PSD-istul Andrei Tinu, tartorul unei fabrici de transformat rușii în cetățeni români. Procurorii au deschis o anchetă

7
22435
Andrei Tinu, PSD
Andrei Tinu (PSD), fiul nelegitim al jurnalistului Dumitru Tinu, cercetat pentru fapte de corupție

Andrei Tinu (PSD), fost director al Autorității Naționale pentru Cetățenie, anchetat de procurori pentru că a patronat o schemă de acordare peste rând a cetățeniei române pentru mii de solicitanți ruși.

Peste 3.000 de cetățeni ruși au depus cerere pentru a primi cetățenia română la începutul anului 2019 se arată într-un raport al Corpului de Control al Ministerului de Justiție, consultat de publicația Vice.

„Raportul a propus, la finalul anului trecut, revocarea din funcție a celor trei șefi ai instituției, numiți politic de premier (n.r. Viorica Dăncilă) – președintele Andrei Tinu, membru PSD, și vicepreședinții Varol Amet și Sorin Bozgan. Cel din urmă este un fost polițist antidrog conectat la mai multe cercuri de influență, avându-l ca asociat, printre alții, pe fiul actualului Consul General al României la Cernăuți, Ucraina”, arată Vice în articolul publicat.

Cum funcționa schema:

Orice persoană care dorea să devină cetățean român trebuia să se programeze pe site-ul instituției.

Imediat după înregistrare, persoana respectivă primea un mail în care era programată să-și depună dosarul. Soluționarea dosarului se făcea în ordinea depunerilor.

În iulie 2017, Andrei Tinu (PSD), directorul instituției, crează o excepție, acceptând cereri fără programare prealabilă „exclusiv de la solicitanții asistați de avocați, în limita a 100 de locuri”.

„Această dispoziție a instituit un sistem paralel de depunere, care nu este prevăzut în nicio procedură. Se creează o situație discriminatorie față de restul petenților care s-au înregistrat online. (…) Prin restaurarea acestor practici, se revine la situația anterioară procedurii programării online, care prezintă numeroase vulnerabilități la corupție, de natură să aducă prejudicii petenților și statului român”, se arată în raportul Corpului de Control al ministrului Justiției, la acea vreme, titulara postului era Ana Birchall, citat de Vice.

Pe baza acestui sistem paralel, care este cercetat acum de procurori pentru fapte de corupție, mii de ruși, ucrainieni și bieloruși au beneficiat de breșa ilegală creată de Andrei Tinu.

Raportul Corpului de Control s-a transformat în plângere penală. La jumătatea lunii decembrie, premierul Ludovic Orban îl demite pe Andrei Tinu. Acesta contestă demiterea în instanță, iar până la soluționarea procesului e repus în funcție.

Andrei Iucinu-Tinu este fiul nelegitim al jurnalistului Dumitru Tinu, mort într-un accident de mașină în data de 1 ianuarie 2003. Jurnalistul plecase în acea dimineață de început de an la schi, la Predeal. Se afla la volanul unui automobil Volvo.

Dumitru Tinu a fost directorul cotidianului „Adevărul” și președintele Clubului Român de Presă. După moartea sa s-a aflat că pe lângă familia legală mai avea una neoficială, partenera sa secretă er Emilia Iucinu, cu care avea un fiu, Andrei Iucinu, devenit apoi Tinu în urma unui proces de paternitate.

La vremea respectivă, moartea ciudată a jurnalistului s-a împletit cu viața sa intimă, secretă. Aceste dezvăluiri au aprins imaginația publicului. A fost un adevărat șoc pentru opinia publică să descopere că o persoană publică respectată avea două familii.

Andrei Tinu era adolescent în 2003 (17 ani), iar povestea lui a fost foarte mediatizată. Celebritatea astfel câștigată a folosit-o pentru a deveni membru în Partidul România Mare (PRM), condus de liderul extremist Corneliu Vadim Tudor, decedat între timp.

În 2008, Andrei Tinu a plecat din PRM și s-a înscris în PSD, activând în organizația de tineret, unde pentru o vreme a fost purtător de cuvânt al TSD (Tineretul Social Democrat).

El face parte din grupul Olguța Vasilescu – Codrin Ștefănescu, foști membrii PRM care i-au jurat credință lui Liviu Dragnea.

Andrei Tinu a fost o personalitate ștearsă în politică, dar se poate observa că și el făcea parte din mecanismul bine uns al PSD care scotea bani pentru sine și pentru partid, realizând tot felul de scheme pentru a-i păgubi și înșela pe cetățeni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ce mai face cea mai bogată pisică din lume? Adorată de Karl Lagerfeld, are la dispoziție 200 de milioane de dolari

* VIDEO. Imagini de coșmar pentru Tudorel Toader: protestatara #Rezist, respinsă de el, va fi procuror general! Bonus: Kovesi e procuror-șef european, Florea e pe nicăieri

* VIDEO. Nebunia mondială „Meghan și Harry”! Cei doi merg pe urmele lui Lady Di și se războiesc cu toată lumea

* VIDEO. Buletinele cu CIP, unii credincioși spun că „diavolul e ascuns” în noile acte. 8 ore de dezbateri nebunești la MAI

* VIDEO. București-Londra, zborul groazei. Ce s-a întâmplat cu adevărat la bordul avionului?

7 COMENTARII

  1. ‘La piovra’ (caracatița) de la italieni este o biată moluscă față de ce au reușit să încropească la noi securitatea, comuniștii, trădătorii, interlopii, borfașii, curvele, șuții, penalii, analfabeții, instituțiile de forță bolșevice (internele, justiția … ), CCR … cu sprijinul direct de la ‘pretenii’ noștri ruși (bolșevici), (h)unguri, khazari … !!! 👺

  2. Ati uitat un amanunt interesant-TATAL LUI DUMITRU TINU A FOST AGENT RUS,iar moartea sa suspecta nu a fost nici azi rezolvata.
    Asadar TINARUL TINU,in buna traditie a tradatorilor ROMANI,GRUPATI IN PSD SI PRM a continuat opera lui TATICU.

  3. ,, El face parte din grupul Olguța Vasilescu – Codrin Ștefănescu, foști membrii PRM care i-au jurat credință lui Liviu Dragnea Era mai bine să-i fi jurat credință lui Iohannis?? Ce apreciere fara valoare! Politica se face in mod liber!

  4. Buna ziua,

    Pot sa confirm faptul ca in ultima vreme am tot auzit vorbindu-se ruseste pe langa mine, chiar in week-end la supermarket o familie intreaga cu parinti, copii mici (deci, potential serios de supravietuire si activitate in tara asta), toti vorbind ruseste. Cred ca problema este foarte grava si trebuie sa se vorbeasca mai mult despre asta. Ma tot gandesc ce face SRI-ul si altii care ar trebui sa raspunda, chiar si Presedintele. Este foarte bine ca ati descoperit acest lucru, vorbiti mai mult si nu lasati uitat un astfel de subiect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here