miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsVIDEO. O mai țineți minte pe Steluța Cătăniciu? Credeați c-a dispărut? S-a...

VIDEO. O mai țineți minte pe Steluța Cătăniciu? Credeați c-a dispărut? S-a întors și îl amenință pe Orban

-

În ultima ședință de guvern, a fost prezentat și adoptat un memorandum realizat de Ministerul Justiției prin care se cere desființarea acestei secții din cauza abuzurilor realizate în scurta perioadă în care a funcționat.
VIDEO. Dacă doriți să revedeți o piesă de teatru jucată de Cătăniciu și Iordache.
Secția Specială e o inovație a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu prin care cei doi au încercat să impună controlul politic al sistemului de justiție.
Deputata Steluța Cătăniciu a făcut parte din odioasa Comisie Iordache, fiind o aliată a acestuia în lupta de modificare a legilor justiției.
După adoptarea memorandumului, Cătăniciu a lansat o amenințare directă la adresa Guvernului Orban în care spune că desființarea acestei secții poate duce la adoptarea unei moțiuni de cenzură.

„Constat că, la ore târzii ale înserării, Guvernul Orban a decis că are o mare problemă de rezolvat între Crăciun și Revelion și care nu suportă amânare: soarta României depinde de desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ. Justificarea domnului Predoiu, cum că desființarea ar fi cerută de magistrați și de rapoartele de țară, ignoră că alţi nenumărați magistrați, dar mai ales cetățeni, susțin păstrarea acestei secții în numele unui principiu de bun simț, acela că și înfăptuitorii de dreptate, ca orice alți profesioniști, trebuie să dea socoteală într-un fel pentru faptele lor reprobabile, atunci când ele se produc”, a scris Steluța Cătăniciu pe Facebook.

Ea anunță că reprezentanții ALDE sunt de acord să corecteze ce trebuie corectat, dar nu vor desființarea acestei secții.

„Sunt absolut de acord să corectăm ceea ce trebuie corectat, dar nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri. Au fost mult prea multe dovezi ale unor astfel de erori! Trebuie să facem lucrurile astfel încât să avem garanţia că orice roman este judecat pe baza probelor, şi nu după impresii sau informaţii!”, a mai scris ea pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -

Cătăniciu, în acest mesaj, pare că vorbește în numele întregului partid, anunțând pe un tot oficial că ALDE nu va mai sprijini guvernul liberal.

„Noi, ALDE, am votat în favoarea învestirii acestui Cabinet doar pe baza promisiunii ferme, de onoare, că nu se va ajunge la situația care începe să se contureze: desfiinţarea SIIJ. Anunţ public că nu vom renunţa niciodată la aceste principii! Dacă alegeți să desființați SIIJ, fie prin OUG, fie printr-o nouă asumare de răspundere, pe noi, dragi colegi liberali de la guvernare, să nu mai contați”, a mai scris ea.

- Advertisement -

Steluța Cătăniciu este un deputat care a fost condamnată definitiv pentru conflict de interese administrativ, timp de trei ani neavând voie să ocupe nicio funcție publică. Ea a refuzat să renunțe la mandatul de deputat, PSD-iștii, validându-i-l în mod abuziv, în ciuda unei decizii judecătorești definitive.

Ea fost în conflict de interese pentru că în anul 2013, din poziția de consilier local al Primăriei Cluj a acordat asistență juridică unei companii aflată în proces cu administrația orașului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia ne pregătește „un PSD mai agresiv”! Orlando anunță un nou proiect politic, Pleșoianu s-a retras și el să lucreze…

* Bolnav în România! O pacientă a lui Beuran ia foc pe masa de operație. Spitalul Floreasca ascunde incidentul

* Culmea vitezomaniei de sărbători! Șeful Poliției Vâlcea, lăsat fără permis de subordonații săi

* Cine ține cu dinții de Secția Specială și nu vrea să se desființeze? Băsescu, Ciolacu și Dan Voiculescu!

* Chirieac, sinistru de cinic: „Este clar că nici acei bătrâni nu au vrut să moară, nici Chițoiu nu a vrut să-i omoare”

A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. Catedrala Notre-Dame renaște din propria cenușă! Primii turiști o vor putea vizita în 2020

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Lăsați instituția sa funcționeze!!! Avem atâția procurori și judecători care NU și-au făcut treaba , luând decizii doar la ordin politic!!!
    Asemenea indivizi NU au ce cauta in sistemul de justiție!!! OUT!!!
    La Mulți Ani!!!

  2. VA MAI AMINTITI DE AVOCATUL FRUNTAS LIBERAL NICOLAE BULUMAC DIN CERVENIA?????? ZICEA,DUMNEZEU SA I DEA ODIHNA VESNICA nu pleaca (cataniciu de exemplu!!!), JAVRELE DE CAINI DE LA MACELARIE!!!! NEHUIDUITE,NEBOLOVANITE,NEPLESNITE CU BOCANCUL PESTE BOT!!!!TOT JAVRE RAMAN!!!!

  3. VA MAI AMINTITI DE AVOCATUL FRUNTAS LIBERAL NICOLAE BULUMAC DIN CERVENIA?????? ZICEA,DUMNEZEU SA I DEA ODIHNA VESNICA nu pleaca (cataniciu de exemplu!!!), JAVRELE DE CAINI DE LA MACELARIE!!!! NEHUIDUITE,NEBOLOVANITE,NEPLESNITE CU BOCANCUL PESTE BOT!!!!TOT JAVRE RAMAN!!!!…catanici ca opreagabrielii si chitoii..mai rar,bibicule…..si sarbuilie…..

  4. Jarteaua asta penala ameninta ea si tipa ea la guvern, de parca ar mai avea vreo putere, idioata! Asumare pentru cele doua legi : desfiintare SS si primari in doua tururi, si pe urma depuneti motiune, sa vedem daca trece, ca va mai apropiati cu un pas de anticipate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -