Virusul chinez a ajuns în Europa! Două cazuri confirmate

0
2024

O veste îngrijorătoare: coronavirusul mortal, care a băgat în carantină mai multe orașe din China (cu o populație totală de peste 20 de milioane de locuitori), a ajuns în Europa!

Două cazuri de infectare cu virusul chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa.

Anunțul a fost făcut vineri seara de ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, potrivit Agenției France Presse (AFP).

Este vorba de un pacient internat la Paris și altul la Bordeaux, a declarat ministrul francez, într-o conferință de presă.

Prima alertă pe continentul european a fost dată în Marea Britanie. Patru cetățeni chinezi bănuiți că sunt infectați cu un coronavirus periculos sunt tratați la spitale din Scoția.

Pacienții, sosiți din orașul Wuhan, prezintă probleme respiratorii și au fost internați în unitățile medicale din Glasgow și Edinburgh, potrivit site-ului publicației Scottish Sun.

Șeful departamentului de boli infecțioase de la Universitatea din Edinburgh, profesorul Jurgen Haas, a declarat că multe alte asemenea cazuri vor apărea în alte orașe britanice.

În Marea Britanie, 14 pacienți au fost testați pentru că prezentau simptomele infecției cu coronavirusul. Toți cei 14 au sosit în Marea Britanie de la Wuhan.

Două cazuri și în SUA

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat două cazuri de coronavirus provenind din China: unul la Seattle (statul Washington, pe Coasta de Vest) și altul la Chicago (statul Illinois, în zona Marilor Lacuri).

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat marți la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc. Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu vizitase niciuna dintre pieţele de unde au emanat numeroase cazuri la Wuhan, în China, însă călătorise în regiune.

A doua persoană infectată, cea de la Chicago, călătorise anterior la Wuhan.

În SUA se află sub observație 63 de pacienți din 22 de state.

Două specii de șerpi vânduți la piață

Între timp, mai mulți cercetători din China susțin că două specii de șerpi ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului. Cele două specii de șerpi se numărau printre animalele vândute la piața de fructe de mare din Wuhan.

Cercetătorii chinezi au descoperit că noul virus, probabil proveniți de la șerpi, pare a fi un amestec a doi coronaviruși – unul despre care se știe că infectează liliecii și un alt coronavirus de origine necunoscută.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here