VIDEO. Protest de Ziua Unirii. Mandachi a lansat o bornă kilometrică pentru autostrada de un metru, singura din Moldova

2
689
Stefan Mandachi
Ștefan Mandachi a inițiat un protest de Ziua Unirii prin care cere guvernului declanșarea lucrărilor pentru autostrada din Moldova - Foto: Facebook/Ștefan Mandachi

Ştefan Mandachi, cel care a construit anul trecut singurul metru de autostradă din Moldova, le-a spus participanţilor la protest că s-a săturat de hore şi de discursuri, în timp ce oamenii mor pe şosele pentru că România nu dispune de infrastructură precum alte ţări.

VIDEO. Protestatarii cer construcția unei autostrăzi în Moldova.

Acesta, la capătul autostrăzii de un metru, făcută din fonduri proprii, a ridicat și o bornă kilometrică uriașă, înaltă de 4,2 metri, inaugârnd-o de Ziua Unirii.

„Un milion de mulțumiri pentru oamenii care au venit astăzi la ‘Metrul de autostradă’. De la o simplă postare pe Facebook, de acum două zile, s-au strâns sute de oameni. Incredibil. Sunt uluit cum s-au putut mobiliza oamenii. Pentru că am mizat doar pe câțiva și au venit o grămadă. Fără să fac nicio campanie…, fără strategii, fără comunicate de presă. Doar cu o postare de pe persoană fizică. Efectiv de pe o zi pe alta! Fantastic!”, a scris omul de afaceri pe pagina sa de Facebook.

Protestul a avut loc în zona localităţii sucevene Cumpărătura, unde anul trecut Ştefan Mandachi a construit un metru de autostradă, anunță News.ro.

”M-am săturat de hore, m-am săturat de discursuri, m-am săturat de prezentări şi de termene mincinoase. Fiind antreprenor, trebuie să-mi fac un plan de afaceri după care să-mi ghidez investiţiile. De la Suceava la Bucureşti, pe autostradă, am face trei-patru ore, în timp ce pe drumurile actuale facem opt ore. Diferenţa de cinci ore unde o contabilizăm? Cei de la Bucureşti nu ne văd. De aceea am făcut o bornă de 4,2 metri ca să ne vadă mai bine. Această bornă este un simbol al neputinţei clasei politice”, a spus Ştefan Mandachi.

Omul de afaceri sucevean afirmă că borna are şi rolul unei cutii poştale, el îndemnându-i pe cetăţeni să scrie guvernului.

Mandachi a spus că este surprins de numărul mare de participanţi la acţiunea de protest de vineri. Acţiunea a durat câteva zeci de minute şi s-a încheiat fără incidente.

Premierul Orban a promis că autostrada din Moldova este o prioritate, dar va dura cel puțin doi ani până când lucrările efective ar putea începe. Guvernele PSD din 2012 până acum nu au făcut nimic în această privință.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cum bagă Putin zâzania în NATO: prin jocurile internaționale ale armatei, organizate de Rusia

* VIDEO. Oamenii cad din picioare, fiind loviți de boală. Zeci de imagini șocante din Wuhan, China, orașul închis

* 50 de români, în epicentrul epidemiei de gripă! Filarmonica din Timișoara a concertat în Wuhan, orașul închis

* Soros îi dă peste nas lui Trump cu un miliard de dolari! Ridică „un zid” din universități ca să stopeze populismul

* Atac mizerabil la adresa USR. Dana Budeanu, mitraliera PSD-istă de pe Facebook, a luat-o rău razna

2 COMENTARII

  1. ne -am saturat de incompetenti,de aventurieri….cand l-am auzit azi pe ludovic orban referindu0se la mult cantata autostrada moldova mi-a venit sa dau cu cutitul in piatra!!!…pai ba fratilor daca e lege votata ,semnata de Presedinte de ce mama dracului mai trebuie facute discutii cu propietarii
    de terenuri ???>>sau asociatiile de protectie a parsilor,bibilicilor,ciocanitorilor….este obiectiv strategic si gata!!!… vreti sa faceti autostrada sa nu ???…uite chinezii fac un spital cu 1000 de paturi in trei zile ,iar voi o dati dupa cires…nu ba ,toata autostrada se poate face in maxim 1 an !!! ..ati auzit bine …1 an !!!!..daca se lucreaza 365 de zile..am discutat cu un specialist in constructii ,care a lucrat in emirate, in croatia,ungaria…se poate lucra in acelasi timp cu proiectarea…daca se vrea…

  2. Prietene, lupți pt nimic!!!! Dacă oamenii își doreau ceea ce vrei și tu erau lângă tine. Tot eu cred că își doresc dar sunt niște lași. Eu am 5 procese pe lună în acest momement cu cei de la cnair și constructor ( aktor și euro construct autostrada Sebeș Turda lot 2 km 40) pt că au făcut falsuri în acte ( din casă cu curte teren intravilan, au expropriat teren arabil extravilan și m-au lăsat fără intrare la casa mea) mi-au luat și dreptul garantat de constituție!!! DREPTUL LA PROPRIETATE. Așa că în continuare îți doresc din inimă putere, dar lupți cu gunoaie care te vor sărac și needucat. Vezi bine ce fac cu școlile. Sănătate multă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here