VIDEO. Raioane de la Auchan Vitan, închise temporar de ANPC pentru că puneau în pericol sănătatea cumpărătorilor

2
4012
Inspectorii ANPC s-au speriat de ceea ce au găsit la Auchan Vitan

Un control neanunțat făcut de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Cumpărătorilor (ANPC) la hipermarketul Auchan Vitan a găsit nereguli incredibile, de natură să pună în pericol sănătatea celor care cumpără produse alimentare de acolo, relatează EVZ.ro. Cazul e atât de grav, încât ANPC nu doar că a închis raioanele respective, dar a propus suspendarea activității pe o jumătate de an (6 luni), caz fără precedent în România.

Inspectorii au descoperit la fața locului frigidere nefuncţionale, produse lăsate în căldură sau expirate şi multă mizerie. Unele aparate frigorifice erau doar de decor, iar altele – ruginite. Mai mulți paleți cu sticle de apă erau lăsați în soare, la peste 37 de grade Celsius. Cantități mari de băuturi de diferite tipuri erau depozitate necorespunzător.

Auchan a reacționat imediat, printr-un drept la replică. Reprezentanții magazinului recunosc că au fost închise „temporar“ câteva raioane, printre care și cel de băuturi. Ei susțin că paleții cu apă găsiți de inspectori în curte, sub soare, la temperaturi de 37 de grade Celsius, fuseseră recepționați în seara precedentă și urmau să fie transportați a doua zi în depozit. Inspectorii ANPC au găsit băutura în curte, în soare, la ora 11.30.

Conducerea hipermarketului dă asigurări, prin intermediul unui comunicat, că a igienizat suplimentar celelalte raioane indicate de ANPC și a retras de la vânzare toate produsele care fost găsite neconforme la control.

Anunțul făcut de ANPC după controalele de joi

„În contextul temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă, comisarii ANPC, sub directa coordonare a Președintelui ANPC, Claudiu Dolot, desfășoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile.

Din păcate, atât în București, cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzator, în spații neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui.

Până în acest moment discutăm de tone de produse oprite de la comercializare.

Acțiunea este în desfășurare și la final vom avea concluziile concrete.

Au existat și situații în care a fost nevoie să solicităm sprijinul reprezentanților Poliței pentru a ne putea desfășura acțiunile de control și, cu această ocazie, le mulțumim pentru operativitate.“

Comunicatul Auchan

„Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sute de copii care veneau din tabără, de la mare, au stat 9 ore în câmp, aproape de București. Până la Arad vor face peste 26 de ore

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

2 COMENTARII

    • La unul dintre „H.M.”-urile din (PLIN-)CENTRUL Constanței (!), când deschizi ușița-de-sticlă de la vitrina (ZISĂ!) „frigorifică” cu MEZELURI, teee… IZBEȘTE (!!!) un „damf”/dampf(-în-germană) de zici că ai tras de ușa de laaa… MORGĂ (!), nu altaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here