marți, aprilie 16, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. O coloană uriașă de blindate rusești a fost distrusă în regiunea...

VIDEO. O coloană uriașă de blindate rusești a fost distrusă în regiunea Donețk. Invadatorii au pierdut 25 de „mașini infernale” într-o singură bătălie

-

În ciuda avantajului numeric de personal și echipamente militare, invadatorii ruși înregistrează unele eșecuri monumentale pe frontul ucrainean. Ei sunt obligați să se limiteze la cucerirea de teritorii mici, obținute într-un interval de timp foarte mare, cu pierderi enorme. În urmă cu câteva zile, putiniștii au pierdut 25 de unități de tehnică de luptă într-o singură bătălie.

Cotropitorii nici n-au bănuit ce-i așteaptă pe „drumul morții”, pe care au luat-o pentru a ajunge în satul Novomihailivka, situat în raionul Pokrovsk din regiunea Donețk. Localitatea se află la 40 de kilometri sud-vest de centrul orașului ocupat Donețk, capitala autoproclamatei „Republici Populare Donețk”.

Parașutiștii Brigăzii 79 Separate de Asalt Aeropurtat al Forțelor Armate Ucrainene au declanșat iadul în rândul ocupanților, pe o porțiune de drum de 300 de metri. Tancurile, vehiculele de luptă de infanterie și transportoarele autoblindate ale Kremlinului s-au transformat în mormane de fier vechi.

VIDEO: Dezastrul rusesc de lângă Novomihailivka

Conform site-ului Militarnîi, apărătorii lui Zelenski au învins pe acel câmp de bătălie trei unități inamice: Brigada 155 de infanterie marină, Batalionul 139 de infanterie motorizată și Regimentul 1442 de infanterie motorizată.

- Advertisement -

„Pe drum, puteți observa tancuri epuizate și abandonate, vehicule de luptă și vehicule blindate de transport de trupe bazate pe tractoare cu șenile MT-LB și, în apropierea echipamentelor și în adăposturi de-a lungul drumului, un număr mare de infanterie rusă pierdută”, constată experții ucraineni de la mil.in.ua.

Clipul video cu dezastrul rusesc de la Novomihailivka a apărut pe canalul oficial de Telegram al Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene. Tot acolo e publicat un comunicat al Serviciului de Relații Publice al Brigăzii 79 Separate de Asalt Aeropurtat.

Brigada 79 Ucraineană de Asalt Aeropurtat: „Aici au loc atacuri în fiecare zi. Adesea, inamicul folosește vehicule blindate, cu ajutorul cărora transportă infanterie și își acoperă acțiunile cu tunuri și mitraliere. În ciuda presiunii constante, beretele maro de la Mikolaiv au distrus vehiculele blindate ale inamicului la apropierea de pozițiile lor. Coloanele de echipamente inamice distruse, care pot fi văzute în videoclip, dovedesc cel mai bine eficacitatea acțiunilor defensive ale parașutiștilor noștri”.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. George Simion „participă la efortul de destabilizare a Republicii Moldova“, confirmă oficial premierul Recean. Exact asta face și Rusia! Extremistul de la AUR a fost declarat persona non-grata peste Prut

* VIDEO. Șoșoacă a fost repudiată și de propriul tată! „Nu mai vorbește cu mine de când m-am dus nevaccinată și fără «botniță»”

* Piedone, prins cu escrocheria: și-a înfipt ginerele în Primăria Sectorului 5, la „vânzarea spațiilor comerciale”! ANI l-a găsit pe primar în conflict de interese

* HORROR. Beizadeaua de la Realitatea spune insistent, în direct, că Băsescu moare în curând! „Dacă mai aveți câteva zile pe pământ…” / „Oricine ajunge acolo știe că nu mai are multe zile”

* Un mesaj toxic: „dojana” adresată de Sinodul BOR putinistului Teodosie „Mache” Tomitanul, liderul grupării „suveraniste” din BOR, în cel mai dificil an electoral din istoria postcomunistă a României

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -