VIDEO. De Ziua Unirii, PSD i-a pregătit o ambuscadă lui Klaus Iohannis la Iași, dar a obținut doar niște huiduieli anemice. Mai puternice au fost aplauzele

2
8878
Klaus Iohannis, încadrat de PSD-iștii Titus Corlățean și Robert Cazanciuc. În dreapta imaginii: primarul Iașiului, Mihai Chirica (exclus din PSD)

PSD a încercat să dea o lovitură de imagine de Ziua Unirii, la Iași: a vrut să arate că președintele Klaus Iohannis nu mai este susținut de populație. Șeful statului a fost huiduit când a vorbit despre felul în care PSD blochează reformele în Parlament. El a plecat însă în aplauzele mulțimii, după ce a amintit despre Autostrada Moldovei.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a asumat o absență tactică de la Iași. A lipsit și președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, adoptat în ultima vreme de PSD.

În schimb, în capitala Moldovei au fost trimiși doi vicepreședinți ai Senatului: Titus Corlățean și Robert Cazanciuc. Aceștia au urcat pe scenă, încadrându-l pe Klaus Iohanis.

Președintele a fost huiduit de două ori, anemic de fiecare dată: când și-a început discursul și când a amintit de faptul că PSD blochează reformele și modernizarea României, deci trebuie înlăturat urgent de la conducerea Parlamentului prin alegeri anticipate.

Ulterior, când Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea construirii Autostrăzii Unirii, el a fost aplaudat de mulțime.

Ieșenii au agitat mai multe bannere cu mesaje către clasa politică: „Moldova nu vrea să fie periferia ignorată a României”, „Centralismul sărăcește Moldova”, „Faceți drumuri și spitale, tăiați pensiile speciale!”, „Ridică-te, Ștefan, și vezi-ți fiii cum trăiesc în sărăcie!”, informează „Ziarul de Iași”.

Grupul de agitatori adus de PSD a încercat să bruieze și discursul premierului Ludovic Orban, dar acesta a știut să-i taie elanul prin câteva fraze de impact. El și-a atras susținerea mulțimii prin enunțarea câtorva proiecte concrete pentru Moldova și pentru Iași.

VIDEO: Discursul lui Klaus Iohannis și al lui Ludovic Orban + alte discursuri

Declarațiile lui Klaus Iohannis

 • „Îmi face o deosebită plăcere să fim împreună astăzi, când sărbătorim 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.”
 • „Acum mai bine un secol și jumătate, printr-un act de mare abilitate politică, au fost puse bazele statului român modern. Piatra de temelie a României de azi e Unirea din 1859. Unirea a fost opera extraordinară a generației pașoptiste.”
 • „La fel ca înaintașii noștri, politicienii de azi trebuie să-și asume rolul de reformatori. Politica are nevoie de oameni curajoși. Avem nevoie de politicieni care să-și iubească țara cu adevărat și să facă din ea o Românie normală.”
 • „Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană, în care instituțiile să rezolve problemele rapid și eficient, cu funcționari integri și profesioniști, infrastructură sigură, școli sigure și bune.”
 • „E nevoie de alegeri anticipate pentru a stopa PSD!”
 • „Am încredere că actualul Guvern înțelege pe deplin nevoile pe care românii le au și că va lua în continuare măsuri concrete pentru a îndrepta toate lucrurile strâmbe. Primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele, și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.”
 • „Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra, încă o dată și încă o dată, că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice. Cei care urmăresc alte scopuri, cei care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, în beneficiul oamenilor, cei care vor încerca să submineze lupta împotriva corupției vor fi excluși automat de la treburile publice de către cetățeni, prin vot.”
 • „Atașamentul românilor față de spiritul și valorile europene e indicutabil și a fost demonstrat în nenumărate rânduri.”
 • „Vă îndemn să continuăm pe drumul pe care am pornit acum 5 ani împreună: consolidarea statului de drept.”
 • „Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal clar către guvernanți: România are nevoie de Autostrada Unirii peste Carpați! Moldova și Transilvania trebuie să fie unite. Fără autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul de dezvoltare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adevărul despre Bucovina de Nord și motivul crizei diplomatice declanșate de Zelenski

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

2 COMENTARII

 1. Presedintele a avut un discurs bun,dar poate ca nu era momentul sa aminteasca de lupta cu PSD.
  Orban a fost excelent! Vazand ce se intample, a ripostat taios si inteligent la mizeria evident organizata de PSD si si-a adaptat discursul. Doar cei mai prostalai, care fusesera montati sa huiduie,nu au fost sensibili la un asemenea discurs bun si convingator si au continuat sa grohaie.
  PSD si-a dat pe fatza lipsa de respect fatza de tara, deturnand un moment care trebuiau] sa fie sacru.
  Daca cineva a fost intr-o situatie penibila, acesta a fost PSD. Sper ca USR-PLUS nu acolaborat la dezordine.

 2. Păcat nu trebuia să fie așa…dar stelele pe epoleți sau aliniat pe direcția Moscova- Kiev- Chișinău – Iași și a ieși ce și-au dorit aia de la sputnik..adica KGB -ul. E o rușine ce sa întâmplat,dar asta sa fie învățătura de minte pe viitor….nu degeaba măscăriciul de la Kiev atacase Romania , banditul de la Moscova amenința cu rachete în marea neagră,iar oligofrenul de la Chișinău jignea armata română…. toate astea făcute după tipic kgb-ist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here