VIDEO. Încă un incident dramatic în Pasajul Unirii, renovat de curând de primarul Băluță de la Sectorul 4: un Mini Cooper a luat foc în mers. Niciun șofer n-a încercat să stingă incendiul

0
340
Șoferii de pe banda a doua au continuat să treacă pe lângă mașina care începuse să ardă. Nimeni n-a intervenit, deși teoretic toate mașinile ar trebui să aibă extinctor tocmai pentru astfel de cazuri

În Pasajul Unirii din București a avut loc marți dimineață al treilea incident din ultimele două luni, după renovarea acestuia de către primarul Daniel Băluță, de la Sectorul 4: un Mini Cooper a luat foc în mers. Traficul (foarte aglomerat la acea oră) a fost blocat la ora 9.30 și s-a reluat abia la ora 11.30. În pasaj au rămas circa 100 de autoturisme, iar pompierii au evacuat circa 20 de persoane – restul au fugit singure, laolaltă cu ocupanții mașinii incendiate.

Pe imaginile înregistrate de una din camerele de supraveghere se observă că mașina a intrat în pasaj mergând foarte încet, semn că avea deja probleme. În Mini Cooper se aflau un bărbat, două femei și un bebeluș. Femeile au fugit cu coșul unde se afla copilul, fiind urmate și de bărbatul care n-a încercat să stingă focul cu extinctorul pe care ar fi trebuit să-l aibă în portbagaj.

Șoferii de pe banda a doua au trecut mai departe pe lângă mașina oprită, fără să încerce să ajute. Nimeni n-a pus mâna pe extinctor, să stingă flăcările înainte să se întindă

De asemenea, merită observat că un singur conducător auto a oprit pentru a-i ajuta pe cei care fugiseră din mașină. Ceilalți aflați pe banda a doua au trecut în grabă mai departe, pe lângă autoturismul care scotea fum, fără să se oprească pentru a încerca să ajute la stingerea lui. Despre vreo eventuală intervenție a altcuiva dintre participanții la trafic, care să încerce stingerea flăcărilor cu extinctorul înainte ca acestea să se întindă, nici nu poate fi vorba.

Cele câteva flăcări de la început s-au transformat apoi în vâlvătaie, iar mașina a ars complet până la intervenția pompierilor. Traficul a fost blocat din momentul în care Mini Cooperul a început să ardă ca o torță.

Toate persoanele care se aflau în mașinile blocate au fost evacuate, iar la fața locului au fost trimise 13 autospeciale de pompieri și un echipaj de ambulanță SMURD.

Prima autospecială de pompieri n-ar fi putut intra din cauză că plafonul pasajului a fost coborât după renovarea făcută de primarul Băluță, de la Sectorul 4

G4Media scrie că prima autospecială de pompieri care a încercat să intervină la stingerea incendiului n-a putut să intre din cauză că era prea înaltă față de noua limită apărută după renovarea pasajului de către primarul Daniel Băluță!

Este al cincilea și cel mai grav incident produs la Pasajul Unirii începând din septembrie, când primarul PSD al Sectorului 4 a inaugurat, cu mare fast, redeschiderea acestuia. Diverse mașini mari – camioane, TIR-uri sau autocare – s-au blocat file la intrare, în bara de metal care limitează înălțimea maximă permisă pentru autovehicule, fie în pasajul propriu-zis, de fiecare dată din cauza coborârii nivelului de înălțime după renovare.

Primarul Daniel Băluță a pretins inițial că regimul de înălțime al pasajului nu s-a micșorat după lucrările de reparații și i-a apostrofat pe șoferi, îndemnându-i să respecte semnele de circulație, inclusiv cele care reglementează regimul de înălțime.

Ulterior însă, Marius Coaje, fost consilier pe probleme de infrastructură al Gabrielei Firea, „recuperat” de Băluță și pus șef de lucrări la Primăria Sectorului 4, a recunoscut că, într-adevăr, plafonul pasajului a fost coborât. El a dat asigurări, într-o declarație pentru Spotmedia.ro, că lucrarea n-ar avea nicio influență negativă asupra traficului!

Coaje a menționat: „Incidente existau și înainte de consolidare. Dar rămâneau vehiculele blocate în interiorul pasajului. Se desumflau roțile mașinii blocate, iar aceasta era scoasă afară. Într-adevăr, plafonul pasajului a fost coborât cu 15 centimetri. A fost necesar, ca să intre toate paturile de cabluri, toate corpurile de iluminat și tot ce înseamnă automatizare pentru ventilatoarele montate în pasaj. În pasaj avem o înălțime de 3 metri și 70 de centimetri. Iar poarta impune restricție la 3 metri și 50 de centimetri. În trecut exista o problemă. Poarta de gabarit îți indica 3 metri și 70 de centimetri. Dar ea era montată la înălțime mai mare. Și șoferii treceau de acea poartă, intrau în pasaj și – dacă mașina avea o înălțime mai mare – rămâneau blocați înăuntru. Și, cu ajutorul poliției și al IGSU, li se dezumflau roțile și erau scoși afară“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Săgeata Rusiei” recidivează. Răcnete isterice la RTV: „RoExit! Marș! Marș afară! Voi milita să ieșim din Uniunea Europeană!”

Rușii l-au împușcat pe dirijor! Artistul refuzase să cânte „binefacerile” aduse de invadatori în Herson

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

* Putin a făcut praf rezervele de aur și valută ale Rusiei. Îi mai ajung banii pentru cel mult 17-18 luni de război. A cheltuit deja 102,5 miliarde de dolari

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here