VIDEO. Sevastopol în flăcări: ucrainenii au lovit azi-noapte un submarin de 300 de milioane de dolari și o navă de luptă în portul din Crimeea. Cum și-au construit superioritatea în zonă

0
1518
Baza navală rusească de la Sevastopol în noaptea de marți spre miercuri

Un atac aerian deosebit de puternic, lansat în noaptea de marți spre miercuri asupra bazei navale rusești de la Sevastopol, s-a soldat – potrivit bloggerilor militari ruși, cu avarierea unui submarin și a unei nave de luptă. Întreaga operațiune s-a dovedit a fi pregătită și construită de Statul Major al armatei ucrainene exact ca la șah, din timp și cu mutări preliminare.

Loviturile din noaptea de marți spre miercuri au vizat docurile portului militar de la Sevastopol, în Peninsula Crimeea, unde este sediul flotei din Marea Neagră a Rusiei. Surse rusești spun că au fost nimerite o navă de debarcare din clasa „Minsk” și un submarin din clasa „Kilo”. Acesta din urmă este deosebit de scump: se vindea la export de către Rusia, în 2009, cu 300 de milioane de dolari. Cele două vase de luptă erau în docurile uscate, unde se executau lucrări de mentenanță și reparații.

Dar această mare lovitură, care arată că Rusia a pierdut controlul cel puțin asupra jumătății vestice a Mării Negre, se dovedește doar finalul unei operațiuni care a cuprins mai multe faze.

În ultimele săptămâni, ucrainenii au executat lovituri preliminare care au incapacitat defensiva antiaeriană rusească din zonă. Două atacuri-fulger, cu comandouri ale forțelor speciale, au capturat platformele marine „Petro Nodovaleț” și „Ukraina”, pe care Rusia le ocupase de la Ucraina în 2014. Rușii transformaseră aceste platforme în puncte de supraveghere, dar ucrainenii nu numai că le-au cucerit, dar au reușit să pună mâna și pe radarele de acolo și pe sistemele de război electronic R-330M1P „Diapazol”. În paralel, prin lovituri de precizie, au fost distruse sisteme antiaeriene rusești S-400 (cele mai avansate de care dispune Moscova) și complexele radar aflate pe coasta Crimeei ocupate.

Acțiunile s-au derulat pe parcursul a peste o lună, dar în final Rusia și-a pierdut capacitatea de a mai monitoriza și controla spațiul aerian de pe coasta vestică a Crimeei. Rămași fără radare, fără apărare antiaeriană și fără sisteme de război electronic, rușii au fost loviți în noaptea de marți spre miercuri exact în principala lor bază navală la Marea Neagră, Sevastopol.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here