Un traseist habarnist al ALDE luptă cu… ROBOR şi BNR. Operaţiunea „Daţi vina pe alţii pentru ce facem rău noi”

1
1334

Senatorul ALDE Daniel Zamfir s-a trezit vorbind azi despre…ROBOR. Ieşirea la rampă a fost un atac la Banca Naţională, pe care actuala guvernare vrea să arunce vina pentru tot răul făcut în economie chiar de puterea politică.

Haosul bugetar-fiscal sub PSD-ALDE a dus la celebra ordonanţă privind „taxa pe lăcomie”, adoptată la finele anului trecut, care evident că a dus la scumpirea creditării. E prea simplu de înţeles, mai puţin pentru parlamentari incompetenţi ca „traseistul” Daniel Zamfir: când statul pune taxe, privatul îşi recuperează pierderea prin scumpiri.

Daniel Zamfir, alungat de PNL din partid pentru derapajele sale mentale şi politice, vrea acum să-şi justifice locul primit la ALDE. Şi face exact ce fac parlamentarii puterii actuale: dau vina pe toată lumea, mai puţin pe ei, pentru dezastrul economic.

Aşa că Zamfir face şi el ce ştie. Mai nou, vrea să-l cheme pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru a da „explicaţii” despre creşterea nivelului ROBOR. Zamfir spune că asta ar fi o manevră pusă la cale între BNR şi băncile comerciale. Evident, nicio dovadă.

De altfel, a fost taxat rapid de purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Piața ROBOR funcționează de mai bine de 10 ani si acum s-a trezit dânsul să spună că e manipulată. Face un lung șir de confuzii și reintrepretări și încearcă sa lanseze o confuzie totală. Domnul Zamfir a spus că nu se pricepe la treburi juridice, că nu e jurist. Dar nici economist nu e”, l-a pus la punct oficialul BNR, într-o intervenţie telefonică la Digi 24 TV.

Daniel Zamfir a devenit cunoscut pe când era în PNL. Atunci, a impus în parlament o lege pentru clienţii băncilor afectaţi de criză, iar măsura a fost bine primită de public. Dar ea a fost posibilă tocmai pentru că se afla într-un partid interesat de adevărul economic, nu de propagandă mincinoasă şi manipulare.

Ulterior, poziţiile sale publice, influenţate şi de familia din care face parte o moderatoare la Antena 3, l-au dus pe arătură. A început să aibă ieşiri necontrolate, populiste, antieuropene, ceea ce l-a autoizolat şi l-a împins la autoexcludere. A ajuns la ALDE, parte din aşa-numita guvernare a „Ciumei Roşii”, unde discursul antioccidental şi antidemocratic a devenit literă de lege.

CITIŢI ŞI:

Fake-news marca Antena 1 – Voiculescu: PNL va tăia salariile şi pensiile!

Antena 3 şi RTV se inspiră din ziaristii.com

Banii lui Boc, banii lui Firea. De ce nu e nimeni gelos pe câştigul primarului din Cluj şi de ce nu contează venitul pe hârtie al primăriţei Capitalei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here