Bolnav în România! O pacientă a lui Beuran ia foc pe masa de operație. Spitalul Floreasca ascunde incidentul

4
3578
Mircea Beuran
Mircea Beuran

Într-o intervenție chirurgicală de la Spitalul Floreasca, o pacientă operată de medicul Mircea Beuran a luat foc pe masa de operație. Evenimentul s-a petrecut în data de 22 decembrie, iar spitalul a încercat să ascundă tragicul eveniment. 

Pacienta a suferit arsuri pe 40% din corp și se află în stare gravă. Ministrul Sănătății a declarat că a fost informat despre incident în urmă cu o zi, la cinci de la producerea lui.

Cel care a relatat pentru prima dată despre acest caz a fost deputatul USR Emanuel Ungureanu care, într-o postare pe Facebook, a vorbit despre un incident grav la Spitalul Floreasca.

El citează două declaraţii ale asistentelor care au văzut scena şi din care rezultă că de vină pentru producerea incendiului ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza intervenţia chirurgicală.

”Pacientă incendiată pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca din Bucureşti”,  a scris Emanuel Ungureanu, sâmbătă, într-o postare, susţinând că chirurgul Mircea Beuran ”a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie”.

Declarațiile asistentelor

Asistenta 1: ”Când m-am întors în blocul operator am simţit un miros puternic de fum şi am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala de Operație 1. Intrând în sală am văzut multă apă pe podea şi toată lumea prezentă era speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operaţii fumega. S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca, apoi, să transport pacienta în sala 2, conform indicaţiei medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”
Asistenta 2: „Mă aflam pe holul blocului operator. Am auzit ţipete şi gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeată de apă în mână. I-am luat găleata, ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum şi foc. Domnul doctor (n.r. Mircea Beuran) era speriat. S-a aplecat peste pacienta care era în flăcări. Am aruncat apa, stingând focul. Am mutat pacientul în Sala 2, la solicitarea medicului”.

Deputatul susţine că din spusele asistentelor rezultă faptul că Mircea Beuran, care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor. A îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi, la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc.

”Pacienta a ars ca o torţă câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operaţie”, susţine deputatul USR.

Ungureanu acuză că acest incident a fost iniţial muşamalizat de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a confirmat incidentul şi spune că a trimis corpul de control a spital pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Este un incident deosebit de grav”, a declarat Costache, la Realitatea Plus, unde a confirmat și faptul că a fost anunțat despre incendiul de la Spitalul Floreasca foarte târziu.

Victor Costache spune că a aflat despre incident în data de 27 decembrie, la 5 zile de la operaţie, de la o terţă persoană, nu de la reprezentanţii spitalului.

Mircea Beuran are 66 de ani, este chirurg vedetă la Spitalul Floreasca și șeful Departamentului de Chirurgie al Facultatății de Medicină Carol Davila din București.

A fost ministru al sănătății în Guvernul PSD, condus de Adrian Năstase, fiind primul demnitar acuzat de plagiat. A copiat și a semnat cu numele său manuale de proceduri chirurgicale, realizate de medici din străinătate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Culmea vitezomaniei de sărbători! Șeful Poliției Vâlcea, lăsat fără permis de subordonații săi

* Cine ține cu dinții de Secția Specială și nu vrea să se desființeze? Băsescu, Ciolacu și Dan Voiculescu!

* Chirieac, sinistru de cinic: „Este clar că nici acei bătrâni nu au vrut să moară, nici Chițoiu nu a vrut să-i omoare”

A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. Catedrala Notre-Dame renaște din propria cenușă! Primii turiști o vor putea vizita în 2020

* Năstase s-a supărat ca măgarul pe sat. Acuză jurnaliștii de la Recorder că n-au dat tot interviul în „30 de ani de democrație”

* VIDEO. De ce ne omorâm de Crăciun pe șosele? 10 cauze care aduc moartea la volan. 27 de români, uciși în două zile

4 COMENTARII

  1. Un plagiator scarbos, ca multi altii, care demonstreaza ca este un impostor periculos ce pune in pericol viata pacientilor! Mafia psdista de peste tot functioneaza in continuare, avem alt guvern de aproape doua luni, dar tot mafia psd-alde controleaza lucrurile.

  2. daca nu mori in accidente ,atunci sigur mori in spitale!!!…pana acum mureau de incompetenta,de microbi,de mizerie,de orice ..DAR SA IEI FOC PE MASA DE OPERATIE N-AM AUZIT !!!……cred ca e premiera mondiala…o fi un nou sistem de anestezie si dezinfectie !!!…intai ii dai foc pacientului si daca mai apuca sa zica ceva ,atunci il operezi….oricum cu aceasta metoda vor diparea sigur Infecțiile nosocomiale !!! e si asta un pas mic pentru omenire…vi om intreg si te da acasa intr-un urna !!!….halal sistem de sanatate….interesant ca sistemul de alerta smurd nu s-a activat…!!! arafat n-a intervenit la incendiu….pacat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here