marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Întăriri pentru Rusia: Laos a trimis 30 de tancuri T-34 fabricate...

VIDEO. Întăriri pentru Rusia: Laos a trimis 30 de tancuri T-34 fabricate în 1944, dar care „au fost modernizate și sunt în stare de funcționare“

-

Un videoclip bizar, prezentând vagoanele unui tren încărcate cu tancuri T-34, a făcut turul rețelelor de socializare, născând ironii și chiar semne de întrebare. Un reportaj difuzat de televiziunea rusă anunță că tancurile au fost aduse pe mare din Laos, că sunt în perfectă stare de funcționare și că au fost chiar modernizate în anii 1960.

Nu e clar ce se va întâmpla cu aceste tancuri despre care ofițerul care vorbește în reportaj afirmă că au fost primite din Laos în cadrul „cooperării științifice și tehnice“.

Tancurile T-34 din imagini au fost fabricate în 1944, le-au fost date în anii 1960 de ruși vietnamezilor, ca să lupte împotriva americanilor, apoi au fost pasate mai departe statului Laos, în anii 1980.

Acum au revenit în Rusia, ofițerii ruși care au recepționat transportul arătându-se foarte mulțumiți că tancurile sunt în perfectă stare de funcționare și gata de luptă.

- Advertisement -

E foarte greu de crezut că niște tancuri din Al Doilea Război Mondial ar putea fi trimise de Rusia pe frontul din Ucraina, în ciuda imenselor pierderi suferite acolo de-a lungul primelor 11 luni de război.

Aliații Ucrainei trimit Leopard 2, Abrams și Challenger 2, aliații Rusiei trimit T-34

În același timp, e imposibil de evitat o paralelă: în timp ce aliații Ucrainei anunță că vor livra Leopard 2, Challenger 2 și Abrams, aliații Rusiei trimit tancuri T-34.

- Advertisement -

Mai jos, declarația ofițerului rus care a preluat transportul de tancuri T-34 la Primorski Krai.

Acest echipament a venit într-o condiție foarte bună. Tancurile au coborât singure de pe nava cu care au fost aduse. Au fost urcate pe trailere grele, duse la o stație de încărcare și acum sunt într-o stație de cale ferată.

Până recent, acest echipament unic a fost folosit pentru a înarma Republica Democratică Națională Laos. Toate aceste tancuri au fost livrate Ministerului Apărării din Rusia, ca parte a cooperării științifice și tehnice.

După toate indiciile, aceste mașini de război au fost date Laosului mai demult, în anii 1980, de către Vietnam. Și mai devreme de acel moment, au fost folosite de Vietnam în conflictul dintre Nord și Sud.

Cel puțin jumătate din aceste tancuri au fost făcute în 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În ciuda vârstei, aceste legendare T-34 încă funcționează. Tunurile sunt, de asemenea, în stare de funcționare.

Legendarele T-34 au fost modernizate în anii 1960, dar blindajul, forma înclinată a turelei, șasiul, transmisia, unitatea de propulsie nu au suferit modificări semnificative și au rămas aceleași din Al Doilea Război Mondial. Sunt plăcut surprins deoarece tancurile astea chiar sunt bătrâne. Nu fac deloc probleme. Au fost aduse pe mare din Laos la Primorski Krai.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -