Acasă Economie Un traseist habarnist al ALDE luptă cu... ROBOR şi BNR. Operaţiunea "Daţi...

Un traseist habarnist al ALDE luptă cu… ROBOR şi BNR. Operaţiunea „Daţi vina pe alţii pentru ce facem rău noi”

Senatorul ALDE Daniel Zamfir s-a trezit vorbind azi despre…ROBOR. Ieşirea la rampă a fost un atac la Banca Naţională, pe care actuala guvernare vrea să arunce vina pentru tot răul făcut în economie chiar de puterea politică.

Haosul bugetar-fiscal sub PSD-ALDE a dus la celebra ordonanţă privind „taxa pe lăcomie”, adoptată la finele anului trecut, care evident că a dus la scumpirea creditării. E prea simplu de înţeles, mai puţin pentru parlamentari incompetenţi ca „traseistul” Daniel Zamfir: când statul pune taxe, privatul îşi recuperează pierderea prin scumpiri.

Daniel Zamfir, alungat de PNL din partid pentru derapajele sale mentale şi politice, vrea acum să-şi justifice locul primit la ALDE. Şi face exact ce fac parlamentarii puterii actuale: dau vina pe toată lumea, mai puţin pe ei, pentru dezastrul economic.

Aşa că Zamfir face şi el ce ştie. Mai nou, vrea să-l cheme pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru a da „explicaţii” despre creşterea nivelului ROBOR. Zamfir spune că asta ar fi o manevră pusă la cale între BNR şi băncile comerciale. Evident, nicio dovadă.

De altfel, a fost taxat rapid de purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Piața ROBOR funcționează de mai bine de 10 ani si acum s-a trezit dânsul să spună că e manipulată. Face un lung șir de confuzii și reintrepretări și încearcă sa lanseze o confuzie totală. Domnul Zamfir a spus că nu se pricepe la treburi juridice, că nu e jurist. Dar nici economist nu e”, l-a pus la punct oficialul BNR, într-o intervenţie telefonică la Digi 24 TV.

Daniel Zamfir a devenit cunoscut pe când era în PNL. Atunci, a impus în parlament o lege pentru clienţii băncilor afectaţi de criză, iar măsura a fost bine primită de public. Dar ea a fost posibilă tocmai pentru că se afla într-un partid interesat de adevărul economic, nu de propagandă mincinoasă şi manipulare.

Ulterior, poziţiile sale publice, influenţate şi de familia din care face parte o moderatoare la Antena 3, l-au dus pe arătură. A început să aibă ieşiri necontrolate, populiste, antieuropene, ceea ce l-a autoizolat şi l-a împins la autoexcludere. A ajuns la ALDE, parte din aşa-numita guvernare a „Ciumei Roşii”, unde discursul antioccidental şi antidemocratic a devenit literă de lege.

CITIŢI ŞI:

Fake-news marca Antena 1 – Voiculescu: PNL va tăia salariile şi pensiile!

Antena 3 şi RTV se inspiră din ziaristii.com

Banii lui Boc, banii lui Firea. De ce nu e nimeni gelos pe câştigul primarului din Cluj şi de ce nu contează venitul pe hârtie al primăriţei Capitalei

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările