VIDEO. Rusia trimite pe front tunuri din Al Doilea Război Mondial și 800 de tancuri T-62 produse acum 50 de ani, recondiționate!

0
1607
Imagini de la inspecția generalului rus în fabrica unde se repară tancurile T-62

“A doua armată a lumii” rămâne, la propriu, fără arme: Rusia scoate de la naftalină tunuri din Al Doilea Război Mondial și tancuri vechi de o jumătate de secol pentru a le trimite pe frontul din Ucraina, relevă imagini care fac deja înconjurul rețelelor de socializare. 

Generalul în retragere Andrei Guruliov apare într-un film în care inspectează Fabrica de blindate 103 din Chita, localitate din regiunea Transbaikal Krai, aflată în Extremul Orient.

Fabrica face parte din conglomeratul Uralvagonzavod, deținut de stat, care produce – printre altele – și tancuri, scrie Thedrive.com. Generalul, acum deputat în Duma de stat, apare în imagini inspectând zona unde se lucrează la tancurile T-62. În imagini se văd utilajele desuete și condițiile primitive de muncă, un contrast strident cu pretențiile Rusiei care proclamă că produce armament de ultimă generație.

Fabrica 103 a primit un contract pe 3 ani, în care urmează să repună pe picioare 800 de tancuri T-62. Conform declarațiilor lui Guruliov, aceste vehicule perimate ar urma să fie îmbunătățite, echipate cu sisteme optice pentru vedere pe timp de noapte și senzori termici, precum și o armură suplimentară pentru a face față rachetelor ghidate de tip Javelin.

Specialiștii spun însă că aceste tancuri sunt iremediabil depășite tehnologic, fiind nu doar nefiabile din cauza vechimii, ci și necompetitive în plan militar cu armele existente astăzi.
Rusia a trimis deja numeroase astfel de tancuri pe front, iar echipajele nu sunt deloc încântate să le folosească. Nu mai departe de marți au apărut imagini din regiunea Herson, unde ucrainenii au găsit o întreagă unitate de tancuri T-62 abandonată.

Industria de război rusă nu mai poate produce armament nou de vârf din cauza lipsei echipamentelor ultramoderne care erau importate din Occident. În lipsa sistemelor optice, a oțelului special, a microcipurilor și a tuturor celorlalte materiale esențiale, fabricile rusești au încetat producția de tancuri încă de acum câteva luni, astfel că pierderile uriașe de pe front sunt suplinite cu vehicule din depozite.

Conform rapoartelor, Rusia a pierdut deja peste 2.500 de tancuri în Ucraina, din 24 februarie încoace.

Miercuri au apărut și alte imagini năucitoare. S-au făcut publice fotografii făcute la sfârșitul lui august, în care apare un camion al milițiilor din regiunile separatiste Donețk-Lugansk tractând un obuzier D-1 de calibrul 152 mm. Aceste tunuri datează din Al Doilea Război Mondial, fiind date în uz în 1943!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

Detonarea Podului Crimeea ar fi fost pusă la cale de generalul rus Aleksei Jalo (FSB), al cărui fiu a murit suspect anul trecut în Ambasada de la Berlin, unde acționa ca agent FSB sub acoperire diplomatică

VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* Șeful spionajului britanic: „Rusia rămâne fără arme în războiul din Ucraina. Pierderile lor sunt uluitoare. Putin e izolat și face greșeli, iar poporul rus a început să înțeleagă asta”

* Andrei Marga îi face „activiști rudimentari” pe cei care-i critică retorica putinistă. Turnătorul „Horia” insistă că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei. Minte că și „New York Times” îi susține aberația!

Numărul angajaților „la negru” a explodat după ce Guvernul PSD-PNL a impus suprataxarea contractelor part-time

* Pompierii n-au putut stinge rapid incendiul din Cartierul Francez din cauza construcțiilor haotice, la câteva zile după ce Rareș Bogdan l-a atacat pe Nicușor Dan că blochează „dezvoltatorii imobiliari”

* Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here