dacă planul merge uns.

CITIŢI ŞI:

Ospătarul Gușă vinde gogoși despre întâlnirea de la Belgrad. Prins în ofsaid, contraatacă prin diversiunea favorită a PSD: „statul paralel”

Antena 3 şi RTV îşi fac sumarul după ziaristii.com

„Ea m-a luat de păr, eu i-am dat un cap în gură”. Blestemul lui Dumitru Tinu, în casa amantei şi a bastardului

O seară cu amorezul Gheorghe Turda şi atotştiutoarea Monica Tatoiu. În sfârşit, cineva ne lămureşte dacă iubim suficient!

„Morsa” Chirieac s-a săturat de „hărţuirea” pe stradă. Nu suflă o vorbă de atacul infractorilor&corupţilor asupra românilor paşnici&cinstiţi

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Complici sunt și firmele care pompează, la greu,sume mari prin care varanul răsplătește adunaturile din latrina 1 și latrina 3. Nu poți manipula și lingeeee gratis,se îmbâcsește dosul securistului… Nu poți să nu-ți faci publicitate când audienta este mare și publicul,in majoritatea lui, excelează în PROSTIE. Ciuvicii ling,in platou,ciuvicii privesc latrinele din…Cat de retardat poți fi latrinar irecuperabil!?

  2. Deja pensiile sunt taiate prin faptul ca inflatia a crescut, puterea leului a scazut dramatic preturile au crescut dramstic in toate domeniile. Pe de alta parte, pensiile trebuiau crescute cu indicele de inflatie si cu coeficientul de marire al salariului mediu incepand cu luna ianuarie. Dragi pensionari, ati vazut asa ceva ? Nu , deci pensiile sunt inghetate psna in septembrie ? Daca guvernarea se scalda in bani de ce nu aplica legea , ci o incalca ? Pai in fiecare luna ,pensionarul pierde o suma importanta de bani pana in septembrie, cand electoral maresc pensiile pt a fi proaspat in mintea pensionarului ca astia ne-au dat . Pai sa stie votantii ca astia ne iau din ianuarie pana in septembrie. De ce pensionarilor militari li se aplica legea in vigoare si celorlalti pensionari, nu ? Pt. ca are cine sa ss bata pt.ei.Pt. pensionarii de rand nu are cine, ca reprezentantii pensionarilir se duc pe la Antene si sunt pacaliti cu minciuni, ca dau ei mai mult in septembrie. Minciuna gogonata.

  3. ceasu’ rău, pisica neagră: am dat peste un pensionar roșu (eu sînt verde!) care încerca să mă lumineze că pensiile ne vor fi majorate din septembrie, că așa a dictat CE
    bun, dar de ce nu ni le-a indexat conf. legii de la 1 ianuarie a.c. … tăcere asurzitoare 🙁
    i-am executat un sictir flegmos și dus am fost! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -