Acasă Fără categorie VIDEO. Imagini superbe. Un consilier județean PNL a împărțit flori coborând dintr-o...

VIDEO. Imagini superbe. Un consilier județean PNL a împărțit flori coborând dintr-o trăsură aristocratică, trasă de 4 cai

Asemenea imagini să tot vezi! Îți ridică tonusul, îți arată că societatea are și secvențele ei frumoase. Ele îl au în prim-plan pe tânărul avocat Adrian Cozma, consilier județean PNL în Satu Mare.

Mare pasionat de cai, proprietar al câtorva exemplare superbe, acesta a ales o modalitate inedită de a împărți flori pe 8 Martie: coborând dintr-o caleașcă trasă de patru cai.

Nu atât gestul de a oferi flori doamnelor și domnișoarelor i-a impresionat pe sătmăreni – un gest remarcabil în sine -, cât felul în care este făcut, cu un aer elegant, aristocratic. Iar în montajul video atașat acestui articol este vorba și despre muzica bine aleasă, în ton cu florile și cu primăvara.

Satu Mare – oameni și flori

Adrian Cozma, președintele Asociației Ecvestre „Perla Neagră”, a fost însoțit în acțiunea inedită din 8 Martie de câțiva membri ai asociației. Ei au înhămat la o splendidă trăsură, ruptă parcă din basmele copilăriei, patru cai deosebiți, printre care și celebrul armăsar „Centenar”, apoi au pornit la drum, pe traseul Ardud – Satu Mare. Doamnele și domnișoarele au fost uimite la vederea ineditului echipaj.

Trăsura cu flori, în galop, de la Ardud la Satu Mare

Adrian Cozma: „M-am gândit că o zi cum este 8 Martie, care a intrat deja în tradiția noastră, nu poate fi celebrată decât tot în mod tradițional. Consider că omagiul nostru, al celor de la Asociația Ecvestră «Perla Neagră», nu putea fi exprimat într-un mod mai inspirat. ​Îmi place să cred că pe lângă florile oferite, doamnele și domnișoarele cu care ne-am întâlnit vor păstra în amintire imaginea unei trăsuri din care coboară un cavaler ca să le ofere flori, de ziua femeii, în toate binecuvântatele ei ipostaze: mamă, soră, soție, fiică sau colegă. A fost o zi fericită, așa cum mi-aș dori să avem din ce în ce mai multe!”

Nu este prima acțiune publică în care Adrian Cozma este însoțit de frumoșii lui cai. Pe 1 Decembrie 2018, de Centenarul Marii Uniri, sătmăreanul a sosit la Alba Iulia călare, după câteva zile în care a străbătut distanța Satu Mare – Alba Iulia în șaua armăsarului său favorit, numit „Centenar”.

CITIŢI ŞI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

loading...

3 COMENTARII

  1. Lumea piere si baba se piaptana. Nu pot gusta gestul, cand stiu ca 2000 de maghiari au marsaluit azi cerand autonomia tinutului secuiesc si desfiintarea Tratatului de la Trianon, oficialitatile maghiare si-au exprimat sprijinul, iar autoritatile romane tac malc.

  2. Un mare bine iezuit catolic sau doar laic protestant sunt oamenii buni, orbirea cu vederea silnică într-un colț de întuneric şi gentilii care fac asemenea gesturi nobile frumoase față de femei, copile sau june, bătrâne ce sorb lumina soarelui pe potriva ochilor lumini. În fiecare an bun mulțumim cerului că luna Martie curge cu senin sau cu venin, bine ar fi numai senin. Azi e un mai bine. Mâine nu se ştie. Doar pornirea zilnică ne îndeamnă să agităm într-un fel sufletul feminin care ne impune mirare, eros un haz nebun sau cinică nemernicie. Frumusețea unui gest vine dîn natură. A fi un mesager al dragostei într-o trăsură. Nu un nume în surghiun sufletesc opintit pe o parte sau omor salic neelucidat pe altă parte. Mai mulți oameni care fac la fel sunt doar pătura medie a societății.

    Un exemplu este partea care trebuie a fi magicul gând de revoluționare a sensului. Apoi nu conta gestul în sine cât partea de bine a unui om de care te apropii cu greu. Oamenii cunosc multe forme de apreciere a propriilor gesturi. Nu e simplu a forma o opinie favorabilă în gândurile tot mai negre ale femeilor, cele care fac copiii. Anul care sărbătorește educat zilele de Martie, de la început la sfârșit e o şansă de apreciere a binelui uman de care ne era cel mai mult teamă, curaj sau nebunie. E bine să fim lucizi şi temerea de nu primi dragoste să ne oblige a forma temelii de dor de adevăr în luna Martie. Luna celor mai luminoase gânduri de care mereu ne aducem aminte în timpuri care nu sunt. Trăim timpuri ciudate. Care parcă nu sunt un real. Un bine. Un celest mod de oprire.

    Gestul îmi place. O caleaşcă cu aripi ale e un înger din 2005. Care era sărac lipit pământul. Au dispărut litera „S” sărăcia, sobrietatea şi suveranitatea, eşti mai bogat ca pe lumea cealaltă. Azi e bine. Mâine gesturile se uită. Omul râde de sine însuși şi merge la locul stabilit de Biblie. Unul după altul vom ajunge sub piatră. Unii mai triști. Nu sunt cei mai bogați după moartea lui David Rockefeller.

    Cânt. Fumez. Ofer flori. Sunt un sărac.

    Marele sărac de pe Rin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings