Statuia odiosului Dzerjinski, fondatorul poliției politice sovietice (CEKA), a fost inaugurată în fața sediului serviciului de spionaj rusesc. Este copia statuii distruse de popor la Moscova în 1991

4
434
Statuia lui Dzerjinski inaugurată luni, în fața sediului SVR din Moscova

Statuia lui Felix Dzerjinski, fondatorul poliției politice secrete sovietice, a fost reamplasată luni în centrul Moscovei, la 32 de ani după ce poporul o distrusese în timpul disoluției Uniunii Sovietice. Statuia este o copie fidelă a celei vechi și a fost amplasată în fața sediului Serviciului de Informații Externe (SVR), la inaugurare participând însuși șeful SVR, Serghei Narîșkin, omul de încredere al lui Putin.

Reapariția statuii acestui criminal odios este simbolică pentru restaurația care are loc, de câțiva ani, în Rusia condusă de un fost colonel KGB și șef al acestui serviciu, Vladimir Putin. Copia este din bronz și puțin mai mică decât statuia originală a lui Dzerjinski, care a fost amplasată în fața sediului KGB din Liubianka în 1958.

Cei care au văzut-o au remarcat că statuia este orientată cu fața către nord-est, adică spre țările baltice și Polonia (țara în care Dzerjinski s-a și născut). Narîșkin a spus, în cuvântarea ținută la inaugurare, că „este evident, amenințările pentru țara noastră au venitmereu dinspre nord-est”.

Caracterizarea făcută de Narîșkin lui Dzerjinski este năucitoare: acesta ar fi fost „unul din simbolurile timpului său, un standard al onestității de cristal, devotamentului și loialității față de îndatoririle sale. (…) Cuvintele sale înaripate, potrivit cărora doar o persoană cu capul rece, inima caldă și mâinile curate poate deveni ofițer de securitate, au devenit o linie morală importantă pentru mai multe generații de angajați ai agențiilor de securitate din țara noastră. (…) A rămas credincios idealurilor sale până la capăt – idealurilor de bunătate și justiție”.

Comentând pe contul său de Twitter această inaugurare, cunoscutul istoric Simon Sebag Montefiore, specializat în istoria Rusiei și care a publicat mai multe cărți despre perioada bolșevică, a scris: „Revenirea acestui criminal fanatic (Dzerjinski – n. red.) spune multe despre starea morbidă a Rusiei de astăzi. Dzerjinski aproape că a jucat un rol în Polonia natală. Dacă Polonia ar fi căzut în mâinile lui Lenin în 1920, Dzerjinski ar fi fost conducătorul său vasal acolo”.

Felix Dzerjinski, supranumit și „Felix de Fier” pentru fanatismul și neîndurarea sa, a fost un revoluționar bolșevic pe care Lenin l-a pus, imediat după ce a ajuns la putere, să înființeze poliția politică. Așa a apărut CEKA, transformată apoi în GPU și OGPU, serviciul secret al regimului sovietic însărcinat cu instituirea terorii roșii, nimicirea opoziției și consolidarea noii puteri. Sub conducerea lui Dzerjinski, represiunea prin poliția politică a atins un nivel nemaiîntâlnit în istoria umanității, sute de mii de oameni au fost executați fără proces. Dzerjinski sublinia deschis: „Noi reprezentăm prin noi înșine teroarea organizată – trebuie spus foarte clar acest lucru”.

Dzerjinski a condus aceste instituții represive până la 20 iulie 1926, când a murit, conform cauzei oficiale, din cauza unui infarct, la capătul unui discurs de două ore în care îi înfierase cu furie pe foștii săi camarazi Troțki, Zinoviei și Kamenev, ca trădători. Moștenirea sa a fost cumplită, iar poliția politică organizată de Dzerjinski a continuat în anii următori, sub conducerea succesorilor săi, să instrumenteze extraordinar de eficient un genocid împotriva popoarelor ocupate de imperiul comunist. Milioane de oameni au fost omorâți în aceste campanii care au durat până la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

4 COMENTARII

    • Ce coincidentă ! Si pe al nostru tot Felix îl cheamă ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. In numele lui Hristos, multe s-au intors pe dos!
    Si, oricat nu vrem a spune, a bagat teroare-n lume!
    Dar nici a rabda, ca boul, iar nu mi se pare logic,
    Intr-o lume ce-i condusa de un cod… deontologic?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here